ΑΚΟΥ ΑΝΘΡΩΠΑΚΟ

Σε ονομαζουν <ανθρωπακο>,<κοινο ανθρωπο>.Λενε οτι μια νεα εποχη αρχισε,η <εποχη του κοινου ανθρωπου>.Δεν το λες εσυ αυτο,Ανθρωπακο.Το λενε αυτοι.οι αντιπροεδροι των μεγαλων εθνων,οι εκλεγμενοι ηγετες της εργατιας,οι μετανιωμενοι απογονοι των μπουρζουαδων,οι πολτικοι και οι φιλοσοφοι.
Σου δινουν το μελλον μα δε ρωτανε για το παρελθον σου.

Εισαι κληρονομος ενος φοβερου παρελθοντοσ.Η κληρονομια σου ειναι το πυρωμενο διαμαντι στο χερι σου.
Αυτο σου λεω εγω.


ΒΙΛΧΕΛΜ ΡΑΙΧ

ΤΣΕ ΓΚΕΒΑΡΑ

ΑΧ ΒΡΕ ΤΣΕ......................

ΕΣΥ ΔΕΝ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕΣ ΝΑ ΓΙΝΕΙΣ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ??

ΔΕΝ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕΣ ΝΑ ΜΕΙΝΕΙΣ ΣΤΗΝ ΚΟΥΒΑ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΠΟΥ ΣΕ ΕΒΑΛΕ ΑΜΕΣΩΣ Ο ΚΑΣΤΡΟ??

ΔΕΝ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕΣ ΝΑ ΓΙΝΕΙΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ Η ΝΟΜΑΡΧΗΣ ΣΕ ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΠΟΛΗ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΕΑΝ ΗΘΕΛΕΣ??

ΚΡΙΜΑ..............ΣΗΜΕΡΑ ΘΑ ΗΣΟΥΝ ΑΛΛΟΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ...

ΣΙΓΟΥΡΑ ΖΩΝΤΑΝΟΣ...ΜΑΛΛΟΝ ΚΑΛΟΝΤΥΜΕΝΟΣ...ΠΟΛΥ ΔΙΑΣΗΜΟΤΕΡΟΣ...ΚΑΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙ ΕΥΚΑΤΑΣΤΑΤΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ...ΠΡΟΠΑΝΤΩΣ ΑΥΤΟ..

Σάββατο 28 Ιανουαρίου 2012

ΛΑΓΟΣ Η ΤΡΟΪΚΑ, ΕΠΙΜΕΝΕΙ ΣΤΗ ΜΕΙΩΣΗ ΜΙΣΘΩΝ ΣΤΟΝ ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΤΟΜΕΑ!


