ΑΚΟΥ ΑΝΘΡΩΠΑΚΟ

Σε ονομαζουν <ανθρωπακο>,<κοινο ανθρωπο>.Λενε οτι μια νεα εποχη αρχισε,η <εποχη του κοινου ανθρωπου>.Δεν το λες εσυ αυτο,Ανθρωπακο.Το λενε αυτοι.οι αντιπροεδροι των μεγαλων εθνων,οι εκλεγμενοι ηγετες της εργατιας,οι μετανιωμενοι απογονοι των μπουρζουαδων,οι πολτικοι και οι φιλοσοφοι.
Σου δινουν το μελλον μα δε ρωτανε για το παρελθον σου.

Εισαι κληρονομος ενος φοβερου παρελθοντοσ.Η κληρονομια σου ειναι το πυρωμενο διαμαντι στο χερι σου.
Αυτο σου λεω εγω.


ΒΙΛΧΕΛΜ ΡΑΙΧ

ΤΣΕ ΓΚΕΒΑΡΑ

ΑΧ ΒΡΕ ΤΣΕ......................

ΕΣΥ ΔΕΝ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕΣ ΝΑ ΓΙΝΕΙΣ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ??

ΔΕΝ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕΣ ΝΑ ΜΕΙΝΕΙΣ ΣΤΗΝ ΚΟΥΒΑ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΠΟΥ ΣΕ ΕΒΑΛΕ ΑΜΕΣΩΣ Ο ΚΑΣΤΡΟ??

ΔΕΝ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕΣ ΝΑ ΓΙΝΕΙΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ Η ΝΟΜΑΡΧΗΣ ΣΕ ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΠΟΛΗ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΕΑΝ ΗΘΕΛΕΣ??

ΚΡΙΜΑ..............ΣΗΜΕΡΑ ΘΑ ΗΣΟΥΝ ΑΛΛΟΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ...

ΣΙΓΟΥΡΑ ΖΩΝΤΑΝΟΣ...ΜΑΛΛΟΝ ΚΑΛΟΝΤΥΜΕΝΟΣ...ΠΟΛΥ ΔΙΑΣΗΜΟΤΕΡΟΣ...ΚΑΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙ ΕΥΚΑΤΑΣΤΑΤΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ...ΠΡΟΠΑΝΤΩΣ ΑΥΤΟ..

Τρίτη 15 Νοεμβρίου 2011

Ολοι οι εργατες της Ελληνικης Χαλυβουργιας στο πλευρο των απολυμενων..και ολος ο κοσμος..


ΨΗΦΙΣΜΑ
Προς την εργατικη ταξη , τον εργαζομενο λαο .

Συναδελφοι , ακουστε την φωνη των Χαλυβουργων.
Εμεις οι 400 εργατες της Ελλ. Χαλυβουριας απεργουμε σαν μια γροθια για 16η μερα &
συνεχιζουμε. Πισω δεν κανουμε, διαλεξαμε τον δρομο της τιμης & της αξιοπρεπειας,
υπερασπιζουμε το ψωμι & το μελλον των παιδιων μας .
Δεν γυρναμε για δουλεια μεσα στην φωτια & το σιδερο για 500ε. Απαιτουμε να επιστρεψουν στην δουλεια οι 34 απολυμενοι συναδερφοι μας. Ο αγωνας μας , αφορα ολους τους εργαζομενους.

Η εργοδοσια της Ε.Χ λειτουργει σαν λαγος των βιομηχανων .

Ειναι η πρωτη βιομηχανια στην Αττικη που με εκβιασμο τις θεσεις εργασιας επιχειρει να εφαρμοσει το 5ωρο , ελαστικες σχεσεις εργασιας , το ωρομισθιο, απληρωτες υπερωριες, καταργηση ασφαλιστικων δικαιωματων.
Οι απολυσεις εγιναν για τρομοκρατια , επειδη ομοφωνα η Γενικη μας Συνελευση απερριψε την απαιτηση της εργοδοσιας να δουλευουμε 5ωρο με 40% μειωση των αποδοχων .
Η παραγωγη με την σκληρη δουλεια μας, τα καθημερινα εργατικα ατυχηματα , με νεκρο συναδερφο μας περυσι , απο 196.000τονους εφτασε στους 266.000 τονους .
Τα κερδη του βιομηχανου της εταιριας ειναι αμυθητα, ο οποιος συνεχιζει να εκβιαζει οτι αν δεν δεχθουμε να δουλεψουμε σκλαβοι, θα απολυσει 180 ακομη εργαζομενους .
Οι χαλυβουργοι του δωσαμε την απαντηση που πρεπει. Νικησαμε το φοβο , τους εκβιασμους , την απειλη της πεινας . Κατεβηκαμε σε απεργια .
Ειμαστε ορθιοι, ειμαστε ηδη νικητες, δεν μπορει κανεις να μας λυγισει . Οι βιομηχανοι στα γυρω εργοστασια περιμεναν να εχουμε κουραστει, να εχουμε παει για δουλεια με σκυμμενο το κεφαλι, να εχουμε υπογραψει 5ωρο. Ο βιομηχανος της εταιριας ομολογησε οτι δεν περιμενε τετοιο αγωνα !
Αποδειξαμε οτι οι εργατες εχουν αστειρευτη δυναμη. 16 μερες σημερα , ολο το 24ωρο με βαρδιες περιφρουρουμε την απεργια μας. Ενιωσαν την δυναμη μας, & εμεις μαθαμε περισσοτερα. Ξεχωριζουμε τους φιλους απο τους εχθρους.
Στηριζομαστε στην δυναμη της αλληλεγγυης. Δεκαδες σωματεια μας στηριζουν απο την πρωτη μερα. Το ΠΑΜΕ ειναι διπλα μας . Ενισχυστε τον αγωνα των Χαλυβουργων με καθε τροπο.
Για τον Χαλυβουργο δεν εχει γυρισμο ! Χανοντας εμεις, ανοιγει η πορτα για το 5ωρο & την εργασιακη ζουγκλα & στις υπολοιπες βιομηχανικες μοναδες, οι βιομηχανοι περιμενουν στην γωνια . Η νικη των Χαλυβουργων θα ειναι μια μεγαλη νικη για ολη την εργατικη ταξη. Γι αυτο σας θελουμε στο πλευρο μας, κοντα μας .
Ως εδω ! Η τρομοκρατια , ο εκβιασμος, η επιθεση στην ζωη μας δεν θα περασει .
Στηριξτε τους απεργους Χαλυβουργους με καθε τροπο .
Ψηφισματα & αποφασεις απ τα συνδικατα, φορεις της γειτονιας, συλλογους νεολαιας, γυναικων, παντου, την φυσικη σας παρουσια εξω απο την πυλη, την συγκεντρωση χρηματων για την ενισχυση των οικογενειων των χαλυβουργων, συγκεντρωση τροφιμων 
Καταγγελουμε σε ολους τους εργαζομενους την πλειοψηφια της Ομοσπονδιας Μεταλλου & του Εργ. Κεντρου Ελευσινας που εδω & 16 μερες οχι μονο δεν συνεδριασαν για να συζητησουν την οργανωση της αλληλεγγυης , αλλα μας " συμβουλευουν" να υποταχθουμε, μας συκοφαντουν, προσπαθουν να μας διαιρεσουν .
Καλουμε τους εργαζομενους να τους προσπερασουν & να οργανωθουν σε καθε χωρο δουλειας . 

Η νικη θα ειναι δυσκολη μα θα ειναι δικη μας !

ΟΙ ΧΑΛΥΒΟΥΡΓΟΙ ΔΕΝ ΣΚΥΒΟΥΝ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ , ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟ ΛΑΟ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ & ΠΑΛΗ 

Απο την Γ.Σ των εργαζομενων στην ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΧΑΛΥΒΟΥΡΓΙΑ 
Ασπροπυργος 15 Νοεμβρη 2011

Δεν υπάρχουν σχόλια: