ΑΚΟΥ ΑΝΘΡΩΠΑΚΟ

Σε ονομαζουν <ανθρωπακο>,<κοινο ανθρωπο>.Λενε οτι μια νεα εποχη αρχισε,η <εποχη του κοινου ανθρωπου>.Δεν το λες εσυ αυτο,Ανθρωπακο.Το λενε αυτοι.οι αντιπροεδροι των μεγαλων εθνων,οι εκλεγμενοι ηγετες της εργατιας,οι μετανιωμενοι απογονοι των μπουρζουαδων,οι πολτικοι και οι φιλοσοφοι.
Σου δινουν το μελλον μα δε ρωτανε για το παρελθον σου.

Εισαι κληρονομος ενος φοβερου παρελθοντοσ.Η κληρονομια σου ειναι το πυρωμενο διαμαντι στο χερι σου.
Αυτο σου λεω εγω.


ΒΙΛΧΕΛΜ ΡΑΙΧ

ΤΣΕ ΓΚΕΒΑΡΑ

ΑΧ ΒΡΕ ΤΣΕ......................

ΕΣΥ ΔΕΝ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕΣ ΝΑ ΓΙΝΕΙΣ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ??

ΔΕΝ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕΣ ΝΑ ΜΕΙΝΕΙΣ ΣΤΗΝ ΚΟΥΒΑ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΠΟΥ ΣΕ ΕΒΑΛΕ ΑΜΕΣΩΣ Ο ΚΑΣΤΡΟ??

ΔΕΝ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕΣ ΝΑ ΓΙΝΕΙΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ Η ΝΟΜΑΡΧΗΣ ΣΕ ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΠΟΛΗ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΕΑΝ ΗΘΕΛΕΣ??

ΚΡΙΜΑ..............ΣΗΜΕΡΑ ΘΑ ΗΣΟΥΝ ΑΛΛΟΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ...

ΣΙΓΟΥΡΑ ΖΩΝΤΑΝΟΣ...ΜΑΛΛΟΝ ΚΑΛΟΝΤΥΜΕΝΟΣ...ΠΟΛΥ ΔΙΑΣΗΜΟΤΕΡΟΣ...ΚΑΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙ ΕΥΚΑΤΑΣΤΑΤΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ...ΠΡΟΠΑΝΤΩΣ ΑΥΤΟ..

Πέμπτη 25 Νοεμβρίου 2010

Οργή και φόβοι για το πρόγραμμα λιτότητας

Οργή και φόβοι για το πρόγραμμα λιτότητας

Η επόμενη ημέρα στην Ιρλανδία

Με οργή, σκεπτικισμό και φόβο αντιμετωπίζουν τα ιρλανδικά ΜΜΕ την επόμενη ημέρα της ανακοίνωσης των δρακόντειων μέτρων λιτότητας που ανακοίνωσε η κυβέρνηση της χώρας.

Οι περισσότερες εφημερίδες χαρακτηρίζουν το πρόγραμμα «άδικο» και «αναπόφευκτο», ενώ εκφράζουν το φόβο ότι τα επώδυνα μέτρα θα θέσουν σε κίνδυνο την οικονομική ανάπτυξη της Ιρλανδίας. Ο πρωθυπουργός Μπράιαν Κόουεν και ο υπουργός Οικονομικών Μπράιαν Λένιχαν συγκεντρώνουν τα περισσότερα πυρά από τους δημοσιογράφους.

«Ο λογαριασμός στα 4.600 ευρώ», είναι ο τίτλος της Irish Independent, που συνοδεύεται από ένα σκίτσο που αναπαριστά τον πρωθυπουργό και τον υπουργό Οικονομικών να λένε: «Είστε χαμένοι». «Τα μέτρα είναι επώδυνα, αλλά πρέπει να ληφθούν. Το σχέδιο είναι άδικο, αλλά μερικές φορές η αποτελεσματικότητα είναι σημαντικότερη από τη δικαιοσύνη. Δεν έχουμε επιλογή», γράφει η εφημερίδα.

«Οι απλοί άνδρες και οι γυναίκες θα υποφέρουν, ενώ εκείνοι που βρίσκονται στη ρίζα του προβλήματος, οι τραπεζίτες, οι μεσάζοντες και οι πολιτικοί, παραμένουν σχετικά προστατευμένοι», καταγγέλλει η Irish Daily Mail . «Αλλά τουλάχιστον έχουμε ένα σχέδιο. Ο δρόμος είναι μακρύς και δύσκολος, αλλά έχουμε τον χάρτη», σχολιάζει η εφημερίδα.

«Όλοι θα πληγούν. Αλλά ο κ. Κόουεν θα συνεχίσει να παίρνει όσα και ο Μπαράκ Ομπάμα. Κόουεν και Σια θα κάνουν ευτυχισμένα Χριστούγεννα. Οι φτωχοί, όχι», γράφει η Irish Sun.

Η εφημερίδα Irish Examiner κυκλοφορεί με τίτλο: «Πλήγματα για όλους εκτός από τους πολιτικούς» και σημειώνει ότι οι απλοί άνθρωποι θα σηκώσουν το μεγαλύτερο βάρος των επώδυνων μέτρων.

Το σχέδιο είναι «αυστηρό, αλλά αναπόφευκτο», σχολιάζει η Irish Times. Όμως οι αριθμοί που παρουσίασε η κυβέρνηση αποτελούν ένα στοίχημα. «Είναι απολύτως αμφίβολο αν το σχέδιο θα φέρει την επιθυμούμενη ανάπτυξη... είναι βέβαιο ότι η αφαίμαξη τόσων χρημάτων θα οδηγήσει σε ύφεση την οικονομία», γράφει η εφημερίδα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: