ΑΚΟΥ ΑΝΘΡΩΠΑΚΟ

Σε ονομαζουν <ανθρωπακο>,<κοινο ανθρωπο>.Λενε οτι μια νεα εποχη αρχισε,η <εποχη του κοινου ανθρωπου>.Δεν το λες εσυ αυτο,Ανθρωπακο.Το λενε αυτοι.οι αντιπροεδροι των μεγαλων εθνων,οι εκλεγμενοι ηγετες της εργατιας,οι μετανιωμενοι απογονοι των μπουρζουαδων,οι πολτικοι και οι φιλοσοφοι.
Σου δινουν το μελλον μα δε ρωτανε για το παρελθον σου.

Εισαι κληρονομος ενος φοβερου παρελθοντοσ.Η κληρονομια σου ειναι το πυρωμενο διαμαντι στο χερι σου.
Αυτο σου λεω εγω.


ΒΙΛΧΕΛΜ ΡΑΙΧ

ΤΣΕ ΓΚΕΒΑΡΑ

ΑΧ ΒΡΕ ΤΣΕ......................

ΕΣΥ ΔΕΝ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕΣ ΝΑ ΓΙΝΕΙΣ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ??

ΔΕΝ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕΣ ΝΑ ΜΕΙΝΕΙΣ ΣΤΗΝ ΚΟΥΒΑ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΠΟΥ ΣΕ ΕΒΑΛΕ ΑΜΕΣΩΣ Ο ΚΑΣΤΡΟ??

ΔΕΝ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕΣ ΝΑ ΓΙΝΕΙΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ Η ΝΟΜΑΡΧΗΣ ΣΕ ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΠΟΛΗ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΕΑΝ ΗΘΕΛΕΣ??

ΚΡΙΜΑ..............ΣΗΜΕΡΑ ΘΑ ΗΣΟΥΝ ΑΛΛΟΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ...

ΣΙΓΟΥΡΑ ΖΩΝΤΑΝΟΣ...ΜΑΛΛΟΝ ΚΑΛΟΝΤΥΜΕΝΟΣ...ΠΟΛΥ ΔΙΑΣΗΜΟΤΕΡΟΣ...ΚΑΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙ ΕΥΚΑΤΑΣΤΑΤΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ...ΠΡΟΠΑΝΤΩΣ ΑΥΤΟ..

Σάββατο, 28 Ιανουαρίου 2012

ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΟΥΣ ΑΠΕΡΓΟΥΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΧΑΛΥΒΟΥΡΓΙΑΣ!


Ο «ΠΛΟΥΤΟΣ» ΤΟΥ ΑΡΙΣΤΟΦΑΝΗ
Κυριακή 29 Ιανουαρίου 2012, ώρα 08:00μμ στο «Γυάλινο Μουσικό Θέατρο»
Η θεατρική ομάδα πείρα(γ)μα στηρίζει τον αγώνα των απεργών στην "Ελληνική Χαλυβουργία" και, κατόπιν συνεννόησης με το Σωματείο τους, οργανώνει παράσταση αλληλεγγύης την Κυριακή 29 Ιανουαρίου 2012, στις 08:00μμ στο "Γυάλινο Μουσικό Θέατρο", Λ. Συγγρού 143, με τον «Πλούτο» του Αριστοφάνη, σε μετάφραση Ειρήνης Μελά και σκηνοθεσία Αγγελικής Κασόλα.
ΟΛΑ ΤΑ ΕΣΟΔΑ ΤΗΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ ΘΑ ΑΠΟΔΟΘΟΥΝ ΣΤΟΥΣ ΑΠΕΡΓΟΥΣ ΤΗΣ ΧΑΛΥΒΟΥΡΓΙΑΣ.
Διάρκεια παράστασης: 2 ώρες / Τιμή εισόδου: 6 ΕΥΡΩ.
Ο «ΠΛΟΥΤΟΣ» ΤΟΥ ΑΡΙΣΤΟΦΑΝΗ ΣΤΟ ΓΥΑΛΙΝΟ ΜΟΥΣΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ είναι μια μουσικοθεατρική ουτοπία για δίκαιη αναδιανομή του πλούτου, μια διαδραστική λαϊκή κωμωδία με τεντζερέδια, μπρίκια, κατσαρόλια, ποτό, κρασί, και δείγμα... κατοχικού μεζέ.
Η παράσταση αντλεί την μουσική της από το δημοτικό τραγούδι, καθώς και από σημαντικούς Έλληνες δημιουργούς (Θοδωράκης, Μαρκόπουλος, Άσιμος, Αγγελάκας, Αποστολάκης, Τζαβέλλας) που σημάδεψαν μουσικά την εποχή μας. Τέλος ενσωματώνει το λόγο αγαπημένων Ελλήνων ποιητών, Κώστα Βάρναλη, Τάσου Λειβαδίτη, Μήτσου Κασόλα και Μανόλη Πολέντα ως σύντομες σύγχρονες εμβόλιμες «παραβάσεις» στις σκηνές της Πενίας και του Συκοφάντη, σε ένα κατά τα άλλα αγέραστο κείμενο μέσα στους αιώνες.
Ο «Πλούτος» γράφτηκε γύρω στο 388 π.Χ., όταν πλέον η Αθηναϊκή Δημοκρατία έχει παρακμάσει, και αποτελεί την τελευταία σωζόμενη κωμωδία του Αριστοφάνη.
 
Ο θεός Πλούτος είναι τυφλός, με αποτέλεσμα να πηγαίνει μόνο προς τους πονηρούς, τους άδικους και τους ανέντιμους, ενώ οι σοφοί, οι τίμιοι και οι εργατικοί υποφέρουν. Ο φτωχός πλην έντιμος αγρότης Χρεμύλος, μετά από χρησμό του Απόλλωνα, ακολουθεί τον τυφλό Πλούτο, τον κάνει να βρει το φως του και από άδικος να καταστεί δίκαιος, αφού πρώτα εξορίσει μαζί με τον χορό την Πενία από τη σκηνή. Με την εκπλήρωση της ουτοπίας (θεραπείας) και την αποκατάσταση της δικαιοσύνης, ένα γαϊτανάκι από χαρακτηριστικούς τύπους παρελαύνει από τη σκηνή, είτε για να ευχαριστήσει τον θεό Πλούτο, είτε για να τον κατηγορήσει, με κομβική τη σκηνή του Συκοφάντη (το δεύτερο πρόσωπο που εξορίζει ο ποιητής από τη σκηνή) και το έργο καταλήγει εορταστικά από το προσωπικό όφελος στο συλλογικό, με την τοποθέτηση του Πλούτου στο θησαυροφυλάκιο της Πόλης για την ευημερία των πολιτών της...
Καθώς η «Πενία» και η συνεπακόλουθη καταστρατήγηση της ποιότητας της προσωπικής και της πολιτικής ζωής μας, σα μαύρο σύννεφο εξαπλώνεται σε όλη την Ευρώπη και χτυπάει την πόρτα μας όλο και πιο δυνατά, η ομάδα πείρα(γ)μα αρνείται να καταπέσει σε κατάθλιψη, αντιστέκεται μέσα από τη δημιουργία και ανακαλύπτει στον Αριστοφάνη έναν σύμμαχο. Μέσα από ένα λόγο δημοκρατικά αναρχικό, αλλά και λόγο ανθρώπινο, ο Αριστοφάνης επιμένει στη χαρά της ζωής ως ύψιστο αγαθό, στη γιορταστική διακωμώδηση και στην εκδίωξη από σκηνής κάθε άδικης και ανέντιμης εξουσίας που τη «ζωή μας κυνηγά...».
Για κρατήσεις, το κοινό μπορεί να επικοινωνήσει είτε στο τηλ: 210-9316.101 ή στο e-mail:omadapeiragma@gmail.com.
ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ
ΠΑΡΑΓΩΓΗ: Θεατρική ομάδα πείρα(γ)μα - χώρος θεατρικής έρευνας studio 20/21
(www.omadapeiragma.blogspot.com)
Μετάφραση: Ειρήνη Μελά
Σκηνοθεσία: Αγγελική Κασόλα
Κινησιολογία: Μυρτώ Παπαδοπούλου
Ποιητικά κείμενα:
Κώστας Βάρναλης, Τάσος Λειβαδίτης, Μήτσος Κασόλας, Μανόλης Πολέντας
Μουσική Επιμέλεια: Νίκος Γιούσεφ
Φωτισμοί: ομάδα πείρα(γ)μα
Μακιγιάζ: Ειρήνη Σπήλιου
Σκηνικά-Κοστούμια: Ασπασία Μπότα, ομάδα πείρα(γ)μα
Φωτισμοί: Αργύρης Καλοπήτας, Κώστας Πολυδωράτος
Ήχος: Νίκος Κλοτσώνης
Παίζουν οι ηθοποιοί:
Πλούτος: Παναγιώτης Διαμαντόπουλος, Χρεμύλος: Δημήτρης Καμπίτσης
Καρίωνας: Γιάννης Καρούνης, Πενία/Γριά/Ιερέας: Ειρήνη Μελά
Βλεψίδημος/Συκοφάντης: Γιώργος Αραχωβίτης, Γυναίκα Χρεμύλου/Ερμής: Έλλη Καμπίτση
Δίκαιος: Κώστας Πέτρου, Νέος/Συνοδός Δίκαιου: Γιάννης Μίνως
Χορός: Γιώργος Αραχωβίτης, Έλλη Καμπίτση, Δέσποινα Καπετανάκη, Γιάννης Μίνως, Κώστας Πέτρου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: