ΑΚΟΥ ΑΝΘΡΩΠΑΚΟ

Σε ονομαζουν <ανθρωπακο>,<κοινο ανθρωπο>.Λενε οτι μια νεα εποχη αρχισε,η <εποχη του κοινου ανθρωπου>.Δεν το λες εσυ αυτο,Ανθρωπακο.Το λενε αυτοι.οι αντιπροεδροι των μεγαλων εθνων,οι εκλεγμενοι ηγετες της εργατιας,οι μετανιωμενοι απογονοι των μπουρζουαδων,οι πολτικοι και οι φιλοσοφοι.
Σου δινουν το μελλον μα δε ρωτανε για το παρελθον σου.

Εισαι κληρονομος ενος φοβερου παρελθοντοσ.Η κληρονομια σου ειναι το πυρωμενο διαμαντι στο χερι σου.
Αυτο σου λεω εγω.


ΒΙΛΧΕΛΜ ΡΑΙΧ

ΤΣΕ ΓΚΕΒΑΡΑ

ΑΧ ΒΡΕ ΤΣΕ......................

ΕΣΥ ΔΕΝ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕΣ ΝΑ ΓΙΝΕΙΣ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ??

ΔΕΝ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕΣ ΝΑ ΜΕΙΝΕΙΣ ΣΤΗΝ ΚΟΥΒΑ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΠΟΥ ΣΕ ΕΒΑΛΕ ΑΜΕΣΩΣ Ο ΚΑΣΤΡΟ??

ΔΕΝ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕΣ ΝΑ ΓΙΝΕΙΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ Η ΝΟΜΑΡΧΗΣ ΣΕ ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΠΟΛΗ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΕΑΝ ΗΘΕΛΕΣ??

ΚΡΙΜΑ..............ΣΗΜΕΡΑ ΘΑ ΗΣΟΥΝ ΑΛΛΟΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ...

ΣΙΓΟΥΡΑ ΖΩΝΤΑΝΟΣ...ΜΑΛΛΟΝ ΚΑΛΟΝΤΥΜΕΝΟΣ...ΠΟΛΥ ΔΙΑΣΗΜΟΤΕΡΟΣ...ΚΑΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙ ΕΥΚΑΤΑΣΤΑΤΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ...ΠΡΟΠΑΝΤΩΣ ΑΥΤΟ..

Τρίτη 4 Ιανουαρίου 2011

Μονον ο χρυσος λαμπει??...Αρθρο του Γιαννη Πανουση..

Το εθνικο προβλημα δεν ειναι μονον (η τοσο)η επαπειλουμενη δημοσιονομικη καταρευση.Ειναι κυριως και πρωτιστως  πληρης επικρατηση του πλουτου(και των πλουσιων)επι παντος αλλου αγαθου(και αγαθων ανθρωπων).
Στη μεταπολιτευση ειδαμε το πραγματι ακραιο φαινομενο της ταυτισης των υλικων αξιων με τις ηθικες και πολιτικες αξιες.Ακραιο,ιδιως για μια χωρα που επαιρεται για τον πολιτισμο και την Παιδεια της(εστω σε παρατατικο χρονο).
Ο εχων και κατεχων,που ο θεος(του καπιταλισμου?)τον ευλογησε να δοαθετει ολα τα ελεη,αυτοπροβαλλεται και ετεροπροσδιοριζεται ως ηθικον στοιχειον και προτεινεται απο διαφορους φορεις ως πολιτικη λυση απο τα σημερινα αδιεξοδα.
Εχουμε υπερβει ακομη και την εξισωση του νομιμου με το ηθικο και προχωραμε ακαθεκτοι στην επιβραβευση της <αγιας(τροικανης)τριαδας>..πλουσιος=ηθικος=εθνικος σωτηρ.
Οι κερδοσκοπησαντες επι μακρον σε βαρος του λαου,οι ομοτραπεζοι και υπηρητες τους,οι κολακες
και οι γελωτοποιοι τους βγαζουν απο τα μπαουλα τα κλεμμενα λαφυρα και μας τα παρουσιαζουν ως χορηγιες η και ευεργεσιες για τη σωτηρια της χωρας.
Το χω ξαναγραψει.Το προβλημα δεν ειναι οτι ενδημουν στην δημοκρατια μας καποιοι διεφθαρμενοι.Το προβλημα ειναι οτι οι εν λογω διεφθαρμενοι τιμωνται απο την δημοκρατια μας ως αξια τεκνα του Γενους.
Χασαμε-μεσα στο γενικο κλιμα ανομιας και ανασφαλειας-τον ηθικο μας μπουσουλα.Δεν ισχυριζομαι οτι οποιος ειναι πλουσιος δεν μπορει να ειναι και ηθικος και πολιτικα χρησιμος.Ουτε πιστευω οτι καθε πολιτικος για να ειναι ηθικος πρεπει να ειναι και φτωχος.Η μεχρι σημερα ομως εμπειρια στα συμβαινοντα στον πολιτικο και ευρυτερα δημοσιο χωρο της πατριδας μας περισσοτερο τεινει προς τον εντοπισμο κατασκευασμενων απο μηχανης(?)σωτηρων παρα στην αναγνωριση ανιδιοτελων υπερ πατριδος θυσιαζομενων.
Η σωτηρια της πατριδος εχει καταστει συνθημα και προσχημα περιστολης και καταστολης και οχι ηθικης ανυψωσης και εθελοντικης προσφορας.
Αυτη την ωρα δεν εχουμε την αναγκη απο δηθεν μαγους των οικονομικων μεγεθων,προφητες των μελλοντικων εξελιξεων η μυθικους ηρωες που ντυθηκαν αι βασιληδες,Ηρακλεις η Γιγαντες.
Αρκετα με τους καθε ειδους <<αθανατους>>.Μας χρειαζονται ΕΝΤΙΜΟΙ,ΚΑΘΑΡΟΙ,ΣΥΝΕΠΕΙΣ ΘΝΗΤΟΙ που γνωριζουν τα ορια της ανθρωπινης αντοχης και της κοινωνικης συνοχης και ειρηνης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: