ΑΚΟΥ ΑΝΘΡΩΠΑΚΟ

Σε ονομαζουν <ανθρωπακο>,<κοινο ανθρωπο>.Λενε οτι μια νεα εποχη αρχισε,η <εποχη του κοινου ανθρωπου>.Δεν το λες εσυ αυτο,Ανθρωπακο.Το λενε αυτοι.οι αντιπροεδροι των μεγαλων εθνων,οι εκλεγμενοι ηγετες της εργατιας,οι μετανιωμενοι απογονοι των μπουρζουαδων,οι πολτικοι και οι φιλοσοφοι.
Σου δινουν το μελλον μα δε ρωτανε για το παρελθον σου.

Εισαι κληρονομος ενος φοβερου παρελθοντοσ.Η κληρονομια σου ειναι το πυρωμενο διαμαντι στο χερι σου.
Αυτο σου λεω εγω.


ΒΙΛΧΕΛΜ ΡΑΙΧ

ΤΣΕ ΓΚΕΒΑΡΑ

ΑΧ ΒΡΕ ΤΣΕ......................

ΕΣΥ ΔΕΝ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕΣ ΝΑ ΓΙΝΕΙΣ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ??

ΔΕΝ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕΣ ΝΑ ΜΕΙΝΕΙΣ ΣΤΗΝ ΚΟΥΒΑ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΠΟΥ ΣΕ ΕΒΑΛΕ ΑΜΕΣΩΣ Ο ΚΑΣΤΡΟ??

ΔΕΝ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕΣ ΝΑ ΓΙΝΕΙΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ Η ΝΟΜΑΡΧΗΣ ΣΕ ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΠΟΛΗ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΕΑΝ ΗΘΕΛΕΣ??

ΚΡΙΜΑ..............ΣΗΜΕΡΑ ΘΑ ΗΣΟΥΝ ΑΛΛΟΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ...

ΣΙΓΟΥΡΑ ΖΩΝΤΑΝΟΣ...ΜΑΛΛΟΝ ΚΑΛΟΝΤΥΜΕΝΟΣ...ΠΟΛΥ ΔΙΑΣΗΜΟΤΕΡΟΣ...ΚΑΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙ ΕΥΚΑΤΑΣΤΑΤΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ...ΠΡΟΠΑΝΤΩΣ ΑΥΤΟ..

Πέμπτη 31 Μαρτίου 2011

Νέα μέτρα έρχονται...Ετοιμαστειτε....Ειμαστε ετοιμοι να δρασου η να σκασουμε????


Μήνας - ορόσημο για την οικονομική πολιτική που θα εφαρμοστεί τα επόμενα χρόνια θεωρείται ο Απρίλιος καθώς τις προσεχείς εβδομάδες η κυβέρνηση θα δημοσιοποιήσει το σύνολο των νεοφιλελεύθερων παρεμβάσεων που επεξεργάστηκε από κοινού με την τρόικα για την περίοδο 2012-2015. Στο μεταξύ, όμως, η εφαρμογή του προϋπολογισμού του 2011 ξεκίνησε με σημαντικές αποκλίσεις από το πρώτο κιόλας δίμηνο του έτους ενεργοποιώντας έτσι την πρόβλεψη του τελευταίου μνημονίου για λήψη πρόσθετων μέτρων ύψους 1,8 δις. ευρώ, ώστε να επιτευχθεί ο στόχος για έλλειμμα 7,4% του ΑΕΠ τη φετινή χρονιά. Σημειώνεται ότι τα νέα μέτρα θα είναι επιπλέον όσων έχουν ήδη συμφωνηθεί με την τρόικα για το 2011 (αύξηση του ΦΠΑ σε σειρά προϊόντων, εξίσωση ειδικού φόρου κατανάλωσης σε πετρέλαιο θέρμανσης, αύξηση αντικειμενικών αξιών ακινήτων κ.α. ανεβάζοντας το συνολικό πακέτο μέτρων λιτότητας στα 10 δισ. ευρώ για το 2011 μετά τα 14,8 δισ. του 2010 και τα 22 δισ. που έρχονται για 2012-2015.
Μάλιστα φαίνεται ότι «κερδίζει έδαφος» η πρόσφατη προτροπή του ΔΝΤ, η εφαρμογή του προγράμματος λιτότητας της περιόδου 2012-2015, να ξεκινήσει, νωρίτερα, από το δεύτερο εξάμηνο του 2011, κάτι που αναμένεται να συζητηθεί στην έκτακτη επίσκεψη των στελεχών της τρόικας στην Αθήνα στις αρχές Απριλίου. 
Όπως έχει «αποκαλύψει» η τελευταία έκθεση του ΔΝΤ για τη χώρα μας, οι νεοφιλελεύθερες παρεμβάσεις που σχεδιάζει η κυβέρνηση για τα επόμενα χρόνια αφορούν:
Νέα μέτρα της τάξης των 2,3-3,5 δις. ευρώ για περίπου 100 ΔΕΚΟ που θα αφορούν σε αύξηση τιμολογίων, μείωση λειτουργικών εξόδων, πάγωμα βασικών μισθών, μείωση επιδομάτων, περιορισμός επιχορηγήσεων, πώληση περιουσιακών στοιχείων. Την ίδια στιγμή εντείνονται οι πιέσεις για απολύσεις προσωπικού.
Μείωση των νομικών προσώπων δημοσίου δικαίου μέσω της κατάργησης όσων δεν έχουν αντικείμενο, τη μεταφορά λειτουργιών σε αντίστοιχα υπουργεία, τη συγχώνευση όσων φορέων έχουν παρόμοιο αντικείμενο και την μείωση του μισθολογικού και λειτουργικού κόστους. 
Νέα φορολογικά μέτρα ύψους 4,6-9,2 δισ. ευρώ που θα περιλαμβάνουν: α) το δραστικό περιορισμό των 980 φοροαπαλλαγών καθώς θα εφαρμοστούν εισοδηματικά κριτήρια για τη χορήγηση τους. Αυτό σημαίνει ότι απαλλαγές που αφορούν ιατρικά έξοδα, ενοίκια, τόκοι στεγαστικών δανείων, ασφαλιστικές εισφορές, φροντιστήρια κλπ θα κοπούν για την πλειοψηφία των φορολογουμένων, β) Κατάργηση περίπου 400 φόρων υπέρ τρίτων που αποτελούν έσοδο για κάποιους φορείς ή ασφαλιστικά ταμεία, γ) Διεύρυνση της φορολογικής βάσης του ΦΠΑ, που σημαίνει ότι θα οδηγηθούν στον ανώτατο συντελεστή του 23% το μεγαλύτερο μέρος προϊόντων και υπηρεσιών. Επίσης μην ξεχνάμε την εξίσωση του φόρου στο πετρέλαιο θέρμανσης και κίνησης από τον Οκτώβριο γεγονός που θα οδηγήσει στην αύξηση κατά 50% του κόστους θέρμανσης, ενώ παραμένει άγνωστο ποίοι θα τύχουν της σχετικής επιδότησης. Πληροφορίες αναφέρουν ακόμη ότι εξετάζεται το ενδεχόμενο επέκτασης της περαίωσης σε μεγάλες επιχειρήσεις, µε τζίρο άνω των 20 εκατ. ευρώ και επιτηδευματίες µε ακίνητη περιουσία άνω των 400.000 ευρώ, δίνοντας έτσι «συγχωροχάρτι» στους μεγάλους φοροφυγάδες. 
Σημαντικός περιορισμός του κοινωνικού κράτους της τάξης των 2,3-4,6 δις. ευρώ. Στο πλαίσιο αυτό θα υπάρξει μαζική περικοπή κοινωνικών παροχών και επιδομάτων σε όσους υπερβαίνουν το όριο της φτώχειας (6.500 ευρώ το άτομο, 13.000 ευρώ για τετραμελή οικογένεια). Η αρχή έγινε με την περικοπή του ΕΚΑΣ σε χιλιάδες συνταξιούχους καθώς ελήφθη υπόψη όχι μόνο το εισόδημα τους από τη σύνταξη, αλλά και το «τεκμαρτό» εισόδημα που προκύπτει από την κατοχή περιουσιακού στοιχείου (π.χ. σπίτι, αυτοκίνητο). Η ίδια λογική θα υιοθετηθεί και για τα επιδόματα ανεργίας, πολυτέκνων κ. α. 
Περιορισμός του μισθολογικού κόστους στο στενό δημόσιο τομέα κατά 4,8 δισ. ευρώ. Αυτό θα επιτευχθεί μέσω: α) της αύξησης της αναλογίας 1 προς 5 προσλήψεων-εξόδου από το Δημόσιο στο 1 προς 7, β) τη περαιτέρω μείωση των συμβασιούχων, γ) τη μείωση των μισθών μέσω περικοπής υπερωριών, επιδομάτων αλλά και δυσμενών αλλαγών σε ότι έχει να κάνει με τη μισθολογική ωρίμανση των υπαλλήλων. Παρεμβάσεις στο χώρο της υγείας της τάξης των 2,3 δισ. ευρώ με περιορισμό των παροχών και αύξηση του κόστους για ασθενείς και ασφαλισμένους. Μείωση των αμυντικών δαπανών κατά 2,3 δισ. ευρώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: