ΑΚΟΥ ΑΝΘΡΩΠΑΚΟ

Σε ονομαζουν <ανθρωπακο>,<κοινο ανθρωπο>.Λενε οτι μια νεα εποχη αρχισε,η <εποχη του κοινου ανθρωπου>.Δεν το λες εσυ αυτο,Ανθρωπακο.Το λενε αυτοι.οι αντιπροεδροι των μεγαλων εθνων,οι εκλεγμενοι ηγετες της εργατιας,οι μετανιωμενοι απογονοι των μπουρζουαδων,οι πολτικοι και οι φιλοσοφοι.
Σου δινουν το μελλον μα δε ρωτανε για το παρελθον σου.

Εισαι κληρονομος ενος φοβερου παρελθοντοσ.Η κληρονομια σου ειναι το πυρωμενο διαμαντι στο χερι σου.
Αυτο σου λεω εγω.


ΒΙΛΧΕΛΜ ΡΑΙΧ

ΤΣΕ ΓΚΕΒΑΡΑ

ΑΧ ΒΡΕ ΤΣΕ......................

ΕΣΥ ΔΕΝ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕΣ ΝΑ ΓΙΝΕΙΣ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ??

ΔΕΝ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕΣ ΝΑ ΜΕΙΝΕΙΣ ΣΤΗΝ ΚΟΥΒΑ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΠΟΥ ΣΕ ΕΒΑΛΕ ΑΜΕΣΩΣ Ο ΚΑΣΤΡΟ??

ΔΕΝ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕΣ ΝΑ ΓΙΝΕΙΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ Η ΝΟΜΑΡΧΗΣ ΣΕ ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΠΟΛΗ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΕΑΝ ΗΘΕΛΕΣ??

ΚΡΙΜΑ..............ΣΗΜΕΡΑ ΘΑ ΗΣΟΥΝ ΑΛΛΟΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ...

ΣΙΓΟΥΡΑ ΖΩΝΤΑΝΟΣ...ΜΑΛΛΟΝ ΚΑΛΟΝΤΥΜΕΝΟΣ...ΠΟΛΥ ΔΙΑΣΗΜΟΤΕΡΟΣ...ΚΑΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙ ΕΥΚΑΤΑΣΤΑΤΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ...ΠΡΟΠΑΝΤΩΣ ΑΥΤΟ..

Πέμπτη 17 Νοεμβρίου 2011

ΑΠΟ ΤΟ 120% ΣΤΟ 120% Ντίνος Ρούσσης


Το βάθρο πάνω στο οποίο εξελίχτηκε όλη αυτή η ιστορία των τελευταίων ημερών στην πατρίδα μας, η κωμωδία με την παραίτηση Παπανδρέου και το σχηματισμό της νέας Κυβέρνησης, και η τραγωδία που περιμένει τα νοικοκυριά και τους ανθρώπους αυτής της χώρας, είναι η συμφωνία της 26ης-27ης Οκτωβρίου και η εφαρμογή της.
Όλα αυτά γίνανε για να ξεμπλοκάρουμε την 6η δόση και να κατορθώσουμε να υλοποιήσουμε τις αποφάσεις της συμφωνίας αυτής.
Δεν χρειάζεται κάποιος να μελετήσει διεξοδικά τους όρους και τις παραγράφους της σύμβασης. Αρκεί να δει και να κατανοήσει τον στόχο που έχουν θέσει όλοι αυτοί οι σοβαροί ηγέτες της Ευρώπης, μαζί και οι δικοί μας πανηγυριστές, για αυτή την συμφωνία που θα σώσει την πατρίδα. Και, που σώνει και καλά, πρέπει να την εφαρμόσουμε, ακόμα και αν διαλύσουμε την κοινωνία, ακόμα και αν εξαθλιώσουμε το μεγαλύτερο μέρος του πληθυσμού.
Ο στόχος είναι να εφαρμόσουμε όλα αυτά τα μέτρα που μας έχουν επιβληθεί, και έχουμε συμφωνήσει, ώστε μέχρι το 2020 το δημόσιο χρέος της χώρας να πέσει στο 120 % του ΑΕΠ. Αυτός είναι ο στόχος και πρέπει να επιτευχθεί οπωσδήποτε, ακόμη και αν καταλυθεί κάθε έννοια νομιμότητας, ακόμη και αν κουρελιαστεί το Σύνταγμα, ακόμα και αν εκχωρηθεί η εθνική κυριαρχία της χώρας και ξεπουληθεί η εθνική μας αξιοπρέπεια, ακόμα και αν βάλουμε τους ακροδεξιούς στην Κυβέρνηση, ακόμα και αν ξεπουλήσουμε ό,τι έχουμε και δεν έχουμε, ακόμα και αν σκλαβώσουμε την πατρίδα μας για τις επόμενες δεκαετίες.
Αν πάμε λίγο πίσω και θυμηθούμε το Καστελόριζο, τον τρόπο που μας έβαλαν στο ΔΝΤ και έφεραν στη χώρα την τρόικα θα διαπιστώσουμε κάτι απλό και ανατριχιαστικό. Το δημόσιο χρέος τότε της χώρας ξεπέρασε το 120%, και αυτό ήταν κάτι τρομερό που δεν μπορούσε να αντέξει η οικονομία μας και οι αγορές ζητούσαν χρήμα και αίμα και εξ αιτίας αυτού του 120% αναγκάστηκε ο Πρωθυπουργός μας και η Κυβέρνησή μας, με την προτροπή και την πίεση της Ευρωπαϊκής Ένωσης, να προσφύγει στο ΔΝΤ και την τρόικα και να πάρει όλα αυτά τα μέτρα που σακάτεψαν την κοινωνία και τους εργαζόμενους.
Και αφού μας εξαθλίωσαν, αυτόν τον ενάμισι χρόνο, αφού μας έφεραν σε απόγνωση, αφού μας διαλύσανε, ανέβασαν το δημόσιο χρέος στο 170% του ΑΕΠ. Όλα αυτά βέβαια για να σωθεί η πατρίδα, γιατί δεν υπήρχε άλλος δρόμος, παρά μονάχα ο δρόμος των τοκογλύφων. Τώρα μας λένε ότι πρέπει να υποστούμε τα χειρότερα, πάντα για να σωθεί η πατρίδα, γιατί η νέα συμφωνία είναι μονόδρομος, δεν γίνεται αλλιώς, Παπαδήμος και μπανκς, για να επιτύχουμε τον μεγάλο εθνικό στόχο, κάτι σαν κόκκινη μηλιά, να κατορθώσουμε δηλαδή να ρίξουμε το χρέος το 2020 στο 120%.
Θα μας τσακίσουμε μια δεκαετία για να πάει το δημόσιο χρέος από το 120% στο 120% . Και αυτή θα είναι η μεγάλη επιτυχία της Κυβέρνησης εθνικής σωτηρίας!
Τόσο απλά είναι τα πράγματα.
Και κάτι σαν υποσημείωση. Το χρέος της Ιταλίας μόλις ξεπέρασε το 120% εκδίωξαν τον Μπερλουσκόνι και βάζουνε, και εκεί, πρωθυπουργό τραπεζίτη με την προοπτική να ρίξουνε το χρέος σε επίπεδα διαχειρίσιμα και να βγει η Ιταλία σύντομα, όπως μας έλεγαν και εμάς πέρσι, στις αγορές. Το πιο σίγουρο είναι ότι θα βγουν οι Ιταλοί, όπως οι έλληνες και οι πορτογάλοι, στους δρόμους.
Και κάτι τελευταίο από την Ιταλία, ημέρες μνήμης της εξέγερσης του Πολυτεχνείου που τυχαίνει να γιορτάζουμε. Ένας ιταλός δημοσιογράφος αηδιάζοντας από την ολοκληρωτική κατάλυση του συντάγματος και την καταπάτηση κάθε έννοιας κοινοβουλευτικής δημοκρατίας, αηδιάζοντας με τον τρόπο που επιβλήθηκε στους ιταλούς για πρωθυπουργός ένας τραπεζίτης έγραψε μια φράση χαρακτηριστική που την μεταφέρω αυτούσια « κάποτε για να καταλύσουν την Δημοκρατία κατέβαζαν τα τανκς, τώρα ανεβάζουν τα σπρεντς».
Για μας τους κατοίκους αυτής της χώρας, για μας τα πειραματόζωα των αγορών και των τραπεζιτών, ένας δρόμος υπάρχει. Ο δρόμος της αλληλεγγύης, της αντίστασης και της ανατροπής.
Το σύνθημα «ΨΩΜΙ – ΠΑΙΔΕΙΑ – ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ» είναι επίκαιρο όσο ποτέ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: