ΑΚΟΥ ΑΝΘΡΩΠΑΚΟ

Σε ονομαζουν <ανθρωπακο>,<κοινο ανθρωπο>.Λενε οτι μια νεα εποχη αρχισε,η <εποχη του κοινου ανθρωπου>.Δεν το λες εσυ αυτο,Ανθρωπακο.Το λενε αυτοι.οι αντιπροεδροι των μεγαλων εθνων,οι εκλεγμενοι ηγετες της εργατιας,οι μετανιωμενοι απογονοι των μπουρζουαδων,οι πολτικοι και οι φιλοσοφοι.
Σου δινουν το μελλον μα δε ρωτανε για το παρελθον σου.

Εισαι κληρονομος ενος φοβερου παρελθοντοσ.Η κληρονομια σου ειναι το πυρωμενο διαμαντι στο χερι σου.
Αυτο σου λεω εγω.


ΒΙΛΧΕΛΜ ΡΑΙΧ

ΤΣΕ ΓΚΕΒΑΡΑ

ΑΧ ΒΡΕ ΤΣΕ......................

ΕΣΥ ΔΕΝ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕΣ ΝΑ ΓΙΝΕΙΣ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ??

ΔΕΝ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕΣ ΝΑ ΜΕΙΝΕΙΣ ΣΤΗΝ ΚΟΥΒΑ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΠΟΥ ΣΕ ΕΒΑΛΕ ΑΜΕΣΩΣ Ο ΚΑΣΤΡΟ??

ΔΕΝ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕΣ ΝΑ ΓΙΝΕΙΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ Η ΝΟΜΑΡΧΗΣ ΣΕ ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΠΟΛΗ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΕΑΝ ΗΘΕΛΕΣ??

ΚΡΙΜΑ..............ΣΗΜΕΡΑ ΘΑ ΗΣΟΥΝ ΑΛΛΟΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ...

ΣΙΓΟΥΡΑ ΖΩΝΤΑΝΟΣ...ΜΑΛΛΟΝ ΚΑΛΟΝΤΥΜΕΝΟΣ...ΠΟΛΥ ΔΙΑΣΗΜΟΤΕΡΟΣ...ΚΑΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙ ΕΥΚΑΤΑΣΤΑΤΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ...ΠΡΟΠΑΝΤΩΣ ΑΥΤΟ..

Τρίτη 4 Ιανουαρίου 2011

Προλετάριοι της Ψωροκώσταινας, κλείστε τη τηλεόραση



Σύμφωνα με άρθρο της εφημερίδας New York Times, η τρομακτική πλέον ανισότητα που επικρατεί στην Αμερική, δεν είναι μόνο οικονομική, αλλά και βαθιά ψυχολογική. Με αναφορές στην επιστημονική εργασία Βρετανών επιδημιολόγων, το άρθρο ισχυρίζεται ότι η μεγάλη οικονομική ανισότητα διαρρηγνύει την ανθρώπινη ψυχή, προκαλεί άγχος, έλλειψη εμπιστοσύνης, και μια ολόκληρη σειρά από νευρολογικές και όχι μόνο διαταραχές.
Εκτός από νεόπτωχοι θα γίνουμε και «ψυχάκηδες». Στην καλύτερη των περιπτώσεων κομπλεξικοί. Που να φανταζόμασταν ότι θα το ρίχναμε στα σκληρά για τα ρημαδοσπρεντ. Το ελληνικό spread αλλάζει ονομασία: γίνεται dead για να αποδίδει καλύτερα την πραγματικότητα.
«Η βάση του παραπάνω ισχυρισμού έχει να κάνει με το ότι ο άνθρωπος είναι κοινωνικό όν, και η όποια ανισότητα δημιουργεί στους μη έχοντες μια ολόκληρη γκάμα από παθολογικές παθήσεις, που συμπεριλαμβάνει την καρδιοπάθεια, την εφηβική εγκυμοσύνη, τη κατάχρηση ουσιών, την εγκληματικότητα, την τάση προς αυτοκτονία, και τον καρκίνο. Τα παραπάνω έχουν επιβεβαιωθεί και πειραματικά με μαϊμούδες».
Καλά όλα τα υπόλοιπα, αλλά η εφηβική εγκυμοσύνη είναι πάθηση; Μάλλον λάθος μάθηση. Το πείραμα στις μαϊμούδες πως έγινε; Τις απέλυσαν, τους έκοψαν 20% το μισθό, τους έστειλαν περαίωση ή οι πιστωτικές βάρεσαν κόκκινο; Από τι έπεσε η μαϊμού στην ηρωίνη; Από πείραμα ή ερωτική απογοήτευση;
Όπως αναφέρει το άρθρο, «Πάντα θα υπάρχουν κάποιοι που είναι πιο εύποροι και άλλοι που βρίσκονται στον πάτο. όμως η όποια ανισότητα δεν χρειάζεται να είναι απαραίτητα και σκληρή, καταπιεστική, και τόσο πολωτική όσο είναι σήμερα στην Αμερική, όπου το κορυφαίο 1% του πληθυσμού συσσωρεύει περισσότερο πλούτο από το 90%».
Η εφεύρεση της μεσαίας τάξης ήταν το σωσίβιο του καπιταλισμού για δεκαετίες. Και δεν χρειαζόταν καν να ανήκεις σε αυτήν για να γίνεις «του συστήματος». Στόχευες να μπεις ή νόμιζες ότι ήσουν μέλος της κι όλα ήταν μέλι-γάλα.
Η λύση, σύμφωνα με τον αρθρογράφο, είναι στο να δημιουργηθεί μια πιο δίκαιη κοινωνία, όπως αυτή της Γερμανίας ή της Ιαπωνίας, ή ακόμη όπως αυτή της Αμερικής επί προέδρου Κλίντον!
Και καλά η Γερμανία και η Ιαπωνία. Επί προεδρίας Κλίντον δεν είχαν δημιουργηθεί τεράστια προβλήματα στους αμερικανούς μεσόκοπους; Ο τύπος δεν άφηνε κουτσή γουρούνα ακέραστη…
Και καταλήγει: «Οι σημερινές ανισότητες είναι ανθυγιεινές, τόσο για εμάς όσο και για τη ψυχή του έθνους μας.»
Και οι ανισότητες είναι ανθυγιεινές και οι ισοπεδωτικές ισότητες και οι οικονομικές ακρότητες. Για να μη μιλήσουμε για ανθυγιεινές κυβερνήσεις και βγούμε από το εορταστικό πνεύμα.
Προλετάριοι της Ψωροκώσταινας, κλείστε τη τηλεόραση. Η υγεία σας θα βελτιωθεί σημαντικότατα. Και χωρίς όζον…

Δεν υπάρχουν σχόλια: