ΑΚΟΥ ΑΝΘΡΩΠΑΚΟ

Σε ονομαζουν <ανθρωπακο>,<κοινο ανθρωπο>.Λενε οτι μια νεα εποχη αρχισε,η <εποχη του κοινου ανθρωπου>.Δεν το λες εσυ αυτο,Ανθρωπακο.Το λενε αυτοι.οι αντιπροεδροι των μεγαλων εθνων,οι εκλεγμενοι ηγετες της εργατιας,οι μετανιωμενοι απογονοι των μπουρζουαδων,οι πολτικοι και οι φιλοσοφοι.
Σου δινουν το μελλον μα δε ρωτανε για το παρελθον σου.

Εισαι κληρονομος ενος φοβερου παρελθοντοσ.Η κληρονομια σου ειναι το πυρωμενο διαμαντι στο χερι σου.
Αυτο σου λεω εγω.


ΒΙΛΧΕΛΜ ΡΑΙΧ

ΤΣΕ ΓΚΕΒΑΡΑ

ΑΧ ΒΡΕ ΤΣΕ......................

ΕΣΥ ΔΕΝ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕΣ ΝΑ ΓΙΝΕΙΣ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ??

ΔΕΝ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕΣ ΝΑ ΜΕΙΝΕΙΣ ΣΤΗΝ ΚΟΥΒΑ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΠΟΥ ΣΕ ΕΒΑΛΕ ΑΜΕΣΩΣ Ο ΚΑΣΤΡΟ??

ΔΕΝ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕΣ ΝΑ ΓΙΝΕΙΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ Η ΝΟΜΑΡΧΗΣ ΣΕ ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΠΟΛΗ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΕΑΝ ΗΘΕΛΕΣ??

ΚΡΙΜΑ..............ΣΗΜΕΡΑ ΘΑ ΗΣΟΥΝ ΑΛΛΟΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ...

ΣΙΓΟΥΡΑ ΖΩΝΤΑΝΟΣ...ΜΑΛΛΟΝ ΚΑΛΟΝΤΥΜΕΝΟΣ...ΠΟΛΥ ΔΙΑΣΗΜΟΤΕΡΟΣ...ΚΑΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙ ΕΥΚΑΤΑΣΤΑΤΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ...ΠΡΟΠΑΝΤΩΣ ΑΥΤΟ..

Παρασκευή 11 Νοεμβρίου 2011

Θεσσαλονίκη μου, μεγάλη φτωχομάνα..



Δεν θα αμφισβητήσω το στίχο , ούτε η πρόθεσή μου είναι να τον σχολιάσω εδώ φυσικά. Άλλωστε αυτή η εξαίρεση δεν αφορά πλέον μόνο τη Θεσσαλονίκη μας αλλά ολόκληρη την επικράτεια!!! Προφανώς για εμάς εδώ στο δήμο Φιλοθέης – Ψυχικού δεν «έφθασαν τα νέα». Πώς να το εξηγήσουμε ότι ενώ «λεφτά δεν υπάρχουν», εμείς ξεκινήσαμε κονβόι «μ΄ αεροπλάνα και βαπόρια…» για να παρευρεθούμε στην έκθεση POLIS 2011 στη Θεσσαλονίκη , αποστέλλοντας 9 (εννιά) αιρετούς και υπάλληλους του δήμου;
Λεφτά δεν υπάρχουν, ραπανάκια για την όρεξη ..λέει ο θυμόσοφος λαός. Ο θυμωμένος τι λέει όμως; Απίστευτα αυτά που μας συμβαίνουν. Ένας Καλλικράτης με ασφυκτικά οικονομικά , με κατοίκους να στενάζουν , με ένα κράτος που ευαγγελίζεται ψαλίδισμα στα οικονομικά και με εκκρεμότητες να τρέχουν όπως η καθαριότητα , η υγεία, εμείς να στέλνουμε 9 άτομα (αιρετούς και υπαλλήλους του δήμου) σε εκθέσεις για 4 ημέρες. Ψάχνοντας στη διαύγεια για να δω τι γίνεται γύρω μας, ενδεικτικά αναφέρω ότι για την εν λόγω έκθεση, ο δήμος Χίου που συμμετείχε με περίπτερο δικό του, απέστειλε μόνο 6 άτομα και επιβαρύνει τον προϋπολογισμό του δήμου με 4.500 ευρώ. Ο δήμος Αιγιάλειας ενέκρινε την αποστολή 3 ατόμων , ενός αντιδημάρχου και 2 δημοτικών συμβούλων. Πολλοί άλλοι δε δήμοι φέτος δεν συμμετείχαν λόγω ακριβώς δυσμενών οικονομικών συγκυριών. Εμείς τι υπολογισμούς κάναμε;
Ενημερώνω δε ότι βάσει του νόμου η ημερήσια αποζημίωση είναι 29,35 ευρώ.
Τα έξοδα διαμονής είναι: 52,82 ευρώ (Δήμαρχοι, αντιδήμαρχοι, Διευθυντές , προϊστάμενοι)
44,02 ευρώ (Μέλη Δ.Σ. Μέλη Δ.Σ /ΝΠΔΔ και δικηγόροι)
35,22 ευρώ (Υπάλληλοι)
Χιλιομετρική απόσταση δικαιούνται δε το αντίτιμο εισιτηρίου του φθηνότερου συγκοινωνιακού μέσου (λεωφορείο).
Γιατί θα πρέπει να γίνει αυτή η σπατάλη σε τόσο δύσκολες εποχές για τους δημότες και δεν αρκούσε μία επιτροπή από 2 έως 3 συμμετέχοντες οι οποίοι θα επέλεγαν από το πρόγραμμα της έκθεσης ΤΙ τους ενδιαφέρει περισσότερο και τι θα επισκεφτούν. Θα μπορούσαν με καλή οργάνωση να καλύψουν σε 2 ημέρες τις απαιτήσεις τους και αργότερα βάσει των ενημερωτικών φυλλαδίων που θα συνέλεγαν και κάποιων επαφών, να προσκαλούσαν τους εκθέτες- προμηθευτές για πληρέστερη ενημέρωση στο δήμο πλέον, για επίδειξη των προϊόντων τους ή ενημέρωση των θεμάτων. Πολλοί από μας έχουμε εμπειρία εκθέσεων και γνωρίζουμε ότι εκτός από τους εκθέτες σπάνια σπαταλά κάποιος τόσο χρόνο και χρήμα για επισκέψεις , από τα εγκαίνια έως την λήξη μίας έκθεσης και όταν ακόμα αφορά την επαγγελματική του δραστηριότητα και από τέτοιες δραστηριότητες εξαρτάται το οικονομικό και επαγγελματικό του μέλλον και στο κάτω κάτω της γραφής πληρώνει και από την τσέπη του!
Δεν εξαρτάται από μία έκθεση το ενδιαφέρον μιας δημοτικής αρχής για να στέρξει και να συμπαρασταθεί στις ανάγκες των δημοτών. Δεν χρειάσθηκε ο δήμος Ελευσίνας να «ξενιτευτεί» για να έχει σήμερα ένα εξαιρετικό πρωτοποριακό σύστημα ανακύκλωσης και να ανακουφίσει ποικιλοτρόπως τους πολίτες του και να προστατεύσει το περιβάλλον ταυτόχρονα. Δεν χρειάσθηκε σε άλλους δήμους να πάρουν τα όρη και τα βουνά οι αυτοδιοικητικοί τους για να ιδρύσουν για παράδειγμα κοινωνικά παντοπωλεία και άλλες κοινωνικές δομές .
Είναι πρόκληση για τους δημότες ή μάλλον μία ΑΚΟΜΗ πρόκληση κύριοι της δημοτικής αρχής να σπαταλάτε έστω και ένα ευρώ για τέτοιου είδους ενέργειες τα αποτελέσματα των οποίων δεν έχουν να κάνουν με την ανακούφιση των δημοτών μας σε τέτοιους χαλεπούς καιρούς όταν κινδυνεύουν ακόμα και πολλοί από μας να μείνουν δίχως ηλεκτρικό ρεύμα στο άμεσο μέλλον. Δεν αντέχουμε άλλο να δίνουμε χρήματα για ιλουστρασιόν ΠΕΡΙΟΔΙΚΑ, και όχι για ένα περιοδικό, για μελέτες πανάκριβες πρασίνου (όσα βλέπει η πεθερά εννοείται) με απευθείας αναθέσεις, όταν οι πόλεις μας βρωμάνε, η ανακύκλωση μας είναι σε πρωτογενές στάδιο και παρωχημένη, τα απορριμματοφόρα μας είναι σταθμευμένα στο δρόμο, εγκεκριμένος κανονισμός καθαριότητας δεν υπάρχει ώστε να βάζει τα πράγματα στη θέση τους και καθένα προ των ευθυνών του, θέματα όπως το ρέμα του Ποδονίφτη που με μία καταιγίδα θα πέσει να μας πνίξει και ένα Ν. Ψυχικό που είναι αφημένο στην τύχη του σε πολλούς τομείς.
Αντιθέτως , για την διεξαγωγή της παρέλασης της 28ης Οκτωβρίου σε μία μόνο κοινότητα του δήμου να υπενθυμίσω ότι ένας από τους ισχυρισμούς , ήταν η μείωση εξόδων (sic), περίπου 1000 ευρώ. !!!!!!
Και αναρωτιόμαστε: Ποιο ΚΑΕ βαρύνουν τα έξοδα καθότι ανακοινώθηκε στο δημοτικό συμβούλιο, ότι η μετακίνηση της πολυμελούς αντιπροσωπείας μας, θα γίνει είτε με αεροπλάνα είτε με ιδιωτικά αυτοκίνητα!!!!! Παρά της αντιρρήσεις της δημοτικής παράταξης «ΜΙΑ ΟΑΣΗ» στο δημοτικό συμβούλιο , για ολιγομελή έως 2 άτομα εκπροσώπησή μας στην έκθεση, η πρόταση της δεν έγινε δυστυχώς δεκτή .
Χριστίνα Φίλιππα
Σύμβουλος δημ. Κοινότητας Φιλοθέης






1 σχόλιο:

Unknown είπε...

Εξαιρετικό άρθρο, δείγμα Ήθους και Ύφους που κουνά το δάχτυλο αυστηρά σε όλους αυτούς τους παραγεμισμένους διάνους -που με το περιφερόμενο θράσος τους συνέβαλλαν (και συνεχίζουν απτόητοι) στην εξάντληση του τόπου. Συγχαρητήρια.