ΑΚΟΥ ΑΝΘΡΩΠΑΚΟ

Σε ονομαζουν <ανθρωπακο>,<κοινο ανθρωπο>.Λενε οτι μια νεα εποχη αρχισε,η <εποχη του κοινου ανθρωπου>.Δεν το λες εσυ αυτο,Ανθρωπακο.Το λενε αυτοι.οι αντιπροεδροι των μεγαλων εθνων,οι εκλεγμενοι ηγετες της εργατιας,οι μετανιωμενοι απογονοι των μπουρζουαδων,οι πολτικοι και οι φιλοσοφοι.
Σου δινουν το μελλον μα δε ρωτανε για το παρελθον σου.

Εισαι κληρονομος ενος φοβερου παρελθοντοσ.Η κληρονομια σου ειναι το πυρωμενο διαμαντι στο χερι σου.
Αυτο σου λεω εγω.


ΒΙΛΧΕΛΜ ΡΑΙΧ

ΤΣΕ ΓΚΕΒΑΡΑ

ΑΧ ΒΡΕ ΤΣΕ......................

ΕΣΥ ΔΕΝ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕΣ ΝΑ ΓΙΝΕΙΣ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ??

ΔΕΝ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕΣ ΝΑ ΜΕΙΝΕΙΣ ΣΤΗΝ ΚΟΥΒΑ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΠΟΥ ΣΕ ΕΒΑΛΕ ΑΜΕΣΩΣ Ο ΚΑΣΤΡΟ??

ΔΕΝ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕΣ ΝΑ ΓΙΝΕΙΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ Η ΝΟΜΑΡΧΗΣ ΣΕ ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΠΟΛΗ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΕΑΝ ΗΘΕΛΕΣ??

ΚΡΙΜΑ..............ΣΗΜΕΡΑ ΘΑ ΗΣΟΥΝ ΑΛΛΟΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ...

ΣΙΓΟΥΡΑ ΖΩΝΤΑΝΟΣ...ΜΑΛΛΟΝ ΚΑΛΟΝΤΥΜΕΝΟΣ...ΠΟΛΥ ΔΙΑΣΗΜΟΤΕΡΟΣ...ΚΑΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙ ΕΥΚΑΤΑΣΤΑΤΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ...ΠΡΟΠΑΝΤΩΣ ΑΥΤΟ..

Πέμπτη 13 Ιανουαρίου 2011

Όταν κοιτάζουν τον … Γκλέτσο και χάνουν το δάσος της διαπλοκής




Να μου το θυμηθείτε. Το μπαϊράκι που σήκωσε ο Αθανάσιος Διάκος… Γκλέτσος και διάφοροι … νταήδες θα πριμοδοτήσει τις κοινοπραξίες που φτιάχνουν τους δρόμους και την κυβέρνηση. Αθελά τους πιθανότατα αλλά καλό θα κάνουν στους νταβατζήδες οι εικόνες με τον Απόστολο σε έξαλλη κατάσταση να δίνει σόου και να ανεβαίνει στις μπουλντόζες.
Είπαμε ότι το πρόβλημα ήταν ότι έληξαν οι κάρτες ελεύθερης διέλευσης και οι κάτοικοι δικαίως διαμαρτυρήθηκαν ότι δεν μπορούν να πληρώνουν συνεχώς διόδια. Λοιπόν, ο κ.Γκλέτσος κατάφερε να… κερδίσει 1.000 κάρτες τις οποίες δεν της πληρώνει ο κ.Μπόμπολας αλλά όλοι εμείς μέσω του κράτους. Θα διεκδικήσει 7.000 κάρτες, πάλι εμείς θα τις πληρώσουμε και το ίδιο θα γίνει αν και άλλοι τον μιμηθούν.
Από την άλλη, το άλλο πρόβλημα ήταν ότι δεν υπήρχαν παράδρομοι για τους ντόπιους. Και ξέρετε γιατί; Διότι οι ίδιοι που διαμαρτύρονταν με τον εγχώριο … Τσε Γκεβάρα αρχηγό είχαν απαιτήσει τεράστια ποσά από την εταιρεία για απαλλοτριώσεις. Έτσι, ύστερα απ’ ότι έγινε θα πάει ο κατασκευαστής και θα πει: Θέλετε δρόμο να μην πληρώνετε; Πάρτε όσα σας δίνουμε και αφήστε μας να φτιάξουμε δρόμο. Και κερατάδες και δαρμένοι λοιπόν οι κάτοικοι για χάρη του Απ. Γκλέτσου.
Άσε δε, όπως γράφαμε και πάλι, ότι το κίνημα του «Δεν Πληρώνω» γελοιοποιείται και απαξιώνεται με καμώματα τύπου Στυλίδας.
Το είπαμε και το ξαναλέμε. Το ζήτημα είναι οι συμβάσεις που υπεγράφησαν από τον Σουφλιά και παλιότερα τη Βάσω, τον Λαλιώτη κ.λπ. Αν αυτές δεν αλλάξουν προς όφελος του πολίτη οι εργολάβοι θα συνεχίσουν να κάνουν πάρτι. Και το λέμε αυτό διότι έρχονται κι άλλα μεγάλα έργα με Συμβάσεις Παραχώρησης, όπως επεκτάσεις Αττικής οδού, διαχείριση σκουπιδιών, Ελληνικό, Καστέλι κ.λπ. Εκεί να δείτε φαγοπότι.
Κι όλοι εμείς θα κοιτάμε τον …Κολλοσό Γκλέτσο και θα έχουμε χάσει το δάσος.
Και να πούμε και κάτι τελευταίο. Θέλουν δεν θέλουν μερικοί, ο κόσμος θα βγει στους δρόμους, αργά, ή γρήγορα. Το θέμα είναι πως θα βγει. Με δήθεν «επαναστατικές» κινήσεις τραβηγμένες απο τα μαλλιά, ή με σχέδιο, προοπτική και διάταξη μάχης;
Και επειδή ορισμένοι φίλοι σχολιαστές μας την βγήκαν πολύ απο τα αριστερά θα θυμήσουμε ότι «η ειρωνεία και η υπομονή είναι οι κύριες αρετές του επαναστάτη» (Λένιν), ενώ «η ανυπομονησία είναι η κύρια πηγή του οπορτουνισμού» (Tρότσκι).


Δεν υπάρχουν σχόλια: