ΑΚΟΥ ΑΝΘΡΩΠΑΚΟ

Σε ονομαζουν <ανθρωπακο>,<κοινο ανθρωπο>.Λενε οτι μια νεα εποχη αρχισε,η <εποχη του κοινου ανθρωπου>.Δεν το λες εσυ αυτο,Ανθρωπακο.Το λενε αυτοι.οι αντιπροεδροι των μεγαλων εθνων,οι εκλεγμενοι ηγετες της εργατιας,οι μετανιωμενοι απογονοι των μπουρζουαδων,οι πολτικοι και οι φιλοσοφοι.
Σου δινουν το μελλον μα δε ρωτανε για το παρελθον σου.

Εισαι κληρονομος ενος φοβερου παρελθοντοσ.Η κληρονομια σου ειναι το πυρωμενο διαμαντι στο χερι σου.
Αυτο σου λεω εγω.


ΒΙΛΧΕΛΜ ΡΑΙΧ

ΤΣΕ ΓΚΕΒΑΡΑ

ΑΧ ΒΡΕ ΤΣΕ......................

ΕΣΥ ΔΕΝ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕΣ ΝΑ ΓΙΝΕΙΣ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ??

ΔΕΝ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕΣ ΝΑ ΜΕΙΝΕΙΣ ΣΤΗΝ ΚΟΥΒΑ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΠΟΥ ΣΕ ΕΒΑΛΕ ΑΜΕΣΩΣ Ο ΚΑΣΤΡΟ??

ΔΕΝ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕΣ ΝΑ ΓΙΝΕΙΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ Η ΝΟΜΑΡΧΗΣ ΣΕ ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΠΟΛΗ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΕΑΝ ΗΘΕΛΕΣ??

ΚΡΙΜΑ..............ΣΗΜΕΡΑ ΘΑ ΗΣΟΥΝ ΑΛΛΟΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ...

ΣΙΓΟΥΡΑ ΖΩΝΤΑΝΟΣ...ΜΑΛΛΟΝ ΚΑΛΟΝΤΥΜΕΝΟΣ...ΠΟΛΥ ΔΙΑΣΗΜΟΤΕΡΟΣ...ΚΑΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙ ΕΥΚΑΤΑΣΤΑΤΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ...ΠΡΟΠΑΝΤΩΣ ΑΥΤΟ..

Πέμπτη 26 Ιανουαρίου 2012

Παίζουν το μουτζούρη…


Προς τη Βουλή η δικογραφία για τη σκόπιμη διόγκωση του ελλείμματος προκειμένου να παρθούν σκληρά μέτρα

Πολιτικές παρενέργειες προκαλεί το αίτημα του οικονομικού εισαγγελέα, Γ. Πεπόνη, να διερευνηθούν ενδεχόμενες ευθύνες πολιτικών προσώπων, και συγκεκριμένα των Γ. Παπανδρέου, του Γ. Παπακωνσταντίνου καθώς και μελών της τότε κυβέρνησης, για την υπόθεση της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής (ΕΛΣΤΑΤ). Σύμφωνα με τις καταγγελίες του πρώην μέλους της ΕΛΣΤΑΤ Ζωής Γεωργαντά, το αναθεωρημένο έλλειμμα του 2009 διογκώθηκε τεχνητά για να φτάσει στο 15,4%, προκειμένου να ληφθούν νέα, σκληρότερα, μέτρα. Στις δαπάνες, δηλαδή, συνυπολογίστηκαν και τα ελλείμματα των ΔΕΚΟ, χωρίς να έχουν προηγηθεί στατιστικές μετρήσεις, όπως ορίζουν οι κανονισμοί.
Στο διαβιβαστικό του ο Γ. Πεπόνης [πήρε καταθέσεις από πρώην μέλη της ΕΛΣΤΑΤ, καθηγητές οικονομολόγους, δημοσιογράφους και πολιτικά πρόσωπα] αναφέρει ότι «προέκυψαν στοιχεία που έχουν σχέση με αξιόποινες πράξεις του ν. 3126/2003 περί ευθύνης υπουργών και με πρόσωπα κατέχοντα συγκεκριμένες θέσεις στην προηγούμενη κυβέρνηση της Ελλάδος». Σημειώνει, μάλιστα, ότι στις μαρτυρικές καταθέσεις «γίνεται λόγος για διόγκωση και αυθαίρετο προσδιορισμό του δημοσίου ελλείμματος του 2009, αφενός, και, αφετέρου, για ευθύνες του πρώην πρωθυπουργού και μελών της τότε κυβέρνησης και των τότε αρμόδιων υπουργών Οικονομικών». Το ΠαΣοΚ μιλά για «οργανωμένη παρέμβαση στην πολιτική και οικονομική ζωή του τόπου» [!] ενώ η ΝΔ θέτει θέμα παραμονής του Γ. Παπακωνσταντίνου στη συγκυβέρνηση.
Το ΠαΣοΚ, όμως, εγκάλεσε και τον διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος, Γ. Προβόπουλο, γιατί ο τελευταίος ισχυρίσθηκε ότι υπήρξαν επαναλαμβανόμενες [οικονομικές] προειδοποιήσεις τόσο προς την τότε κυβέρνηση της ΝΔ όσο και την ηγεσία του ΠαΣοΚ και υποστήριξε πως «η πορεία της χώρας προς την κρίση δεν ήταν αναπόφευκτη και θα μπορούσε να είχε ανακοπεί, αν τα προβλήματα είχαν αντιμετωπιστεί εγκαίρως».
Η ΝΔ τηρεί σιγή ασυρμάτου. Ο Α. Σαμαράς δεν θέλει να χρεωθεί την περίοδο Κ. Καραμανλή και αποφεύγει να τοποθετηθεί. Ας διαμαρτύρεται το ΠαΣοΚ ότι «η ΚΟ του ΠαΣοΚ δεν προτίθεται να κάνει τον μουτζούρη, παίρνοντας το μέρος της ευθύνης που δεν της αναλογεί».
Η Καθημερινή [21.01.12], πάντως, φοβούμενη παρενέργειες στην κυβέρνηση Λ. Παπαδήμου, εκφράζει την ελπίδα ότι «δεν θα εμπλακεί η χώρα σε ένα φαύλο κύκλο ακραίων πολιτικών αντιπαραθέσεων»...

Α.Π. Θάνος

Δεν υπάρχουν σχόλια: