ΑΚΟΥ ΑΝΘΡΩΠΑΚΟ

Σε ονομαζουν <ανθρωπακο>,<κοινο ανθρωπο>.Λενε οτι μια νεα εποχη αρχισε,η <εποχη του κοινου ανθρωπου>.Δεν το λες εσυ αυτο,Ανθρωπακο.Το λενε αυτοι.οι αντιπροεδροι των μεγαλων εθνων,οι εκλεγμενοι ηγετες της εργατιας,οι μετανιωμενοι απογονοι των μπουρζουαδων,οι πολτικοι και οι φιλοσοφοι.
Σου δινουν το μελλον μα δε ρωτανε για το παρελθον σου.

Εισαι κληρονομος ενος φοβερου παρελθοντοσ.Η κληρονομια σου ειναι το πυρωμενο διαμαντι στο χερι σου.
Αυτο σου λεω εγω.


ΒΙΛΧΕΛΜ ΡΑΙΧ

ΤΣΕ ΓΚΕΒΑΡΑ

ΑΧ ΒΡΕ ΤΣΕ......................

ΕΣΥ ΔΕΝ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕΣ ΝΑ ΓΙΝΕΙΣ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ??

ΔΕΝ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕΣ ΝΑ ΜΕΙΝΕΙΣ ΣΤΗΝ ΚΟΥΒΑ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΠΟΥ ΣΕ ΕΒΑΛΕ ΑΜΕΣΩΣ Ο ΚΑΣΤΡΟ??

ΔΕΝ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕΣ ΝΑ ΓΙΝΕΙΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ Η ΝΟΜΑΡΧΗΣ ΣΕ ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΠΟΛΗ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΕΑΝ ΗΘΕΛΕΣ??

ΚΡΙΜΑ..............ΣΗΜΕΡΑ ΘΑ ΗΣΟΥΝ ΑΛΛΟΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ...

ΣΙΓΟΥΡΑ ΖΩΝΤΑΝΟΣ...ΜΑΛΛΟΝ ΚΑΛΟΝΤΥΜΕΝΟΣ...ΠΟΛΥ ΔΙΑΣΗΜΟΤΕΡΟΣ...ΚΑΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙ ΕΥΚΑΤΑΣΤΑΤΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ...ΠΡΟΠΑΝΤΩΣ ΑΥΤΟ..

Σάββατο 8 Ιανουαρίου 2011

Όλα θα κριθούν από Δευτέρα

Με την πλάτη στον τοίχο βρίσκεται η ελληνική οικονομία και η ερχόμενη Δευτέρα και Τρίτη θα είναι από τα πιο κρίσιμα 48ωρα των τελευταίων μηνών. Με τα spreads να βρίσκονται στα ύψη, την οικονομία να μη δείχνει σημάδια ανάκαμψης και το κλίμα στην Ευρώπη να είναι βαρύ, τα πάντα μοιάζουν βουνό για την Ελλάδα.
Τη Δευτέρα δεν αποκλείεται η Κομισιόν να δώσει το στίγμα της για την επιμήκυνση αποπληρωμής του δανείου που σήμερα φαντάζει ως η μοναδική λύση για να ηρεμήσουν οι αγορές. Ουσιαστικά σε τρεις ημέρες θα αποφασιστεί αν υπάρχουν οι προϋποθέσεις ώστε να συζητηθεί το θέμα στο Γιουργκρούπ στις 17 Ιανουαρίου. Αν πάρει το πράσινο φως τότε σε μία εβδομάδα περίπου θα φανεί με ποιους όρους και προϋποθέσεις η Ελλάδα πάει σε επιμήκυνση. Ποιο θα είναι το επιτόκιο, πόσο θα παραταθεί οι χρόνος αποπληρωμής κι αν αυτό θα αφορά το σύνολο των 110 δις ή μέρος του ποσού αυτού. Φυσικά θα διαφανεί κι αν η Ελλάδα θα πάει σε νέο δάνειο, όταν από το 2013 αντιληφθεί ότι δεν μπορεί να αντέξει τόσο μεγάλα τοκοχρεολύσια.
Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένεται η στάση της Γερμανίας η οποία αρνείται οποιαδήποτε διευκόλυνση προβληματικής χώρας καθώς σε δύο μήνες έχει κρίσιμες εκλογές που θα κρίνουν ο μέλλον της Μέρκελ.
Από την άλλη, κρίσιμο τεστ για την Ελλάδα είναι η έξοδος στις αγορές για την άντληση ποσού 1,5 δις ευρώ με επιτόκια 26 εβδομάδων
Η κυβέρνηση εμφανίζεται ευχαριστημένη αν η έκδοση πάει με επιτόκιο κάτω από 5% με το οποίο έχει δανειστεί η Ελλάδα από την τρόικα. Οι αγορές θα δείξουν αν συμμερίζονται τους πόθους της κυβέρνησης. Παράλληλα, η χώρα αναμένεται να βγει για χρήματα με έκδοση τριμηνιαίων και εξαμηνιαίων εντόκων γραμματίων και το ποσό που  θα μπορεί να ξεπεράσει τα 4 δις ευρώ. Θα έχει ενδιαφέρον αν και πώς θα καλυφθούν οι εκδόσεις και πόσο οι αγορές θα μας χορέψουν στο ταψί. Άλλωστε, με τα spreads κοντά στο 1.000, τα CDS πάνω από το όριο αυτό, την Πορτογαλία να δανείζεται πανάκριβα και να είναι έτοιμη για μηχανισμό στήριξης και την Ισπανία να ακολουθεί, δύσκολα θα είναι τα πράγματα για την Ελλάδα.
Γι’ αυτό και τα κρίσιμα αυτά τεστ θα κρίνουν κατά πολύ αν η χώρα θα πάει σύντομα σε ελεγχόμενη χρεοκοπία ή θα αναβάλλει τις εξελίξεις για αργότερα περιμένοντας ένα θαύμα που ακούει στο όνομα ευρω-ομόλογο

                                                                                                                        www.antinews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: