ΑΚΟΥ ΑΝΘΡΩΠΑΚΟ

Σε ονομαζουν <ανθρωπακο>,<κοινο ανθρωπο>.Λενε οτι μια νεα εποχη αρχισε,η <εποχη του κοινου ανθρωπου>.Δεν το λες εσυ αυτο,Ανθρωπακο.Το λενε αυτοι.οι αντιπροεδροι των μεγαλων εθνων,οι εκλεγμενοι ηγετες της εργατιας,οι μετανιωμενοι απογονοι των μπουρζουαδων,οι πολτικοι και οι φιλοσοφοι.
Σου δινουν το μελλον μα δε ρωτανε για το παρελθον σου.

Εισαι κληρονομος ενος φοβερου παρελθοντοσ.Η κληρονομια σου ειναι το πυρωμενο διαμαντι στο χερι σου.
Αυτο σου λεω εγω.


ΒΙΛΧΕΛΜ ΡΑΙΧ

ΤΣΕ ΓΚΕΒΑΡΑ

ΑΧ ΒΡΕ ΤΣΕ......................

ΕΣΥ ΔΕΝ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕΣ ΝΑ ΓΙΝΕΙΣ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ??

ΔΕΝ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕΣ ΝΑ ΜΕΙΝΕΙΣ ΣΤΗΝ ΚΟΥΒΑ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΠΟΥ ΣΕ ΕΒΑΛΕ ΑΜΕΣΩΣ Ο ΚΑΣΤΡΟ??

ΔΕΝ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕΣ ΝΑ ΓΙΝΕΙΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ Η ΝΟΜΑΡΧΗΣ ΣΕ ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΠΟΛΗ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΕΑΝ ΗΘΕΛΕΣ??

ΚΡΙΜΑ..............ΣΗΜΕΡΑ ΘΑ ΗΣΟΥΝ ΑΛΛΟΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ...

ΣΙΓΟΥΡΑ ΖΩΝΤΑΝΟΣ...ΜΑΛΛΟΝ ΚΑΛΟΝΤΥΜΕΝΟΣ...ΠΟΛΥ ΔΙΑΣΗΜΟΤΕΡΟΣ...ΚΑΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙ ΕΥΚΑΤΑΣΤΑΤΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ...ΠΡΟΠΑΝΤΩΣ ΑΥΤΟ..

Παρασκευή 29 Απριλίου 2011

Νέα προνόμια στους εφοπλιστές



Νέα προνόμια στους εφοπλιστές
αραμονές της απεργίας των ναυτεργατών την 1η Μάη, η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, μέσω του υπουργού Θαλασσίων Υποθέσεων, Νήσων και Αλιείας εξήγγειλε νέες ευνοϊκές ρυθμίσεις για τους εφοπλιστές. Ρυθμίσεις οι οποίες αφορούν στην κατάργηση των κρατήσεων υπέρ τρίτων που περιέχονται στην τιμή των ακτοπλοϊκών εισιτηρίων. Ωστόσο, δεν ήταν σε θέση ο υπουργός να δεσμευτεί ότι αυτό σημαίνει πως οπωσδήποτε θα μειωθεί και η τιμή των εισιτηρίων για τους επιβάτες. Οπως ανέφερε, η μείωση της τιμής των εισιτηρίων θα αποτελέσει αντικείμενο ...«συμφωνίας κυρίων» με τους εφοπλιστές! Εν ολίγοις, η κατάργηση των κρατήσεων υπέρ τρίτων από τα ακτοπλοϊκά εισιτήρια πρακτικά σημαίνει και άλλο ζεστό χρήμα στα χρηματοκιβώτια των εφοπλιστών.
εστό χρήμα που έρχεται να προστεθεί στις χοντρές επιδοτήσεις που τσεπώνουν με την πατέντα των «άγονων γραμμών», ποσό που φέτος θα εκτιναχθεί στα 126 εκατομμύρια ευρώ, συν αυτά που «βγάζουν» από τις ανεξέλεγκτες αυξήσεις στα ακτοπλοϊκά εισιτήρια. Και βέβαια δε συζητάμε για τις δεκάδες φοροαπαλλαγές, τα αφορολόγητα καύσιμα, τα σαπάκια που έχουν δρομολογημένα και απειλούν τη ζωή επιβατών και πληρωμάτων, και τα οποία από πάνω δρομολογούν όποτε τους συμφέρει, αφήνοντας νησιά στο «έλεός» τους. Επιπλέον, η νέα ρύθμιση υπέρ των εφοπλιστών έρχεται να καταφέρει ένα ακόμα ισχυρό πλήγμα στο ΝΑΤ. Ανάμεσα στις κρατήσεις υπέρ τρίτων βρίσκονται και αυτές που αφορούν στο Κεφάλαιο Ασφάλισης Επιβατών και Οχημάτων (ΚΑΕΟ) και αποτελούν ένα από τα βασικά έσοδα του ΝΑΤ, το οποίο από τη λεηλασία των εφοπλιστών ήδη έχει φτάσει στο σημείο να δυσκολεύεται να καταβάλλει τις συντάξεις.
ι εφοπλιστές ακριβώς με όπλο αυτή την πολιτική που εφαρμόζει η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, με συμμάχους τα άλλα κόμματα της πλουτοκρατίας και του ευρωμονόδρομου, που τους παρέχει όλα αυτά τα τρελά προνόμια - προνόμια που βγαίνουν από το ήδη λεηλατημένο εισόδημα του εργαζόμενου λαού - γίνονται συνεχώς επιθετικότεροι. Αξιώνουν ολοένα και περισσότερα και ειδικά σήμερα, αξιοποιώντας την κρίση που και αυτοί προκάλεσαν, επιτίθενται με μανία σε βάρος των ναυτεργατών, τους οποίους με εντολή τους η κυβέρνηση εξακολουθεί να έχει επιστρατευμένους, επιδιώκοντας να ξεπαστρέψουν και το τελευταίο εργασιακό τους δικαίωμα. Να γίνουν πάμφθηνη εργατική δύναμη που θα έχει τα καράβια τους εν κινήσει και θα τους εξασφαλίζει ακόμα περισσότερα κέρδη.
ι καθημερινές εξελίξεις επιβεβαιώνουν ότι ο αγώνας στους καταπέλτες, η απεργία των ναυτεργατών, είναι εκ των πραγμάτων υπόθεση όλου του λαού. Είναι αγώνας προς όφελος όλων των εργαζομένων, των πλατιών λαϊκών στρωμάτων, των νησιωτών, που χρειάζονται και δικαιούνται φθηνές, ασφαλείς και σύγχρονες ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες για τις μετακινήσεις τους. Οσο αυτός δυναμώνει τόσο θα δυναμώνει και η πάλη για την ανατροπή συνολικά της πολιτικής που καλεί εργάτες στεριάς και θάλασσας, τη λαϊκή οικογένεια, να πληρώνουν την κερδοφορία των εφοπλιστών, όλων αυτών των παράσιτων που ξεζουμίζουν το λαό.


                                                   ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ   29/4/2011

Δεν υπάρχουν σχόλια: