ΑΚΟΥ ΑΝΘΡΩΠΑΚΟ

Σε ονομαζουν <ανθρωπακο>,<κοινο ανθρωπο>.Λενε οτι μια νεα εποχη αρχισε,η <εποχη του κοινου ανθρωπου>.Δεν το λες εσυ αυτο,Ανθρωπακο.Το λενε αυτοι.οι αντιπροεδροι των μεγαλων εθνων,οι εκλεγμενοι ηγετες της εργατιας,οι μετανιωμενοι απογονοι των μπουρζουαδων,οι πολτικοι και οι φιλοσοφοι.
Σου δινουν το μελλον μα δε ρωτανε για το παρελθον σου.

Εισαι κληρονομος ενος φοβερου παρελθοντοσ.Η κληρονομια σου ειναι το πυρωμενο διαμαντι στο χερι σου.
Αυτο σου λεω εγω.


ΒΙΛΧΕΛΜ ΡΑΙΧ

ΤΣΕ ΓΚΕΒΑΡΑ

ΑΧ ΒΡΕ ΤΣΕ......................

ΕΣΥ ΔΕΝ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕΣ ΝΑ ΓΙΝΕΙΣ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ??

ΔΕΝ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕΣ ΝΑ ΜΕΙΝΕΙΣ ΣΤΗΝ ΚΟΥΒΑ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΠΟΥ ΣΕ ΕΒΑΛΕ ΑΜΕΣΩΣ Ο ΚΑΣΤΡΟ??

ΔΕΝ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕΣ ΝΑ ΓΙΝΕΙΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ Η ΝΟΜΑΡΧΗΣ ΣΕ ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΠΟΛΗ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΕΑΝ ΗΘΕΛΕΣ??

ΚΡΙΜΑ..............ΣΗΜΕΡΑ ΘΑ ΗΣΟΥΝ ΑΛΛΟΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ...

ΣΙΓΟΥΡΑ ΖΩΝΤΑΝΟΣ...ΜΑΛΛΟΝ ΚΑΛΟΝΤΥΜΕΝΟΣ...ΠΟΛΥ ΔΙΑΣΗΜΟΤΕΡΟΣ...ΚΑΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙ ΕΥΚΑΤΑΣΤΑΤΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ...ΠΡΟΠΑΝΤΩΣ ΑΥΤΟ..

Πέμπτη 31 Μαρτίου 2011

Κοινό ΟΧΙ των δημάρχων της δυτικής Αθήνας στην κολοσσιαία μονάδα παραγωγής ρεύματος της Χαλυβουργικής





«ΣΤΟΠ στην κολοσσιαία μονάδα ηλεκτροπαραγωγής της Χαλυβουργικής». Την θέση αυτή πρόβαλαν στις 8 Μαρτίου, σε κοινή συνέντευξη Τύπου, 5 δήμαρχοι της δυτικής Αθήνας, εκφράζοντας ταυτόχρονα την αγωνία τους
για το περιβαλλοντικό μέλλον μιας ήδη υποβαθμισμένης περιοχής με 1.500.000 κατοίκους.
 Οι δήμαρχοι ζητούν από τον Υφυπουργό Περιβάλλοντος κ. Μανιάτη να ακυρώσει την έγκριση Περιβαλλοντικών Όρων και να ζητήσει νέα μελέτη. Ακόμη, ζητούν από τη ΔΕΗ να αποσύρει το ενδιαφέρον της για τη μονάδα.
 Την κοινή διαμαρτυρία των δημάρχων οργάνωσε η Τοπική Ένωση Δήμων και Κοινοτήτων Αττικής και παραβρέθηκαν οι δήμαρχοι Ελευσίνας Γιώργος Αμπατζόγλου, Ασπροπύργου Νίκος Μελετίου, Μάνδρας - Ειδυλλίας Γιώργος Δρίκος, Χαϊδαρίου Δημήτρης Μαραβέλιας και Αγίας Βαρβάρας Γιώργος Καπλάνης.
Ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΔΡΙΚΟΣ όρισε σαν καθήκον των δημάρχων την υπαράσπιση της ποιότητας ζωής των δημοτών τους και υπεράσπισε την δυνατότητα τουριστικής ανάπτυξης του νέου δήμου, που απλώνεται από τον Κορινθιακό έως το Θριάσιο.
 «Ναι στις επενδύσεις, αλλά με σεβασμό στο περιβάλλον και τους ανθρώπους. Θα απαντήσουμε ενωμένοι», επισήμανε ο δήμαρχος Μάνδρας - Ειδυλλίας.


Ο Γ. ΑΜΠΑΤΖΟΓΛΟΥ, αφού σημείωσε ότι έχουν γίνει τεράστια βήματα στην πόλη του για την ποιότητα του αέρα και τον καθαρισμό της θάλασσας, τόνισε ότι οι μεγάλες προσπάθειες της Ελευσίνας απειλούνται από την νέα τεράστια μονάδα της Χαλυβουργικής, που αν λειτουργήσει θα γυρίσει πολλά χρόνια πίσω την περιοχή.
 Απέδωσε βαριές ευθύνες στην πολιτική ηγεσία της περιόδου 2001 – 2005 και κατηγόρησε τους Σουφλιά – Βουλγαράκη – Φώλια ότι ενέκριναν τους Περιβαλλοντικούς Όρους της μονάδας, αγνοώντας τις αποφάσεις των Δήμων και της Νομαρχίας.
 «Τα καυσαέρια της ηλεκτροπαραγωγής τής Χαλυβουργικής θα είναι περισσότερα από τις 27 καμινάδες των 2 μεγάλων διυλιστηρίων του Θριασίου!», είπε χαρακτηριστικά ο δήμαρχος της Ελευσίνας.
Ο ΝΙΚΟΣ ΜΕΛΕΤΙΟΥ μίλησε για στοχοποίηση της δυτικής Αθήνας και μετατροπή των κατοίκων της σε πειραματόζωα. Υπενθύμισε ότι η περιοχή θυμίζει ανοιχτή χωματερή, στην οποία η Πολιτεία στέλνει κάθε επιβαρυντική δραστηριότητα.
 «Η περιοχή μας μοιάζει με το Σεβέζο. Βρήκαμε εξασθενές χρώμιο, μας κατηγορούν για ρατσιστές επειδή είμαστε αντίθετοι στην καύση καλωδίων από κάποιους, η Χαλυβουργική κοντεύει να φτάσει στη Σαλαμίνα με τις παράνομες επιχωματώσεις», τόνισε ο δήμαρχος Ασπροπύργου.
Ο ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΑΡΑΒΕΛΙΑΣ μίλησε για ενεργοποίηση της δυτικής Αθήνας συνολικά, διότι η σοβαρή ατμοσφαιρική επιβάρυνση δεν αφορά μόνο τους Δήμους του Θριασίου, αλλά και όλη την ευρύτερη περιοχή, αφού με τις κατάλληλες ατμοσφαιρικές συνθήκες η ρύπανση μεταφέρεται στην Αθήνα.
 «Να δουλέψουμε ως χώρα για έναν ισομερή αναπτυξιακό σχεδιασμό. Η παρουσία όλων των δημάρχων εδώ σημαίνει ένα ισχυρό όχι στην περαιτέρω υποβάθμιση της περιοχής μας», τόνισε ο δήμαρχος Χαϊδαρίου.
Ο ΓΩΡΓΟΣ ΚΑΠΛΑΝΗΣ συνοψίζοντας τα προβλήματα της δυτικής Αθήνας, αναφέρθηκε στα περιβαλλοντικά ζητήματα, στο πρόβλημα της υγείας, την καθυστέρηση του μετρό, τις προβληματικές συγκοινωνίες κτλ.
 «Δεν πάει άλλο. Όλες οι απεχθείς λειτουργίες έρχονται στην πλευρά μας,. Θέλουμε να ζήσουμε», κατέληξε ο δήμαρχος Αγίας Βαρβάρας.
 Στην συνέντευξη Τύπου αναδείχτηκαν σοβαρά ζητήματα που αφορούν την μονάδα της Χαλυβουργικής:
 * Όλες οι σχεδιαζόμενες ηλεκτροπαραγωγικές μονάδες στη χώρα δεν ξεπερνούν τα 400 μεγαβάτ, ενώ στην πιο κορεσμένη βιομηχανικά περιοχή, δίπλα στην Αθήνα, σχεδιάζονται 880 μεγαβάτ!
* Το νέο εργοστάσιο θα ξεπεράσει κατά 10 φορές τα δικαιώματα ρύπων της Χαλυβουργικής, πράγμα που σημαίνει ότι πρέπει να προβεί στην αγορά τους από το διεθνές «χρηματιστήριο ρύπων». Μήπως το επιπλέον κόστος μετακυλιστεί στην τσέπη του καταναλωτή;
* Ο σχεδιασμός έχει στηριχτεί στην παραδοχή ότι υπάρχει έλλειψη ρεύματος στην Νότια Ελλάδα. Όμως η μείωση της κατανάλωσης, λόγω κρίσης, και η ένταξη στο σύστημα της μονάδας των 400 μεγαβάτ της Motoroil έχει εξαλείψει το πρόβλημα τουλάχιστον μέχρι το 2017.
* Στην πρόβλεψη διασποράς ρύπων που υπολογίζει η εταιρεία χρησιμοποιεί ιδανικές ατμοσφαιρικές συνθήκες για την περιοχή, με απουσία θερμοκρασιακών αναστροφών, ενώ μελέτες του ΥΠΕΚΑ έχουν αποδείξει τα αντίθετα.
* Τα παραγόμενα οξείδια του αζώτου (2.000 τόνοι ετησίως) θα οδηγήσουν σε βέβαιη αύξηση του δηλητηριώδους όζοντος σε όλη την περιοχή της πρωτεύουσας.
  • Click to enlarge
  • Click to enlarge

Δεν υπάρχουν σχόλια: