ΑΚΟΥ ΑΝΘΡΩΠΑΚΟ

Σε ονομαζουν <ανθρωπακο>,<κοινο ανθρωπο>.Λενε οτι μια νεα εποχη αρχισε,η <εποχη του κοινου ανθρωπου>.Δεν το λες εσυ αυτο,Ανθρωπακο.Το λενε αυτοι.οι αντιπροεδροι των μεγαλων εθνων,οι εκλεγμενοι ηγετες της εργατιας,οι μετανιωμενοι απογονοι των μπουρζουαδων,οι πολτικοι και οι φιλοσοφοι.
Σου δινουν το μελλον μα δε ρωτανε για το παρελθον σου.

Εισαι κληρονομος ενος φοβερου παρελθοντοσ.Η κληρονομια σου ειναι το πυρωμενο διαμαντι στο χερι σου.
Αυτο σου λεω εγω.


ΒΙΛΧΕΛΜ ΡΑΙΧ

ΤΣΕ ΓΚΕΒΑΡΑ

ΑΧ ΒΡΕ ΤΣΕ......................

ΕΣΥ ΔΕΝ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕΣ ΝΑ ΓΙΝΕΙΣ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ??

ΔΕΝ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕΣ ΝΑ ΜΕΙΝΕΙΣ ΣΤΗΝ ΚΟΥΒΑ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΠΟΥ ΣΕ ΕΒΑΛΕ ΑΜΕΣΩΣ Ο ΚΑΣΤΡΟ??

ΔΕΝ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕΣ ΝΑ ΓΙΝΕΙΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ Η ΝΟΜΑΡΧΗΣ ΣΕ ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΠΟΛΗ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΕΑΝ ΗΘΕΛΕΣ??

ΚΡΙΜΑ..............ΣΗΜΕΡΑ ΘΑ ΗΣΟΥΝ ΑΛΛΟΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ...

ΣΙΓΟΥΡΑ ΖΩΝΤΑΝΟΣ...ΜΑΛΛΟΝ ΚΑΛΟΝΤΥΜΕΝΟΣ...ΠΟΛΥ ΔΙΑΣΗΜΟΤΕΡΟΣ...ΚΑΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙ ΕΥΚΑΤΑΣΤΑΤΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ...ΠΡΟΠΑΝΤΩΣ ΑΥΤΟ..

Τρίτη, 31 Ιανουαρίου 2012

Ανάθεμα το (μισθολογικό) κόστος!


Όσο οι κοινωνικές αντιστάσεις δεν απειλούν ουσιαστικά την ύπαρξη αυτών των δομών εξουσίας, οι κυβερνητικές πολιτικές που εφαρμόζονται σε όλη την Ευρώπη είναι η χαρά των αφεντικών. Αν φεύγουν από τη μέση εκείνοι που "ανοίχτηκαν" πολύ και δεν μπορούν τώρα να τα μπαλώσουν ή όλα αυτά τα μικρομάγαζα που είναι το χαρακτηριστικό των αθηναϊκών γειτονιών αλλά και όλων των ελληνικών πόλεων, τα περισσότερα μικρομεσαία και μεγάλα αφεντικά που δείχνουν δυνατότητες επιβίωσης έχουν να βασιλέψουν μέσα σε έναν εργασιακό μεσαίωνα. Οι μειώσεις μισθών, πάντα με την απειλή της απόλυσης και την πλήρη αδυναμία ανεύρεσης νέας εργασίας, είναι καθημερινό εντεινόμενο φαινόμενο. Το πετσόκομα των μισθών δεν καταλήγει παρά στις τσέπες των αφεντικών τους κατά βάση. Άλλωστε, η πολιτική είναι σαφής και την εξέφρασε ο Παπαδήμος: "καλύτερα χαμηλότεροι μισθοί, παρά κλειστές επιχειρήσεις". Κουραφέξαλα. Η επίθεση είναι άγρια και η υποτίμηση της εργασίας έρχεται να επιστέψει την αφαίρεση της "ανθρώπινης" μάσκας από τον καπιταλισμό. Τι θα μας πουν τώρα όλοι αυτοί οι "πραγματιστές" που θεωρούσαν πως το πρόταγμα της ολικής ανατροπής είναι ουτοπικές φανφάρες και τίποτα άλλο; Είναι πλέον ξεκάθαρο πως οι εργατικές αντιστάσεις δεν επαρκούν για να σταματήσουν αυτόν τον οδοστρωτήρα. Είναι επίσης ξεκάθαρο πως κανένα άλλο εργαλείο οργάνωσης δεν μπορεί να υποκαταστήσει την πλήρη απουσία κινήσεων αντίστασης μέσα στους εργατικούς χώρους. Όσοι ανακάλυψαν ξαφνικά το εργαλείο των τοπικών συνελεύσεων δίχως να έχουν αναλογιστεί τη σχέση του με μία συνολικότερη αντίληψη, είναι βυθισμένοι σε μία σύγχυση που δε θα τους πάει -για άλλη μια φορά- πολύ μακριά...

Δεν περιμένουμε από τα αφεντικά να δώσουν καμία αξία σε αυτό που είμαστε και σε αυτό που παράγουμε. Όμως κι εμείς καλούμαστε πλέον να μην τους δώσουμε κανέναν μελλοντικό ρόλο στην ιστορία. Αυτός ο δραματικός θίασος πρέπει να διαλυθεί. Η αυτοαξιοποίηση της εργασίας μας, μέσα από την ανεύρεση αυτόνομων κοινοτικοποιημένων μορφών οικονομίας, είναι το απαραίτητο συμπλήρωμα του ταξικού-κοινωνικού αγώνα. 
Φ.Κ.
  www.eleftheriakoi.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: