ΑΚΟΥ ΑΝΘΡΩΠΑΚΟ

Σε ονομαζουν <ανθρωπακο>,<κοινο ανθρωπο>.Λενε οτι μια νεα εποχη αρχισε,η <εποχη του κοινου ανθρωπου>.Δεν το λες εσυ αυτο,Ανθρωπακο.Το λενε αυτοι.οι αντιπροεδροι των μεγαλων εθνων,οι εκλεγμενοι ηγετες της εργατιας,οι μετανιωμενοι απογονοι των μπουρζουαδων,οι πολτικοι και οι φιλοσοφοι.
Σου δινουν το μελλον μα δε ρωτανε για το παρελθον σου.

Εισαι κληρονομος ενος φοβερου παρελθοντοσ.Η κληρονομια σου ειναι το πυρωμενο διαμαντι στο χερι σου.
Αυτο σου λεω εγω.


ΒΙΛΧΕΛΜ ΡΑΙΧ

ΤΣΕ ΓΚΕΒΑΡΑ

ΑΧ ΒΡΕ ΤΣΕ......................

ΕΣΥ ΔΕΝ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕΣ ΝΑ ΓΙΝΕΙΣ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ??

ΔΕΝ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕΣ ΝΑ ΜΕΙΝΕΙΣ ΣΤΗΝ ΚΟΥΒΑ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΠΟΥ ΣΕ ΕΒΑΛΕ ΑΜΕΣΩΣ Ο ΚΑΣΤΡΟ??

ΔΕΝ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕΣ ΝΑ ΓΙΝΕΙΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ Η ΝΟΜΑΡΧΗΣ ΣΕ ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΠΟΛΗ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΕΑΝ ΗΘΕΛΕΣ??

ΚΡΙΜΑ..............ΣΗΜΕΡΑ ΘΑ ΗΣΟΥΝ ΑΛΛΟΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ...

ΣΙΓΟΥΡΑ ΖΩΝΤΑΝΟΣ...ΜΑΛΛΟΝ ΚΑΛΟΝΤΥΜΕΝΟΣ...ΠΟΛΥ ΔΙΑΣΗΜΟΤΕΡΟΣ...ΚΑΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙ ΕΥΚΑΤΑΣΤΑΤΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ...ΠΡΟΠΑΝΤΩΣ ΑΥΤΟ..

Πέμπτη 25 Νοεμβρίου 2010

To Eθνικό Θέατρο πάει σχολείο



Με τις παραστάσεις «Αντιγόνη» και «Νερό, νεράκι και γρήγορο αλογάκι»

Ο κύκλος των παράλληλων δράσεων που έχει πλέον καθιερωθεί στο Εθνικό Θέατρο, επανέρχεται φέτος ακόμα πιο δυναμικά. Δράσεις με διάθεση ανανεωτική και πειραματική με στόχο να διατηρηθεί η δυναμική του Εθνικού Θεάτρου και η επαφή του με τις αναζητήσεις και τους προβληματισμούς της πολιτιστικής αλλά και της ευρύτερης κοινωνικής πραγματικότητας που απασχολούν τους νέους αλλά και όλους μας σε μια τέτοια χρονική συγκυρία. 

Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων της Άλλης Διάστασης, εντάσσεται και η πρωτοβουλία 
Το Εθνικό Θέατρο στην εκπαίδευση. Το Εθνικό Θέατρο αφήνει για λίγο την σκηνή του θεάτρου και ταξιδεύει σε σχολεία, νηπιαγωγεία και παιδικούς σταθμούς. Ηθοποιοί με τα απολύτως απαραίτητα σκηνικά και υλικά στην βαλίτσα τους φέρνουν λίγη από τη μαγεία του θεάτρου σε χώρους αντισυμβατικούς και παρεμβαίνουν με τρόπο ευφάνταστο και δημιουργικό στην εκπαιδευτική διαδικασία.Αντιγόνη του Σοφοκλή
Το Εθνικό Θέατρο παρεμβαίνει στη σχολική διαδικασία με μια ευέλικτη θεατρική παράσταση αρχαίας τραγωδίας για εφήβους, που ταξιδεύει από τις 23 Νοεμβρίου σε σχολεία της Αττικής. Ο σκηνοθέτης Τάκης Τζαμαργιάς, ένας από τους πιο εξειδικευμένους καλλιτέχνες στον τομέα της εκπαίδευσης, θα ανεβάσει την Αντιγόνη του Σοφοκλή, με τη συμμετοχή νέων ταλαντούχων ηθοποιών. Έτσι, οι μαθητές θα έχουν τη δυνατότητα να δουν πώς μετατρέπεται σε ζωντανό θέατρο η θεωρητική σχολική τους ύλη.
Μετάφραση: Νίκος Παναγιωτόπουλος
Σκηνοθεσία: Τάκης Τζαμαργιάς
Σκηνικά – κοστούμια: Εδουάρδος Γεωργίου
Μουσική: Πλάτων Ανδριτσάκης
Παίζουν: Προκόπης Αγαθοκλέους, Αλέξανδρος Μαυρόπουλος, Ηρώ Μπέζου, Αμαλία Τσεκούρα

Πρώτη παράσταση: 23/11/2010
Τελευταία παράσταση: 17/4/2011
Νερό, νεράκι και γρήγορο αλογάκι
της Βίλιας Χατζοπούλου

Το Εθνικό Θέατρο, για δεύτερη χρονιά, συναντά τους μικρούς του φίλους στο χώρο του σχολείου τους με την παράσταση Νερό, νεράκι και γρήγορο αλογάκι, που απευθύνεται αποκλειστικά σε παιδιά προσχολικής ηλικίας. Οι ανάγκες, τα βιώματα, τα ενδιαφέροντα των παιδιών αλλά και οι ιδιαιτερότητες της προσχολικής ηλικίας έγιναν πηγή έμπνευσης για την δημιουργία μιας διαδραστικής παράστασης με κεντρικό θέμα το νερό, το πολύτιμο αυτό υγρό στοιχείο που αποτελεί τη βάση για τη ζωή στον πλανήτη μας. 
Σκηνοθεσία: Βίλια Χατζοπούλου
Ερμηνεία: Γεωργία Κατσίρη
Πρώτη παράσταση: 15/10/2010 
τελευταια παρασταση 17/4/2011

Δεν υπάρχουν σχόλια: