ΑΚΟΥ ΑΝΘΡΩΠΑΚΟ

Σε ονομαζουν <ανθρωπακο>,<κοινο ανθρωπο>.Λενε οτι μια νεα εποχη αρχισε,η <εποχη του κοινου ανθρωπου>.Δεν το λες εσυ αυτο,Ανθρωπακο.Το λενε αυτοι.οι αντιπροεδροι των μεγαλων εθνων,οι εκλεγμενοι ηγετες της εργατιας,οι μετανιωμενοι απογονοι των μπουρζουαδων,οι πολτικοι και οι φιλοσοφοι.
Σου δινουν το μελλον μα δε ρωτανε για το παρελθον σου.

Εισαι κληρονομος ενος φοβερου παρελθοντοσ.Η κληρονομια σου ειναι το πυρωμενο διαμαντι στο χερι σου.
Αυτο σου λεω εγω.


ΒΙΛΧΕΛΜ ΡΑΙΧ

ΤΣΕ ΓΚΕΒΑΡΑ

ΑΧ ΒΡΕ ΤΣΕ......................

ΕΣΥ ΔΕΝ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕΣ ΝΑ ΓΙΝΕΙΣ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ??

ΔΕΝ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕΣ ΝΑ ΜΕΙΝΕΙΣ ΣΤΗΝ ΚΟΥΒΑ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΠΟΥ ΣΕ ΕΒΑΛΕ ΑΜΕΣΩΣ Ο ΚΑΣΤΡΟ??

ΔΕΝ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕΣ ΝΑ ΓΙΝΕΙΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ Η ΝΟΜΑΡΧΗΣ ΣΕ ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΠΟΛΗ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΕΑΝ ΗΘΕΛΕΣ??

ΚΡΙΜΑ..............ΣΗΜΕΡΑ ΘΑ ΗΣΟΥΝ ΑΛΛΟΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ...

ΣΙΓΟΥΡΑ ΖΩΝΤΑΝΟΣ...ΜΑΛΛΟΝ ΚΑΛΟΝΤΥΜΕΝΟΣ...ΠΟΛΥ ΔΙΑΣΗΜΟΤΕΡΟΣ...ΚΑΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙ ΕΥΚΑΤΑΣΤΑΤΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ...ΠΡΟΠΑΝΤΩΣ ΑΥΤΟ..

Παρασκευή 26 Νοεμβρίου 2010

«Μαζί τα φάγαμε τα λεφτά» λέει (και) ο Ιρλανδός υπουργός Οικονομικών

Με την κυβέρνηση της Ιρλανδίας να είναι σε δεινή θέση λόγω του σχεδίου σωτηρίας των τραπεζών και της προσφυγής στο μηχανισμό, ο υπουργός Οικονομικών Μπράιαν Λένιχαν εκφράζει τη δική του εκδοχή για το πώς η χώρα έφτασε σε αυτό το σημείο.

Μιλώντας σε τηλεοπτική εκπομπή προσπάθησε να απαντήσει στις κατηγορίες ότι το σχέδιο λιτότητας είναι άδικο. Ανέλαβε τις ευθύνες του ως μέλος του κυβερνώντος κόμματος και δέχεται τις αποτυχίες του πολιτικού συστήματος. Αλλά πρόσθεσε, «όλοι συμμετείχαμε στο πάρτι».

«Ας είμαστε ειλικρινείς. Αποδέχομαι ότι υπήρχαν αποτυχίες στο πολιτικό σύστημα. Αποδέχομαι ότι πρέπει να αναλάβω την ευθύνη σαν μέλος του κυβερνώντος κόμματος εκείνη την περίοδο. Αλλά ας είμαστε δίκαιοι: όλοι συμμετείχαμε στο πάρτι», είπε ο υπουργός σε τηλεοπτική συνέντευξη.
Σχολιαστές στον ιρλανδικό τύπο υπογράμμιζαν ότι πολλοί Ιρλανδοί συμπεριφέρθηκαν με σύνεση την περίοδο της οικονομικής άνθησης, αλλά τώρα το βάρος θα το πληρώσουν τα μικρομεσαία εισοδήματα.

Προσθέτουν δε ότι αυτά τα άστοχα σχόλια πλήττουν τις ελπίδες του Λένιχαν να γίνει ο επόμενος πρόεδρος του κυβερνώντος Fianna Fail.

Τον περασμένο Σεπτέμβριο ο αντιπρόεδρος της ελληνικής κυβέρνησης Θεόδωρος Πάγκαλος έκανε μία αντίστοιχη δήλωση από το βήμα της Βουλής: «Η απάντηση σε όλους αυτούς που μας ρωτάνε  'πού φάγατε τα λεφτά;' είναι μία: Σας διορίζαμε για χρόνια, τα φάγαμε μαζί ακολουθώντας μία πρακτική αθλιότητας, εξαγοράς και διασπάθισης του δημοσίου χρήματα..........

Δεν υπάρχουν σχόλια: