ΑΚΟΥ ΑΝΘΡΩΠΑΚΟ

Σε ονομαζουν <ανθρωπακο>,<κοινο ανθρωπο>.Λενε οτι μια νεα εποχη αρχισε,η <εποχη του κοινου ανθρωπου>.Δεν το λες εσυ αυτο,Ανθρωπακο.Το λενε αυτοι.οι αντιπροεδροι των μεγαλων εθνων,οι εκλεγμενοι ηγετες της εργατιας,οι μετανιωμενοι απογονοι των μπουρζουαδων,οι πολτικοι και οι φιλοσοφοι.
Σου δινουν το μελλον μα δε ρωτανε για το παρελθον σου.

Εισαι κληρονομος ενος φοβερου παρελθοντοσ.Η κληρονομια σου ειναι το πυρωμενο διαμαντι στο χερι σου.
Αυτο σου λεω εγω.


ΒΙΛΧΕΛΜ ΡΑΙΧ

ΤΣΕ ΓΚΕΒΑΡΑ

ΑΧ ΒΡΕ ΤΣΕ......................

ΕΣΥ ΔΕΝ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕΣ ΝΑ ΓΙΝΕΙΣ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ??

ΔΕΝ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕΣ ΝΑ ΜΕΙΝΕΙΣ ΣΤΗΝ ΚΟΥΒΑ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΠΟΥ ΣΕ ΕΒΑΛΕ ΑΜΕΣΩΣ Ο ΚΑΣΤΡΟ??

ΔΕΝ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕΣ ΝΑ ΓΙΝΕΙΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ Η ΝΟΜΑΡΧΗΣ ΣΕ ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΠΟΛΗ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΕΑΝ ΗΘΕΛΕΣ??

ΚΡΙΜΑ..............ΣΗΜΕΡΑ ΘΑ ΗΣΟΥΝ ΑΛΛΟΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ...

ΣΙΓΟΥΡΑ ΖΩΝΤΑΝΟΣ...ΜΑΛΛΟΝ ΚΑΛΟΝΤΥΜΕΝΟΣ...ΠΟΛΥ ΔΙΑΣΗΜΟΤΕΡΟΣ...ΚΑΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙ ΕΥΚΑΤΑΣΤΑΤΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ...ΠΡΟΠΑΝΤΩΣ ΑΥΤΟ..

Πέμπτη 31 Μαρτίου 2011

Socrates drunk the conium



ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΙΡΛΑΝΔΙΑ Η ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ ΣΕ ΠΡΟΩΡΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ. ΜΕ ΤΟ ΚΑΛΟ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ…

Η λιτότητα έριξε τον Σώκρατες! Η αντιπολίτευση καταψήφισε το νέο πακέτο μέτρων λιτότητας που προωθούσε η σοσιαλιστική (;) κυβέρνησή του και οδήγησε την Πορτογαλία σε πρόωρες εκλογές (σε σύνολο 230 βουλευτών μόνον οι 97 του σοσιαλιστικού κόμματος ψήφισαν το πακέτο σκληρών μέτρων) τέλος Μαΐου ή αρχές Ιουνίου.
Κίνηση αναμενόμενη, που είχε προαναγγελθεί από τον πρόεδρο του Eurogroup Ζαν Κλοντ Γιουνκέρ, ο οποίος είχε διαμηνύσει, από την περασμένη Δευτέρα, πως όποιο πολιτικό κόμμα κι αν βρίσκεται στην ηγεσία της Πορτογαλίας, δεν έχει καμία άλλη επιλογή πέραν της αυστηρής πολιτικής λιτότητας. Παράλληλα, έδωσε σαφές μήνυμα για τις απαιτήσεις που θα έχουν οι Βρυξέλλες από την όποια επόμενη κυβέρνηση. Πρόκειται, πάντως, για τη δεύτερη κυβέρνηση χώρας της ευρωζώνης που οδηγείται σε πρόωρες εκλογές μετά την Ιρλανδία.
Προαναγγέλλει απεργίες
Στην Ελλάδα η κυβέρνηση δεν έπεσε -αν και το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών δεν έχει ακόμα απομακρυνθεί. Το Μαξίμου μπορεί να εξασφάλισε δύο ευρωπαϊκά «μαξιλαράκια» -μείωση επιτοκίου, επιμήκυνση χρέους- γνωρίζει, όμως, ότι το πρόγραμμα που επιβάλλει το μνημόνιο δεν βγαίνει. Και μέσα στον Απρίλιο θα πρέπει να πάρει και άλλα σκληρά μέτρα ύψους 1,8 δισ. ευρώ -δεν έχει διευκρινιστεί ακόμα αν θα είναι από τα έσοδα, δηλαδή νέους φόρους, ή από τη μείωση των δαπανών.
Ο Γ. Παπανδρέου, μάλιστα, προαναγγέλλει (συνέντευξη στο γερμανικό Stern) ότι «αν όλα παραμείνουν κάπως σταθερά, θα πρέπει να έχουμε ξεπεράσει τα δύσκολα μέσα στα επόμενα δύο χρόνια»! Φαίνεται, πάντως, να έχει επίγνωση ότι «θα συνεχιστούν οι διαδηλώσεις, οι απεργίες, οι διαμαρτυρίες», καθώς «βρισκόμαστε στη μέση του τούνελ» και «ο κόσμος δεν βλέπει ακόμα το φως στο τέρμα του» γιατί «περικόψαμε κατά 15% τους μισθούς στο δημόσιο και τις ΔΕΚΟ (…) Καταργούμε θέσεις υπαλλήλων (…) έχουν μειωθεί οι δαπάνες για τα φάρμακα κατά 50% (…) το όριο συνταξιοδότησης βρίσκεται τώρα στα 65». Επιχαίρει, μάλιστα, ότι «καμία άλλη χώρα στην Ευρώπη, καμιά κυβέρνηση δεν προώθησε τους περασμένους δέκα μήνες τόσες αλλαγές»!
Αντιδρούν οι πολίτες
Η κατάσταση, βέβαια, μετά τις τόσες αλλαγές δεν είναι καθόλου ρόδινη. Η εφιαλτική πρόβλεψη για έκρηξη της ανεργίας στο 22%, δηλαδή 1,2 εκατ. άνεργοι φέτος, δεν αφήνει κανένα περιθώριο αισιοδοξίας, καθώς, όπως διευκρίνισε ο Σ. Ρομπόλης, επιστημονικός διευθυντής του Ινστιτούτου Εργασίας της ΓΣΕΕ, για να πέσει η ανεργία στα επίπεδα του 2008 (7,8%) θα πρέπει να περιμένουμε ως το 2022-23!
Θα αντέξει η κυβέρνηση; Οι διαμαρτυρίες του κόσμου έχουν πάρει τη μορφή χιονοστιβάδας. Στελέχη της κυβέρνησης και της αντιπολίτευσης δεν τολμούν να εμφανιστούν σε δημόσιο χώρο και γίνονται αντικείμενο διαμαρτυριών.
Ο Πάγκαλος (Καλύβια), η Κατσέλη (εργαζόμενοι Φίλκεραμ, άνεργοι στη Θεσσαλονίκη), ο Ρ. Σπυρόπουλος (ΙΚΑ Πάτρας), ο Π. Γερουλάνος (Βρυξέλλες), Α. Διαμαντοπούλου (δήμαρχοι), Χρ. Πρωτόπαπας (εστιατόριο), Α. Λοβέρδος (στο γραφείο του), Απ. Κακλαμάνης (οδός Κοραή), Γ. Σιούφας, Κ. Χατζηδάκης (Σύνταγμα), κ.λπ. Πώς θα αντιμετωπίσουν την οργή του κόσμου; Άγνωστο…
Αναβολή για Ιούνιο
Τον Μάιο ο Γ. Παπακωνσταντίνου θα φέρει προς ψήφιση στη Βουλή το σταθεροποιητικό μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα για το 2012-2015. Όσοι από το ΠαΣοΚ βιώνουν το κλίμα απαξίωσης του κόσμου (κυρίως βουλευτές επαρχίας), συζητούν αν θα πρέπει να ψηφιστεί όχι από την απλή πλειοψηφία των 150 βουλευτών, αλλά από ευρεία (180 ψήφοι). Κι αυτό για να «σύρουν» σε θετική ψήφο και τη ΝΔ, μια και τα «κουκιά» του ΠαΣοΚ δεν επαρκούν, ακόμα και αν συνυπολογιστούν αυτά του ΛΑΟΣ, της Ντόρας και της Δημοκρατικής Αριστεράς.
Σε περίπτωση που η ΝΔ δεν ψηφίσει το πρόγραμμα και οδηγηθεί η χώρα σε εκλογές, υποστηρίζουν ότι ο Γ. Παπανδρέου θα μπορεί να υποστηρίζει ότι «η προσφυγή στις κάλπες έγινε με υπαιτιότητα της ΝΔ». Σενάρια που θα εξαρτηθούν από τις αντιδράσεις των πολιτών, από το πώς θα πάνε οι αποκρατικοποιήσεις και πώς θα διαρθρωθεί ο Μόνιμος Μηχανισμός Στήριξης (ESΜ), η απόφαση για τον οποίο αναβλήθηκε για τον Ιούνιο. Μαζί του συμπαρασύρει για τον Ιούνιο και όλες τις άλλες αποφάσεις –όπως και τις «δικές» μας για μείωση επιτοκίου και επιμήκυνση χρέους, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν θα εγκριθούν.
Χάνει η Α. Μέρκελ
Η σύνοδος κορυφής της ΕΕ είχε τον πήχη εμφανώς χαμηλωμένο σε σχέση με τις προσδοκίες των υπερχρεωμένων χωρών. Αρκετοί, μάλιστα, εκφράζουν το φόβο ότι οι αγορές θα δημιουργήσουν μια «μαύρη Δευτέρα» λόγω της αναβλητικότητας της Ευρώπης. Οι Βρυξέλλες επαναβεβαίωσαν την πολιτική συμφωνία της προηγουμένης συνόδου (11ς Μαρτίου) για την επιμήκυνση του χρέους της Ελλάδας και της  μείωσης του επιτοκίου, καθώς και τις αποφάσεις για ενίσχυση των δύο ταμείων στήριξης (EFSF και ESM). Ωστόσο, η τελική και επίσημη επικύρωση παραπέμπεται για τον Ιούνιο.
Βασική αιτία της αναβολής ήταν οι τοπικές εκλογές της Κυριακής στη Βάδη-Βυρτεμβέργη (και οι εκλογές στην Φιλανδία στις 17 Απριλίου), όπου ο κεντροδεξιός συνασπισμός της Α. Μέρκελ φαίνεται να οδεύει σε ήττα, σύμφωνα με τις τελευταίες δημοσκοπήσεις. Η γερμανίδα καγκελάριος προσπαθεί να πείσει το εσωτερικό εκλογικό της ακροατήριο ότι «προασπίζεται την εργασία τους και τα χρήματά τους».
Η συνθήκη
των… Βερσαλλιών!
Πριν, πάντως, αναχωρήσει για Βρυξέλλες απένειμε εύσημα στην προσπάθεια που καταβάλλει η Ελλάδα δηλώνοντας ότι η Γερμανία δεν θα αφήσει κανέναν αβοήθητο, ενώ επαναβεβαίωσε τις ευρωπαϊκές δεσμεύσεις έναντι της Αθήνας. «Θέλω να αναφέρω», είπε στο γερμανικό κοινοβούλιο, «ότι στη σύνοδο της 11ης Μαρτίου, η Ελλάδα μας παρουσίασε κατά αξιόπιστο τρόπο, ότι συνεχίζει τις δομικές μεταρρυθμίσεις. Ανακοίνωσε ένα πρόγραμμα ιδιωτικοποιήσεων ύψους 50 δισ. ευρώ. Όλα τα υπόλοιπα κράτη-μέλη είμαστε πρόθυμα να επιδείξουμε αλληλεγγύη και να προβούμε σε μείωση του επιτοκίου».
Στην τοποθέτηση, βέβαια, της Α. Μέρκελ οι Σοσιαλδημοκράτες (Πέερ Στάινμπρουκ) άσκησαν κριτική τόνισαν ότι η παροχή βοήθειας σε άλλες χώρες, όπως στην Ελλάδα, και η δημιουργία ταμείων στήριξης είναι ντε φάκτο μορφές αναδιανομής χρήματος στην Ευρώπη –με πιο απλά λόγια είναι αντίθετοι στην βοήθεια προς την Ελλάδα. Αντίθετα, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της «Αριστεράς» Γκρέγκορ Γκίζι, κατηγόρησε την Α. Μέρκελ ότι επέβαλε στην Ελλάδα όρους που θυμίζουν τη Συνθήκη των Βερσαλλιών -«η Ελλάδα θα πρέπει να κάνει ιδιωτικοποιήσεις ύψους 50 δισ. ευρώ. Από πού θα πάρει όμως τόσα αστρονομικά ποσά; Πουλώντας ίσως την Ακρόπολη»...
Α. Π. Θάνος

Τον Μάιο ο Γ. Παπακωνσταντίνου θα φέρει προς ψήφιση στη Βουλή
το σταθεροποιητικό μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα για το 2012-2015.
Όσοι από το ΠαΣοΚ βιώνουν το κλίμα απαξίωσης του κόσμου (κυρίως βουλευτές επαρχίας), συζητούν αν θα πρέπει να ψηφιστεί όχι από την απλή πλειοψηφία των 150 βουλευτών, αλλά από ευρεία (180 ψήφοι).
Κι αυτό για να «σύρουν» σε θετική ψήφο και τη ΝΔ, μια και
τα «κουκιά» του ΠαΣοΚ δεν επαρκούν, ακόμα και αν συνυπολογιστούν αυτά του ΛΑΟΣ, της Ντόρας και της Δημοκρατικής Αριστεράς.
Σε περίπτωση που η ΝΔ δεν ψηφίσει το πρόγραμμα και οδηγηθεί
η χώρα σε εκλογές, υποστηρίζουν ότι ο Γ. Παπανδρέου θα μπορεί
να υποστηρίζει ότι «η προσφυγή στις κάλπες έγινε με υπαιτιότητα
της ΝΔ».

56,5 δισ. ευρώ στις τράπεζες!...
Πενήντα τρία δισ. σε εγγυήσεις και 3,5 δισ. ευρώ σε ρευστό (προνομιούχες μετοχές) έχουν πάρει μέχρι σήμερα οι τράπεζες από τις κυβερνήσεις του ΠαΣοΚ και της ΝΔ. Μέσα στη βδομάδα που έρχεται ο Γ. Παπακωνσταντίνου σε μια κίνηση εντυπωσιασμού και εντυπώσεων –καθώς υπάρχουν αντιδράσεις ακόμα και από υπουργούς, έστω για λόγους εσωκομματικούς- θα στείλει επιστολές σ’ όλες τις τράπεζες με τις οποίες θα ζητά «δικαιολογητικά» για το που και πως χρησιμοποιήθηκαν τα 56,5 δις. ευρώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: