ΑΚΟΥ ΑΝΘΡΩΠΑΚΟ

Σε ονομαζουν <ανθρωπακο>,<κοινο ανθρωπο>.Λενε οτι μια νεα εποχη αρχισε,η <εποχη του κοινου ανθρωπου>.Δεν το λες εσυ αυτο,Ανθρωπακο.Το λενε αυτοι.οι αντιπροεδροι των μεγαλων εθνων,οι εκλεγμενοι ηγετες της εργατιας,οι μετανιωμενοι απογονοι των μπουρζουαδων,οι πολτικοι και οι φιλοσοφοι.
Σου δινουν το μελλον μα δε ρωτανε για το παρελθον σου.

Εισαι κληρονομος ενος φοβερου παρελθοντοσ.Η κληρονομια σου ειναι το πυρωμενο διαμαντι στο χερι σου.
Αυτο σου λεω εγω.


ΒΙΛΧΕΛΜ ΡΑΙΧ

ΤΣΕ ΓΚΕΒΑΡΑ

ΑΧ ΒΡΕ ΤΣΕ......................

ΕΣΥ ΔΕΝ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕΣ ΝΑ ΓΙΝΕΙΣ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ??

ΔΕΝ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕΣ ΝΑ ΜΕΙΝΕΙΣ ΣΤΗΝ ΚΟΥΒΑ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΠΟΥ ΣΕ ΕΒΑΛΕ ΑΜΕΣΩΣ Ο ΚΑΣΤΡΟ??

ΔΕΝ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕΣ ΝΑ ΓΙΝΕΙΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ Η ΝΟΜΑΡΧΗΣ ΣΕ ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΠΟΛΗ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΕΑΝ ΗΘΕΛΕΣ??

ΚΡΙΜΑ..............ΣΗΜΕΡΑ ΘΑ ΗΣΟΥΝ ΑΛΛΟΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ...

ΣΙΓΟΥΡΑ ΖΩΝΤΑΝΟΣ...ΜΑΛΛΟΝ ΚΑΛΟΝΤΥΜΕΝΟΣ...ΠΟΛΥ ΔΙΑΣΗΜΟΤΕΡΟΣ...ΚΑΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙ ΕΥΚΑΤΑΣΤΑΤΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ...ΠΡΟΠΑΝΤΩΣ ΑΥΤΟ..

Τρίτη 25 Ιανουαρίου 2011

Μ Η Μ Α Σ Ξ Ε ΧΑ Σ Ε ΤΕ…




Γράφει ο Γρηγόρης Κοροπούλης.

Δεν είναι σχήμα λόγου.

 ίναι το κλίμα που συναντήσαμε οι υποψήφιοι και οι φίλοι του συνδυασμού μας, στην διάρκεια της προεκλογικής περιόδου και την καθημερινή επαφή με τις χιλιάδες των συμπολιτών μας.
Ήταν το ΄΄ μεγάλο αίτημα! ΄΄ που ακουγόταν από όλα τα χείλη. 
Άλλοτε φιλικά και άλλοτε με ειρωνική προδιάθεση. Παιδιά.. μην χαθούμε…!
Κι άλλος, εντάξει… το έχουμε ξαναδεί το έργο. Άντε και ραντεβού σε τέσσερα χρόνια…
Λόγια που «κόνταιναν» την χαρά μας, μετρίαζαν τον ενθουσιασμό μας αλλά και μας πείσμωναν.  
Μια μεγάλη ομάδα με αγνές προθέσεις, φρέσκιες ιδέες και ενθουσιασμό, με πίστη σε αυτά που έλεγε, και «το γνώθι σ΄ αυτόν». Υποψιασμένη και ενήμερη για τις δυσκολίες και τις παγίδες, αλλά αποφασισμένη να τις αντιπαλέψει, να αποδείξει ότι θέλει και  μπορεί να δώσει στον συνδυασμό νέα ορμή, να ενισχύσει τις δυνάμεις , να τονώσει την ελπίδα τον πολιτών ότι η δημοτική αρχή  θα συνεχίσει το δημιουργικό έργο,  δεν θα τους ξεχάσει, δε θα τους απογοητεύσει και δε θα διαψεύσει τις ελπίδες τους, ότι σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς, η πόλη δεν θα εγκαταλειφθεί στην τύχη της.
 Η αγωνία για την αποπεράτωση του μεγάλου έργου της αποχέτευσης, έδενε με την αμφιβολία για την ολοκλήρωσή του σε όλη την έκταση της πόλης, τα μικρά αδιέξοδα, ανώνυμα! δρομάκια και τις παρόδους.
Ήταν βλέπεις και η μαύρη προπαγάνδα που δηλητηρίαζε και αποπροσανατόλιζε την σκέψη, άλλοτε με προβοκατόρικα φυλλάδια και άλλοτε με σκόπιμες φημολογίες για δήθεν καθυστέρηση του έργου και ανα στολή των εργασιών στην κάτω Ελευσίνα, την Κανελλοπούλου και την Δραγούμη, τον Παράδεισο και τις ακραίες γειτονιές.
Τίμιο αγώνα τον ονόμασαν ορισμένοι, αλλά οι πολίτες παρά την αφόρητη συναισθηματική και πολιτική πίεση, που εκφράστηκε με κομματικό πατριωτισμό ή με πρωτόγνωρη αποχή, ανέπτυξαν απρόσμενες αντιστάσεις, με δύναμη ψυχής και υψηλό πολιτικό και κοινωνικό κριτήριο.
 0δήγησαν έτσι σε μια μεγαλειώδη επανεκλογή, με την ρητή εντολή για ολοκλήρωση και επέκταση του δημοτικού έργου , ενδυνάμωση της επικοινωνίας με τον πολίτη , βελτίωση της καθημερινότητας , την καθαριότητα, τις επισκευές των δρόμων, τα πεζοδρόμια στις γειτονιές, τις πλατείες, τις παιδικές χαρές ,εκεί όπου η ασφαλής διέλευση είναι δικαίωμα κάθε πολίτη και η ευταξία δείγμα εύρυθμης λειτουργίας των υπηρεσιών του δήμου και δείγμα πολιτισμού.
Αλλά και για τις μικροεπισκευές στο δίκτυο φωτισμού, και κυρίως την εμπέδωση της ασφαλούς διαμονής και διαβίωσης στις ακραίες συνοικίες, γύρω από τις σχολικές μονάδες, τους αθλητικούς χώρους και τα ημιτελή συγκροτήματα κατοικιών σε ημικεντρικά σημεία της πόλης. Ακόμα και για την ανάγκη κατασκευής κι άλλων μικρών  χώρων άθλησης, με γνώσει τον δυσκολιών, σε γειτονιές που υπάρχουν ελεύθεροι χώροι μια και τα κλειστά σχολικά συγκροτήματα, δεν επιτρέπουν την άμεση ασφαλή πρόσβαση των παιδιών μικρότερης ηλικίας.
Και πώς να παραβλέψεις το παράπονο του γονιού και του παππού, για την απουσία σοβαρής μουσικής παιδείας, που υποχρεώνει παιδιά κι εγγόνια, γόνιμα μουσικά μυαλά, να προστρέχουν σε άλλους δήμους  και ωδεία, μετά την φοίτηση τους στις λίγες σοβαρές και αξιόλογες ιδιωτικές σχολές της πόλης μας. 
Ήταν όλα αυτά τα μικρά μα τόσο «μεγάλα» για την καθημερινότητά του, που εξέφρασε ο μέσος πολίτης, που αξιολογεί το τεράστιο τεχνικό δημοτικό έργο αλλά απαιτεί μεγαλύτερο σεβασμό, ψυχική επαφή και επικοινωνία με τους αιρετούς αντιπροσώπους του στην δημοτική αρχή.
Ανοιχτά αυτιά ζητάει, «Ευήκοα ώτα», άμεση ανταπόκριση στο αίτημά του,  τεκμηριωμένες απαντήσεις, και ειλικρίνεια.
Αν τύχει τέτοιας συμπεριφοράς και αντιμετώπισης, είναι έτοιμος να συνεργαστεί, να κατανοήσει, να κάνει υπομονή, να δείξει συγκατάβαση ακόμα και σε αρνητική απάντηση, νομικά και ηθικά αιτιολογημένη.
Οι Πολιτικάντικες υπεκφυγές, τα «ήξεις αφήξεις» και οι ατεκμηρίωτες δολιχοδρομίες, δεν προάγουν την συμπαράταξη και συνεργασία δημοτών και δήμου, για την λύση των προβλημάτων και το ξεπέρασμα των δυσκολιών που περιμένουν σε κάθε βήμα της διεκπεραίωσης του δημοτικού έργου.
Τέσσερα χρόνια περνάνε γρήγορα, και ακόμα πιο γρήγορα για μια τετραετία που δεν θα ολοκληρωθεί, λόγω της διεξαγωγής των επόμενων δημοτικών εκλογών τον Ιούνιο του 2014, μαζί με τις Ευρωεκλογές.
Ξεκινάμε με το βλέμμα στο μέλλον, για να έχουμε το δικαίωμα να επικαλεστούμε και πάλι τη φράση « σας κοιτάμε στα μάτια».
 Χαρούμενοι και ικανοποιημένοι για την παρουσία και την προσφορά μας.
Με την ηθική ικανοποίηση του ενεργού πολίτη, που όταν χρειάστηκε,
Ήταν κι αυτός  εκεί!

                                                                                          ggkoropoulis@gmail.com




                                                                                      

Δεν υπάρχουν σχόλια: