ΑΚΟΥ ΑΝΘΡΩΠΑΚΟ

Σε ονομαζουν <ανθρωπακο>,<κοινο ανθρωπο>.Λενε οτι μια νεα εποχη αρχισε,η <εποχη του κοινου ανθρωπου>.Δεν το λες εσυ αυτο,Ανθρωπακο.Το λενε αυτοι.οι αντιπροεδροι των μεγαλων εθνων,οι εκλεγμενοι ηγετες της εργατιας,οι μετανιωμενοι απογονοι των μπουρζουαδων,οι πολτικοι και οι φιλοσοφοι.
Σου δινουν το μελλον μα δε ρωτανε για το παρελθον σου.

Εισαι κληρονομος ενος φοβερου παρελθοντοσ.Η κληρονομια σου ειναι το πυρωμενο διαμαντι στο χερι σου.
Αυτο σου λεω εγω.


ΒΙΛΧΕΛΜ ΡΑΙΧ

ΤΣΕ ΓΚΕΒΑΡΑ

ΑΧ ΒΡΕ ΤΣΕ......................

ΕΣΥ ΔΕΝ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕΣ ΝΑ ΓΙΝΕΙΣ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ??

ΔΕΝ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕΣ ΝΑ ΜΕΙΝΕΙΣ ΣΤΗΝ ΚΟΥΒΑ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΠΟΥ ΣΕ ΕΒΑΛΕ ΑΜΕΣΩΣ Ο ΚΑΣΤΡΟ??

ΔΕΝ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕΣ ΝΑ ΓΙΝΕΙΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ Η ΝΟΜΑΡΧΗΣ ΣΕ ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΠΟΛΗ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΕΑΝ ΗΘΕΛΕΣ??

ΚΡΙΜΑ..............ΣΗΜΕΡΑ ΘΑ ΗΣΟΥΝ ΑΛΛΟΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ...

ΣΙΓΟΥΡΑ ΖΩΝΤΑΝΟΣ...ΜΑΛΛΟΝ ΚΑΛΟΝΤΥΜΕΝΟΣ...ΠΟΛΥ ΔΙΑΣΗΜΟΤΕΡΟΣ...ΚΑΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙ ΕΥΚΑΤΑΣΤΑΤΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ...ΠΡΟΠΑΝΤΩΣ ΑΥΤΟ..

Δευτέρα 16 Ιανουαρίου 2012

Μέτρα με συνοπτικές διαδικασίες θέλει ο Παπαδήμος

Του
Μάκη Ντόβολου



Η επιχείρηση εκφοβισμού και τρομοκράτησης των εργαζομένων εισήλθε σε νέα πιο «αναβαθμισμένη» φάση με τελικό στόχο να περάσουν, με τις όσο μικρότερες αντιδράσεις, μέτρα που θα οδηγούν στην ισοπέδωση των αμοιβών σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, στην κατάργηση των όποιων εργασιακών δικαιωμάτων έχουν μείνει ανέπαφα και στον δραστικό περιορισμό του, ήδη προβληματικού, κοινωνικού κράτους.

Το αστικό πολιτικό σύστημα έχοντας «κάψει» όλα τα εναλλακτικά σενάρια και εφεδρείες προχωρά πλέον στον ανοικτό εκβιασμό της ελληνικής κοινωνίας προκειμένου να γίνουν ανεκτά, υπό το καθεστώς του φόβου, τα νέα σκληρά μέτρα που ζητά η τρόικα. Το δίλημμα που τίθεται είναι το εξής: ή δέχεστε όσα μας υπαγορεύουν οι δανειστές αλλιώς διακόπτεται η δανειοδότηση με συνέπεια την ανεξέλεγκτη χρεοκοπία της χώρας και την έξοδο της από το ευρώ.
Ήδη το κλίμα διαμορφώνεται από τα αστικά μέσα ενημέρωσης και καθεστωτικούς οικονομικούς παράγοντες. Η μόνη διαφορά που παρατηρείται μεταξύ τους είναι στο πόσο πίσω στο χρόνο θα γυρίσει η Ελλάδα σε περίπτωση που επιστρέψει στη δραχμή. Ο διοικητής της ΤτΕ Γ. Προβόπουλος εμφανίζεται ως ο πιο ακραίος στις εκτιμήσεις του, καθώς προβλέπει εικόνες αποκάλυψης σε περίπτωση φυγής από το ευρώ και σκηνές ανάλογες με αυτές που έζησε η χώρα μας τη δεκαετία του ’50. Από κοντά και ο επικεφαλής του ΙΟΒΕ Γ. Σουρνάρας ο οποίος θεωρεί ότι η επιστροφή στη δραχμή θα οδηγήσει την Ελλάδα 50 χρόνια πίσω (δηλαδή στη δεκαετία του ’60). Πιο «μετριοπαθής» εμφανίζεται ο διοικητής της Εθνικής Τράπεζας Β. Ράπανος, ο οποίος εκτιμά ότι η φυγή από το ευρώ θα γυρίσει την Ελλάδα πίσω «μόνο» κατά 20-25 χρόνια.

Η δόση 5 δισ...τον Μάρτιο

Όμως το κοινό στοιχείο στην επιχειρηματολογία τους, όπως άλλωστε το διατύπωσε και ο ίδιος ο πρωθυπουργός Λ. Παπαδήμος στις συναντήσεις που είχε με τους φορείς των εργαζομένων και της εργοδοσίας αλλά και στο πρόσφατο υπουργικό συμβούλιο είναι το εξής: θα πρέπει να υποστούμε μειώσεις των εισοδημάτων μας και πτώση του βιοτικού μας επιπέδου για μερικά χρόνια προκειμένου να βελτιωθεί η ανταγωνιστικότητα και να παραμείνουμε στο ευρώ. Δηλαδή αυτό μας λένε είναι ότι πρέπει να υποστούμε θυσίες, έστω και σκληρές, ώστε να έχουμε ένα καλύτερο μέλλον γιατί σε διαφορετική περίπτωση αυτά που θα χάσουμε είναι πολύ περισσότερα. Στο παιχνίδι του εκβιασμού μπήκε φυσικά και η Κομισιόν καθώς εκπρόσωπος της δήλωσε ότι η εκταμίευση επόμενης δόσης των 5 δις. ευρώ μετατίθεται για τον Μάρτιο, ενώ η μεθεπόμενη δόση ύψους 10 δις. ευρώ που θα εκταμιευόταν αρχικά τον Μάρτιο θα καταβληθεί τον Ιούνιο. Μάλιστα δεν απέκλεισε νέα μετάθεση της πληρωμής αυτών των ποσών αν η τρόικα κρίνει ότι η Αθήνα δεν «…εκπληρώνει τις υποχρεώσεις της».
Από την πλευρά του ο πρωθυπουργός, επιδεικνύοντας απύθμενο θράσος και κυνικότητα δεν δίστασε να υποστηρίξει ότι για αυτόν δεν υπάρχουν κόκκινες γραμμές πέρα από τη «σωτηρία» της χώρας και ότι θα λάβει κάθε απαιτούμενο μέτρο προς αυτή την κατεύθυνση διαδρομές. Το όραμα του, προφανώς, είναι να «σωθεί» η χώρα έχοντας 25-30% ανεργία, εκατομμύρια φτωχούς και διαλυμένο τον κοινωνικό ιστό, ενώ την ίδια ώρα τόσο η εγχώρια όσο και η αλλοδαπή αστική τάξη θα συσσωρεύουν απίθανα κέρδη!

Διαδικασία συσσώρευσης κερδών

Στο πλαίσιο αυτό ήδη ετοιμάζεται το νέο πακέτο μέτρων το οποίο θα έχει χρονικό ορίζοντα τουλάχιστον μέχρι το 2015, όπως είπε στο υπουργικό συμβούλιο ο υπουργός Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος. Μετά τη σφαγή των μισθών στο δημόσιο έρχεται η ισοπέδωση των αμοιβών στον ιδιωτικό τομέα προκειμένου, όπως υποστηρίζουν, να ενισχυθεί η ανταγωνιστικότητα. Αυτή η έννοια όμως δεν σημαίνει τίποτα άλλο παρά την επανεκκίνηση της διαδικασίας συσσώρευσης κερδών για την εγχώρια αστική τάξη και την εκμετάλλευση της φτηνής εργατικής δύναμης από το ξένο κεφάλαιο. Για την επίτευξη αυτού του σκοπού έχουν τεθεί στο στόχαστρο οι κατώτατες αμοιβές, ο 13ος – 14ος μισθός, οι αυτόματες ωριμάνσεις κ. α, με τον πρωθυπουργό να πιέζει ώστε τα όποια μέτρα να έχουν ληφθεί έως τα τέλη Ιανουαρίου. Λειτουργώντας ως άριστος εκπρόσωπος των αστικών συμφερόντων, τα οποία άλλωστε και τον τοποθέτησαν στη θέση που βρίσκεται αυτή τη στιγμή, ο Λ. Παπαδήμος δήλωσε με ωμότητα ότι δεν υπάρχουν κεκτημένα και πως οι όποιες διαπραγματεύσεις μεταξύ των «κοινωνικών εταίρων» θα πρέπει να έχουν ολοκληρωθεί μέσα σε μερικές ημέρες! Δηλαδή ο πρωθυπουργός θέλει να σβηστούν από το χάρτη με συνοπτικές διαδικασίες οι περισσότερες από τις μεταπολεμικές κατακτήσεις των εργαζομένων.
Στο στόχαστρο της τρόικα και της κυβέρνησης συμμαχίας των αστικών κομμάτων μπαίνουν επίσης:
1. Η μείωση των επικουρικών συντάξεων (μεσοσταθμικά κατά 12%).
2. Η περαιτέρω μείωση του αμοιβών στο δημόσιο με την ένταξη στο ενιαίο μισθολόγιο των γιατρών, δικαστικών, ένστολων κ.λπ.
3. Το κλείσιμο δημόσιων φορέων και οι απολύσεις δεκάδων χιλιάδων δημοσίων υπαλλήλων.  
4. Την περικοπή κοινωνικών και προνοιακών επιδομάτων, δηλαδή πέρα από τις συντάξεις, των επιδομάτων ανεργίας, των ενισχύσεων για τα παιδιά και τις οικογενειακές παροχές, τις δαπάνες του ΟΑΕ?, των Οργανισµών Εργατικής Εστίας και Εργατικής Κατοικίας.
5. Τη μείωση των δαπανών για την υγεία,
6. Τον δραστικό περιορισμό των φοροαπαλλαγών.

Δεν υπάρχουν σχόλια: