ΑΚΟΥ ΑΝΘΡΩΠΑΚΟ

Σε ονομαζουν <ανθρωπακο>,<κοινο ανθρωπο>.Λενε οτι μια νεα εποχη αρχισε,η <εποχη του κοινου ανθρωπου>.Δεν το λες εσυ αυτο,Ανθρωπακο.Το λενε αυτοι.οι αντιπροεδροι των μεγαλων εθνων,οι εκλεγμενοι ηγετες της εργατιας,οι μετανιωμενοι απογονοι των μπουρζουαδων,οι πολτικοι και οι φιλοσοφοι.
Σου δινουν το μελλον μα δε ρωτανε για το παρελθον σου.

Εισαι κληρονομος ενος φοβερου παρελθοντοσ.Η κληρονομια σου ειναι το πυρωμενο διαμαντι στο χερι σου.
Αυτο σου λεω εγω.


ΒΙΛΧΕΛΜ ΡΑΙΧ

ΤΣΕ ΓΚΕΒΑΡΑ

ΑΧ ΒΡΕ ΤΣΕ......................

ΕΣΥ ΔΕΝ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕΣ ΝΑ ΓΙΝΕΙΣ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ??

ΔΕΝ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕΣ ΝΑ ΜΕΙΝΕΙΣ ΣΤΗΝ ΚΟΥΒΑ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΠΟΥ ΣΕ ΕΒΑΛΕ ΑΜΕΣΩΣ Ο ΚΑΣΤΡΟ??

ΔΕΝ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕΣ ΝΑ ΓΙΝΕΙΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ Η ΝΟΜΑΡΧΗΣ ΣΕ ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΠΟΛΗ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΕΑΝ ΗΘΕΛΕΣ??

ΚΡΙΜΑ..............ΣΗΜΕΡΑ ΘΑ ΗΣΟΥΝ ΑΛΛΟΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ...

ΣΙΓΟΥΡΑ ΖΩΝΤΑΝΟΣ...ΜΑΛΛΟΝ ΚΑΛΟΝΤΥΜΕΝΟΣ...ΠΟΛΥ ΔΙΑΣΗΜΟΤΕΡΟΣ...ΚΑΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙ ΕΥΚΑΤΑΣΤΑΤΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ...ΠΡΟΠΑΝΤΩΣ ΑΥΤΟ..

Πέμπτη 10 Νοεμβρίου 2011

Υπομνημα προς τον Δημαρχο Ελευσινας με θεμα τα χαρατσια...











προς τον Δήμαρχο Ελευσίνας κ.Γ. Τσουκαλά

ευχή και προσδοκία όλων μας είναι η νέα περίοδος του Δήμου Ελευσίνας να είναι δημιουργική και παραγωγική, αντίστοιχη των απαιτήσεων των δύσκολων καιρών που ζούμε, αντίστοιχη των αναγκών της πόλης και του λαού.
Προσωπικά, με την ανάληψη των καθηκόντων σου ως Δημάρχου Ελευσίνας, σου ευχόμαστε κάθε επιτυχία στο έργο σου, ώστε η πόλη μας, η εργατούπολη της Ελευσίνας, να πρωτοστατήσει στους κοινωνικούς αγώνες και τις κοινωνικές, εργατικές, δημοκρατικές και περιβαλλοντικές κατακτήσεις.
Η ιστορική περίοδος που διανύουμε χαρακτηρίζεται από τη σφοδρή επίθεση που δέχονται οι εργαζόμενοι και η χώρα. Οι μισθοί, οι συντάξεις, οι εργασιακές σχέσεις, το επίπεδο διαβίωσης κατεδαφίζονται. Η ανεργία ρημάζει ζωές και οικογένειες. Το περιβάλλον καταστρέφεται fast track, εξαφανίζεται από παράγοντας αναγκαίος για την ανθρώπινη διαβίωση. Οι δημοκρατικές κατακτήσεις, τα ανθρώπινα δικαιώματα, η Δημοκρατία παραμερίζονται συστηματικά, κυβερνητικά σχήματα δημιουργούνται μακριά και ενάντια στον Λαό, εγκαθίσταται ένας σκαιός και επιθετικός αυταρχισμός για να μπορούν να δρουν ανεξέλεγκτες οι αγορές και οι τοκογλύφοι.
Ένα δίκτυο κοινωνικής αλληλεγγύης και αλληλοβοήθεις είναι αναγκαίο για την ανακούφιση των σκληρών επιπτώσεων στις πιο αδύναμες ομάδες των πολιτών, είναι αναγκαίο για να μη διαρραγεί ο κοινωνικός ιστός της πόλης. Αλλά δεν αρκεί μόνο η Αλληλεγγύη. Είναι αναγκαία και η οργάνωση της αντίστασης ενάντια στην αντιλαϊκή λαίλαπα και της αφαίμαξης του εισοδήματς των πολιτών από τα μέτρα που προωθεί η Κυβέρνηση και η τρόικα. Αντίσταση σε κάθε αντιλαϊκό μέτρο, αντίσταση σε κάθε προσπάθεια περιορισμού της δημοκρατίας, αντίσταση σε κάθε εκχώρησει κυριαρχικών εθνικών δικαιωμάτων, αντίσταση σε κάθε προσπάθεια διάσπασης του λαού.
Ο Δήμος Ελευσίνας πρέπει να δράσει αποφασιστικά σε όλα τα πεδία αλληλεγγύης, αλληλοβοήθειας, αντίστασης και ενότητας του λαού και των φορέων της πόλης.
Πολλοί Δήμοι της χώρας (Νέας Ιωνίας, Αργυρούπολης- Ελληνικού, Σαρωνικού, Περιστερίου, Ιλίου, Κερατσινίου) αντιδρούν, με τον τρόπο του ο καθένας, στην καταβολή του τέλους ακινήτων (χαράτσι της ΔΕΗ). Η Ελευσίνα δεν μπορεί να μείνει αμέτοχη, απαθής θεατής, αυτού του αγώνα. Οι οικογένειες της πόλης μας βρίσκονται στην ίδια ή δυσκολότερη θέση από τις αντίστοιχες των άλλων δήμων.
Ο Δήμος Ελευσίνας πρέπει να αντιδράσει, με τον τρόπο του φυσικά, και να βοηθήσει όλους όσους αδυνατούν ή δεν επιθυμούν να πληρώσουν το «χαράτσι της ΔΕΗ».
Δεν ταιριάζει η σιωπή στην Ελευσίνα.
Κάποια δικηγορικά γραφεία της πόλης μας παρέχουν νομική υποστήριξη στους πολίτες που δεν μπορούν ή δεν θέλουν να πληρώσουν το χαράτσι.
Θεωρούμε ότι το ελάχιστο που πρέπει να κάνει ο Δήμος είναι να δώσει νομική υποστήριξη, με την Νομική του υπηρεσία ή σε συνεργασια με δικηγορικά γραφεία της πόλης, προς τους πολίτες που αντιδρούν και αγωνίζονται ενάντια σε ένα ακόμα χαράτσι, ενάντια σε μια ακόμη επώδυνη αφαίμαξη του πενιχρού ή μηδαμινού οικογενειακού εισοδήματος.
Ζητάμε ο Δήμος Ελευσίνας να συμπαραταχτεί με όλους αυτούς τους Δήμους της πατρίδας μας που δεν μένουν αμέτοχοι, αλλά αντιδρούν και αγωνίζονται για τα δίκαια του χειμαζόμενου λαού και τις προοπτικές των πόλεών τους.
Το απαιτεί η ιστορία και το μέλλον της Ελευσίνας.


                                  

Δεν υπάρχουν σχόλια: