ΑΚΟΥ ΑΝΘΡΩΠΑΚΟ

Σε ονομαζουν <ανθρωπακο>,<κοινο ανθρωπο>.Λενε οτι μια νεα εποχη αρχισε,η <εποχη του κοινου ανθρωπου>.Δεν το λες εσυ αυτο,Ανθρωπακο.Το λενε αυτοι.οι αντιπροεδροι των μεγαλων εθνων,οι εκλεγμενοι ηγετες της εργατιας,οι μετανιωμενοι απογονοι των μπουρζουαδων,οι πολτικοι και οι φιλοσοφοι.
Σου δινουν το μελλον μα δε ρωτανε για το παρελθον σου.

Εισαι κληρονομος ενος φοβερου παρελθοντοσ.Η κληρονομια σου ειναι το πυρωμενο διαμαντι στο χερι σου.
Αυτο σου λεω εγω.


ΒΙΛΧΕΛΜ ΡΑΙΧ

ΤΣΕ ΓΚΕΒΑΡΑ

ΑΧ ΒΡΕ ΤΣΕ......................

ΕΣΥ ΔΕΝ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕΣ ΝΑ ΓΙΝΕΙΣ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ??

ΔΕΝ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕΣ ΝΑ ΜΕΙΝΕΙΣ ΣΤΗΝ ΚΟΥΒΑ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΠΟΥ ΣΕ ΕΒΑΛΕ ΑΜΕΣΩΣ Ο ΚΑΣΤΡΟ??

ΔΕΝ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕΣ ΝΑ ΓΙΝΕΙΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ Η ΝΟΜΑΡΧΗΣ ΣΕ ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΠΟΛΗ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΕΑΝ ΗΘΕΛΕΣ??

ΚΡΙΜΑ..............ΣΗΜΕΡΑ ΘΑ ΗΣΟΥΝ ΑΛΛΟΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ...

ΣΙΓΟΥΡΑ ΖΩΝΤΑΝΟΣ...ΜΑΛΛΟΝ ΚΑΛΟΝΤΥΜΕΝΟΣ...ΠΟΛΥ ΔΙΑΣΗΜΟΤΕΡΟΣ...ΚΑΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙ ΕΥΚΑΤΑΣΤΑΤΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ...ΠΡΟΠΑΝΤΩΣ ΑΥΤΟ..

Δευτέρα 15 Νοεμβρίου 2010

Εκατό χιλιάδες Γερμανοί διαδήλωσαν κατά της πολιτικής Μέρκελ




Βερολίνο, Γερμανία
Περίπου 100.000 άνθρωποι βγήκαν το Σάββατο στους δρόμους διαδηλώνοντας κατά της κυβερνητικής πολιτικής και της κοινωνικής ανισότητας, μία ημέρα πριν ανοίξουν οι εργασίες του ετήσιου συνεδρίου της Χριστιανοδημοκρατικής Ένωσης (CDU) στην Καρλσρούη. Η Ανγκελα Μέρκελ επανεκλέγεται τη Δευτέρα στην ηγεσία του κόμματος, όμως ενδεχόμενη μειωμένη υποστήριξη θα επιβαρύνει το κλίμα για την Γερμανίδα καγκελάριο.

«Στη Στουτγάρδη, το Ντόρτμουντ, τη Νυρεμβέργη, την Ερφούρτη περίπου 100.000 συνδικαλιστές διαδήλωσαν κατά των κοινωνικών αδικιών» δήλωσε η συνομοσπονδία γερμανικών συνδικάτων DGB, χαρακτηρίζοντας «μεγάλη επιτυχία» την κινητοποίηση του Σαββάτου.

Με σύνθημα «η κοινωνική δικαιοσύνη είναι άλλο πράγμα. Χρειαζόμαστε μία νέα πολιτική», οι διαδηλωτές διαμαρτύρονταν κατά της πολιτικής της κυβέρνησης που όπως καταγγέλλουν φορτώνει τις συνέπειες της οικονομικής κρίσης στους οικονομικά ασθενέστερους.

«Οι συνθήκες εργασίας και η ζωή των ανθρώπων χειροτερεύουν» κατήγγειλαν οι διαδηλωτές, οι οποίοι διαμαρτύρονταν και για την αύξηση του ορίου συνταξιοδότησης από τα 65 χρόνια που είναι τώρα στα 67, για τις μειώσεις στον τομέα της υγείας και για τους χαμηλούς μισθούς.

Ο Μπέρτολντ Χούμπερ επικεφαλής του IG Metall, του μεγαλύτερου συνδικάτου, ζήτησε μεγαλύτερους μισθούς και την υιοθέτηση υποχρεωτικού κατώτατου μισθού, ώστε οι εργαζόμενοι της Γερμανίας να συμμετάσχουν στη σημαντική οικονομική ανάπτυξη που σημειώνεται στη χώρα.

Η Χριστιανοδημοκρατική Ένωση (CDU) της Ανγκελα Μέρκελ διεξάγει το ετήσιο συνέδριό της από τις 14 έως τις 16 Νοεμβρίου στην Καρλσρούη και τη Δευτέρα η Γερμανίδα καγκελάριος αναμένεται να επανεκλεγεί πρόεδρος του κόμματος.

Αν και η επανεκλογή της θεωρείται βέβαιη, μία μείωση της υποστήριξης της ηγεσίας της θα τονίσει τα ποσοστά δυσαρέσκειας που υπάρχουν στο κόμμα προς το πρόσωπό της.

Αρκετά μέλη του CDU έχουν επικρίνει τη Μέρκελ επειδή δεν είναι αρκετά συντηρητική. Η κεντροδεξιά συμμαχία της βρίσκεται στις δημοσκοπήσεις πίσω από τους Σοσιαλδημοκράτες και τους Πράσινους.

Δεν υπάρχουν σχόλια: