ΑΚΟΥ ΑΝΘΡΩΠΑΚΟ

Σε ονομαζουν <ανθρωπακο>,<κοινο ανθρωπο>.Λενε οτι μια νεα εποχη αρχισε,η <εποχη του κοινου ανθρωπου>.Δεν το λες εσυ αυτο,Ανθρωπακο.Το λενε αυτοι.οι αντιπροεδροι των μεγαλων εθνων,οι εκλεγμενοι ηγετες της εργατιας,οι μετανιωμενοι απογονοι των μπουρζουαδων,οι πολτικοι και οι φιλοσοφοι.
Σου δινουν το μελλον μα δε ρωτανε για το παρελθον σου.

Εισαι κληρονομος ενος φοβερου παρελθοντοσ.Η κληρονομια σου ειναι το πυρωμενο διαμαντι στο χερι σου.
Αυτο σου λεω εγω.


ΒΙΛΧΕΛΜ ΡΑΙΧ

ΤΣΕ ΓΚΕΒΑΡΑ

ΑΧ ΒΡΕ ΤΣΕ......................

ΕΣΥ ΔΕΝ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕΣ ΝΑ ΓΙΝΕΙΣ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ??

ΔΕΝ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕΣ ΝΑ ΜΕΙΝΕΙΣ ΣΤΗΝ ΚΟΥΒΑ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΠΟΥ ΣΕ ΕΒΑΛΕ ΑΜΕΣΩΣ Ο ΚΑΣΤΡΟ??

ΔΕΝ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕΣ ΝΑ ΓΙΝΕΙΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ Η ΝΟΜΑΡΧΗΣ ΣΕ ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΠΟΛΗ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΕΑΝ ΗΘΕΛΕΣ??

ΚΡΙΜΑ..............ΣΗΜΕΡΑ ΘΑ ΗΣΟΥΝ ΑΛΛΟΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ...

ΣΙΓΟΥΡΑ ΖΩΝΤΑΝΟΣ...ΜΑΛΛΟΝ ΚΑΛΟΝΤΥΜΕΝΟΣ...ΠΟΛΥ ΔΙΑΣΗΜΟΤΕΡΟΣ...ΚΑΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙ ΕΥΚΑΤΑΣΤΑΤΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ...ΠΡΟΠΑΝΤΩΣ ΑΥΤΟ..

Δευτέρα 18 Απριλίου 2011

Αριστερα και κριση..


Η Αριστερα εδω και παρα πολλα χρονια περνα μια πολυ μεγαλη κριση που οποιος δεν την βλεπει η δεν την αποδεχεται προφανως βρισκεται αλλου..

Που οφειλεται??
Οι λογοι ειναι πολλοι απλα θα επισημανω τους κυριωτερους λογους.

1.Η ιδεολογικη πτωση ενος ολοκληρου συστηματος(πρωην σοβιετικου μπλοκ)που ενα μεγαλο μερος της ηταν δεμενο στο αρμα αυτο.

2.Ενα αλλο κομματι επισης της Αριστερας προσπαθωντας με επιχειρηματα ν εχει μια αλλη αυτονομη παρουσια εγινε ισως το καλυτερο γραναζι του συστηματος και υιοθετησε αποψεις(ενωμενης ευρωπης--Ευρωπης των εργαζομενων) που εκτος του οτι εγκλωβισθηκαν αυτοι που παρηγαγαν τετοιου ειδους αποψεις εγκλωβισαν και ενα μεγαλο κομματι του κοσμου σε αυτες τις αποψεις.

3.Η πολυδιασπαση της οχι τοσο λογω διαφορετικων αποψεων αλλα πολυ περισσοτερο διοτι ολοι τους ηθελαν το μαγαζι τους ναχει την πρωτοπορεια.Πολλες φορες μαλιστα εψαχναν τροπους να διαφοροποιηθουν ωστε να επιτυχουν αυτο που ηθελαν

4.Η μηχανιστικη αντιλήψη της συγκροτησης και της παρεμβασης και της αναδειξης στελεχων.
Εχει αποδειχθει πλεον οτι με μηχανισμους απονευρωνεις εναν κοσμο και στο τελος τον στελνεις στον καναπε.Τον στελνεις στον χωρο της ιδιωτευσης.
Σιγουρα δεν απελευθερωνεις υγιεις ανθρωπους απο πλευρας αποψεων που θα μπορουσαν να δωσουν
τεραστια δυναμικη.

Πολλα θα μπορουσα να γραψω ακομη αλλα πιστευω πως σημερα αυτο που εχει μεγαλη σημασια ειναι το δια ταυτα.Σημερα ολος ο κοσμος δεχεται(εδω και καιρο)την μεγαλυτερη επιθεση απο ενα συστημα(καπιταλιστικο)που προσπαθει να βγει απο την κριση σπερνωντας πανικο επιτιθεμενο στον κοσμο της εργασιας στους συνταξιουχους στους νεους και τις νεες.
Κοινωνικες κατακτησεις οπως παιδεια--υγεια-ασφαλιση-οκταωρο καταρεουν σαν χαρτινοι πυργοι.

Επιβαλλεται λοιπον σημερα ολη η ΑΡΙΣΤΕΡΑ να βγει ενωμενη μπροστα.Οταν λεμε ολη το εννοουμε χωρις αποκλεισμους διοτι δεν περισσευει κανενας.
Οι ηγεσιες πρεπει αμεσα να το καταλαβουν διοτι πολυ φοβαμαι οτι θα μεινουν μονες τους σε ιλουστρασιον γραφεια τα οποια ουτε να τα συντηρισουν δεν θα μπορουν.

Πως μπορει να γινει αυτο???
Ειναι δυσκολο αλλα οχι ακατορθωτο.Εαν θελεις οντως να στηριξεις τον κοσμο και δεν σ ενδιαφερει η παρτη σου μπορει να γινει.Αλλα και εαν δεν θελουν ας πιεσει ο κοσμος τις ηγεσιες αυτες θελουν δεν θελουν να φτασουν στο αποτελεσμα αυτο.Ας τις αποδυναμωσει με τις επιλογες του.

Γι αυτο θεωρω οτι ολοι σημερα πρεπει να παμε στο Συνταγμα στο προσκλητηριο του ΚΚΕ και αυριο η μεθαυριο σε οποιοδηποτε προσκλητηριο του ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ η και οποιοδηποτε αλλου φορεα οπως του ΑΝΤΑΡΣΥΑ της ΚΟΕ του ΚΚΕ Μ-Λ και παει λεγοντας.
Να καταλαβουν ετσι ολες οι ηγεσιες οτι ολοι ειμαστε παρων αλλα Μαγκισες και Μαγκες σοβαρευτειτε ΤΩΡΑ διοτι εμεις αυριο θα κουναμε μαντηλι σε ολους σας.

Ας αφησουμε σημερα στην ακρη χαρακτηρισμους οπως ΣΤΑΛΙΝΙΚΟΙ--ΑΝΑΘΕΩΡΗΤΕΣ--ΡΕΦΟΡΜΙΣΤΕΣ και οτι μπορει ο καθενας να πει.
Η πολιτικη αυτη πρεπει ν ανατραπει και ο λαος να βγει μπροστα.Μονο με κινηματικες διαδικασιες αυτο μπορει να γινει.Το να ζητησουμε εκλογες σημερα το θεωρω την πιο ηλιθια διεκδικηση της αριστερας.
Διοτι εκλογες εαν γινοντουσαν σημερα παλι αυτοι η ο Σαμαρας η μια κυβερνηση ενοτητας θα μας κυβερνουσε που τα μετρα θα περνουσαν χωρις να μπορουσαμε να μιλαμε για ενα μεγαλο διαστημα.
Οταν ζητας κατι οφειλεις να εισαι προσεκτικος για το μετα.
Αλλωστε ειναι νωπο το αποτελεσμα των Δημοτικλων και κυριως των Περιφερειακων εκλογων οπου
με το 35% των ψηφοφορων χωρις τσιπα χωρις κανενα ενδοιασμο διοικουν ολοι τους.
Το 65% που απειχε αυτους που μουντζωσε πρωτ απ ολα ηταν ολους τους σχηματισμους της Αριστερας.

Σε επομενη αναρτηση θ ασχοληθουμε με τα σημεια συγκλισης αλλα και με τους τροπους οργανωσης
και δρασης.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Οι βλεψεις των κινηματων προς την εξουσια τα οδηγουν στην απονευρωση, στην ενσωματωση και μοιραια στον αφανισμο. Η αριστερα στον δυτικο κοσμο εμφανιζεται αδυναμη να εκμεταλλευτει την κριση του καπιταλισμου, και αυτο ηταν λιγο πολυ αναμενο λαμβανοντας υπ'οψιν το πως διαμορφωνονται οι σχηματισμοι σε ολη την Ευρωπη. Ενα μεγαλο μερος της καλοβλεπει συνεργασιες με τα παραδοσιακα αστικα κομματα σε ενα φιλοευρωπαικο πλαισιο και μοιραια εγκαταλειπει την ουσια, που ειναι βασικες αναγκες των λαων. Τα αλλα κνηματα εχουν ως σκοπο να μπουν στο κοινοβουλιο και αυτα, και να παιξουν στο ιδιο συστημα εξουσιας. Η εξουσια οτι αποχρωση και αν εχει ειναι βασανο για τους απλους ανθρωπους και την ποιοτητα της ζωης τους, καθως υπαγορευει με νομους, συντηρει την προπαγανδα της για να επιβιωσει δημιουργει θεσμους και ιμπεριαλιζεται. Το χειροτερο ειναι οτι ενω καταδικαζει την βια υποκριτικα, ειναι αυτη που την εχει στην φαρετρα της και την χρησιμοποιει συνεχεια για να καταστειλει και να χειραγωγησει συνειδησεις. Αρνηση λοιπον σε οποιαδηποτε συμμετοχη σε κομματικους η αλλου τετοιου παρομοιου μηχανισμους, και συσπειρωση σε ελευθερες συνελευσεις, δημιουργικες και αδεσμευτες. Ας επιλεξουμε τον δυσκολο δρομο που απαιτει ριξη πανω απ'ολα με το εγω του καθενος και επειτα με τον στερεοτυπο εξωτερικο κοσμο...