Κάθετα αντίθετη στην κατάργηση των κλαδικών συμβάσεων είναι η ΓΣΕΕ, η οποία προαναγγέλλει νέες δυναμικές κινητοποιήσεις. «H τρόικα παρά τις έντονες διαφωνίες εργαζομένων και εργοδοτικών οργανώσεων πλην του ΣΕΒ, επαναφέρει επικίνδυνα και απαράδεκτα μέτρα καταργώντας τις κλαδικές συμβάσεις, τορπιλίζοντας ουσιαστικά το θεσμό των συλλογικών διαπραγματεύσεων», αναφέρει η ανακοίνωση της ΓΣΕΕ.

Η Γενική Συνομοσπονδία προσθέτει ότι: «H επιμονή της έρχεται σε συνέχεια εφαρμογής αντεργατικών και αντικοινωνικών μέτρων με στόχο την πλήρη ισοπέδωση των ελάχιστων εργασιακών και συνδικαλιστικών δικαιωμάτων. Η θρυαλλίδα που μπορεί να τινάξει στον αέρα όλο το σύστημα των συλλογικών συμβάσεων είναι η κατάργηση του δικαιώματος επέκτασης των συμβάσεων και στα μη μέλη των οργανώσεων».

Η ΓΣΕΕ έχει ήδη αποφασίσει παναττική στάση εργασίας και συλλαλητήριο για την προσεχή πέμπτη 25 Νοεμβρίου και 24ωρη Γενική Απεργία για τις 15 Δεκεμβρίου, ενώ προανήγγειλε και κινητοποιήσεις, «για να αποτρέψει την νομοθέτηση τέτοιων  επαχθών όρων», όπως αναφέρει χαρακτηριστικά. ΓΣΕΕ: «Όχι στην κατάργηση των κλαδικών συμβάσεων»