ΤΡΑΒΑΤΕ ΜΕ ΚΑΙ ΑΣ ΚΛΑΙΩ Η ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΗΣΗ!
ΤΡΟΪΚΑ - ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΗΣΗ - ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΓΡΑΜΜΗ!
Με κακοστημένη θεατρική παράσταση έχει αρχίσει να μοιάζει το κεφάλαιο "μνημονιακά μέτρα στον ιδιωτικό τομέα".
Ενώ συγκυβέρνηση και τρόικασυμφωνούν στο ότι τοεργατικό κόστος πρέπει να "κουρευτεί" ο ένας κρύβεται πίσω από τον άλλο (και το αντίστροφο). Και κρύβονται, διότι τα μέτρα αυτά αφορούν, κατά κύριο λόγο, τα συμφέροντα τουμεγάλου κεφαλαίου, το μόνο που μπορεί να έχει κέρδοςαπό την υποτίμηση των μισθών (διαμέσου του εξαγωγικού προσανατολισμού).
Σήμερα, κατά την 4ωρη συνάντηση που είχαν με τον Υπουργό Εργασίας κ. Κουτρουμάνη, οι τροϊκανοί ελεγκτές έβαλαν επί τάπητος όλα τα θέματα, ως προαπαιτούμενα για το PSΙ και τη νέα δανειακή σύμβαση: μειώσεις κατώτατων μισθών, περικοπή σε 13ο και 14ο μισθό, κατάργηση των κανονισμών εργασίας σε ΔΕΚΟ – τράπεζες, αλλαγές στην Διαιτησία (ΟΜΕΔ), κατάργηση της μετενέργειας (ισχύος της σύμβασης για ένα εξάμηνο μετά τη λήξη της), μείωση των ασφαλιστικών εισφορών αλλά καιμείωση των επικουρικών συντάξεων. 
Το επιχείρημα της τρόικας γνωστό: οι μισθοί πρέπει να πέσουν στα επίπεδα της Πορτογαλίας ή ακόμα καλύτερα των Βαλκανίων!
Ο κ. Κουτρουμάνης επισήμανε πως «το θέμα είναι πλέον πολιτικό» και θα ενημερώσει τον Πρωθυπουργό κ. Λ. Παπαδήμο, ο οποίος έχει και την ευθύνη για τα θέματα που είναι στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων με τους δανειστές. Αύριο Σάββατο το μεσημέρι θα υπάρξει και νέα συνάντηση των επικεφαλής της τρόικας με τον υπουργό Εργασίας.
Από τη μεριά της, η συγκυβέρνηση, εφαρμοζεί τη γραμμή, "τραβάτε με και ας κλαίω": θα "φορτώσει" επικοινωνιακά, όλα τα προτεινόμενα αντιλαϊκά μέτρα στην "κακή τρόικα που μας εκβιάζει με το πιστόλι στον κρόταφο", ενώ θα εφαρμόσει αρκετά από αυτά!
Τα υπόλοιπα, αμέσως μετά τις εκλογές!!!!
Όποιος πιστεύει πως αυτή η εκτίμηση είναι "συνωμοσιολογική", αρκεί να δει τις παλινωδίες στη στάση του πρωθυπουργού Λ. Παπαδήμου. Από τις αποστροφές του στη Βουλή πως "οι άνεργοι δεν έχουν 13ο και 14ο μισθό" μέχρι τις συγκαλυμμένες απειλές για επιβολή των μέτρων με πράξη νομοθετικού περιεχομένου φτάσαμε, σήμερα ο Λ. Παπαδήμος να εμφανίζεται, από τα καθεστωτικά ΜΜΕ, ωςυπερασπιστής του 13ου - 14ου μισθού απέναντι στους "ανάλγητους τροϊκανούς"!
Φαίνεται, πως μετά και τη χθεσινή συμφωνία των ΠΑΣΟΚ - ΝΔ - ΛΑΟΣ, ώστε να μην υπάρξουν, επί του παρόντος, παρεμβάσεις στον κατώτατο μισθό αλλά και στον 13 - 14ο μισθό, μπορεί να εφαρμοστεί το εξής σχήμα, ή μια παραλλαγή αυτού: να εφαρμοστούν άμεσα όλα τα άλλα!!!
Προς αποφυγή παρεξηγήσεων, διευκρινίζουμε πως η iskra δεν διεκδικεί το ρόλο του "προφήτη". Απλώς θεωρούμε σημαντικό να επισημανθεί ότι υπάρχουν πολλά αλλά μέτρα που μπορούν ναλεηλατήσουν το εισόδημα των εργαζομένων και τα οποία δεν έχουν αναδειχτεί (τυχαία;) τόσο πολύ όσο ο 13ος-14ος μισθός ή ο κατώτατος μισθός.
Δηλαδή μπορεί να:
- παγώσουν οι αυξήσεις που προβλέπει η  Εθνική Γενική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας, μειώνοντας τους πραγματικούς μισθούς λόγω πληθωρισμού
- καταργηθούν/περιοριστούν οι αυτόματες μισθολογικές ωριμάνσεις (τριετίες)
- υπάρξουν παρεμβάσεις ώστε να γενικευτεί η υποτίμηση των μισθών μέσω των επιχειρησιακών και τωνατομικών συμβάσεων
- υπάρξει σημαντική μείωση των εργοδοτικών ασφαλιστικών εισφορών (μη-μισθολογικό κόστος), ανοίγοντας νέες μαύρες τρύπες στα ασφαλιστικά ταμεία
- να υπάρξει ουσιαστική κατάργηση της διαιτησίας με προαπαιτούμενη τη συναίνεση (!) εργοδοτών - εργαζομένων ώστε να υπάρχει προσφυγή σε αυτήν μαζί κατάργηση της αυτόματης επέκτασης των συλλογικών συμβάσεων για ένα εξάμηνο από τη λήξη τους (μετενέργεια)! Αυτό και μόνο αποτελεί μοχλό πλήρους κατάργησης των κλαδικών συλλογικών συμβάσεων εργασίας!
- να υπάρξει διευρυμένη εφαρμογή ελαστικών μορφών εργασίας όπως το ελαστικό 10ωρο
- να υπάρξει επέκταση του χρόνου μαθητείας κατά τον οποίο οι νεοπροσλαμβανόμενοι αμοίβονται με το80% του κατώτατου μισθού!
Σημειώνουμε, πως όλα τα παραπάνω έχουν προταθεί ταπό την τρόικα κατά τις τελευταίες διαπραγματεύσεις!!!!

                                                                      www.iskra.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: