ΑΚΟΥ ΑΝΘΡΩΠΑΚΟ

Σε ονομαζουν <ανθρωπακο>,<κοινο ανθρωπο>.Λενε οτι μια νεα εποχη αρχισε,η <εποχη του κοινου ανθρωπου>.Δεν το λες εσυ αυτο,Ανθρωπακο.Το λενε αυτοι.οι αντιπροεδροι των μεγαλων εθνων,οι εκλεγμενοι ηγετες της εργατιας,οι μετανιωμενοι απογονοι των μπουρζουαδων,οι πολτικοι και οι φιλοσοφοι.
Σου δινουν το μελλον μα δε ρωτανε για το παρελθον σου.

Εισαι κληρονομος ενος φοβερου παρελθοντοσ.Η κληρονομια σου ειναι το πυρωμενο διαμαντι στο χερι σου.
Αυτο σου λεω εγω.


ΒΙΛΧΕΛΜ ΡΑΙΧ

ΤΣΕ ΓΚΕΒΑΡΑ

ΑΧ ΒΡΕ ΤΣΕ......................

ΕΣΥ ΔΕΝ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕΣ ΝΑ ΓΙΝΕΙΣ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ??

ΔΕΝ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕΣ ΝΑ ΜΕΙΝΕΙΣ ΣΤΗΝ ΚΟΥΒΑ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΠΟΥ ΣΕ ΕΒΑΛΕ ΑΜΕΣΩΣ Ο ΚΑΣΤΡΟ??

ΔΕΝ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕΣ ΝΑ ΓΙΝΕΙΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ Η ΝΟΜΑΡΧΗΣ ΣΕ ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΠΟΛΗ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΕΑΝ ΗΘΕΛΕΣ??

ΚΡΙΜΑ..............ΣΗΜΕΡΑ ΘΑ ΗΣΟΥΝ ΑΛΛΟΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ...

ΣΙΓΟΥΡΑ ΖΩΝΤΑΝΟΣ...ΜΑΛΛΟΝ ΚΑΛΟΝΤΥΜΕΝΟΣ...ΠΟΛΥ ΔΙΑΣΗΜΟΤΕΡΟΣ...ΚΑΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙ ΕΥΚΑΤΑΣΤΑΤΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ...ΠΡΟΠΑΝΤΩΣ ΑΥΤΟ..

Σάββατο 7 Ιανουαρίου 2012

ΚΛΕΙΣΘΕΝΗΣ...Οταν μιλουμε για δημοκρατια ας γνωριζουμε ποιος την γεννησε..ποιος την θεμελιωσε...και με ποιο τροπο λειτουργησε..


 Να λοιπον ενας εναλλακτικος τροπος εξουσιας.

Στην περιοδο που ζουμε για να βγουμε απο την κριση αυτη χρειαζονται θυσιες.

Θυσιες ομως απ ολους.

Οφειλουμε επομενως να επανακαθορισουμε την δημοκρατια.

Με Παπαδημους και Βενιζελους και με αυτον τον τροπο διακυβερνησης οδηγουμαστε με μαθηματικη ακριβεια στον γκρεμο.
Οχι ολοι ομως..Οδηγειτε η χωρα και ο λαος της..
Ο μεγάλος Αθηναίος πολιτικός έζησε τον 6ο αιώνα π.Χ.Ηταν γιος του Μεγακλή αρχηγού του οίκου των Αλκμαιωνιδών.Τα παιδικά του χρόνια τα πέρασε εξόριστος μαζί με όλη του την οικογένεια.Το 510 π.Χ επέστρεψε στην Αθήνα και βοήθησε τους Σπαρτιάτες και τον βασιλιά Κλεομένη Α' να ανατρέψουν το τυραννικό καθεστώς του Ιππία.
Μετά την φυγή όμως του τυράννου ο Κλεομένης προσπάθησε να αναμειχθεί στο Αθηναϊκό πολίτευμα βοηθώντας τον Ισαγόρα και επιδιώκοντας να εγκαθιδρύσει ολιγαρχία.
Αποτέλεσμα ήταν να έρθει σε σύγκρουση με τον δημοκρατικό Κλεισθένη αλλά τελικά το 507 π.Χ επικράτησαν οι δημοκρατικοί.
Ο Κλεισθένης αναμόρφωσε τους νόμους του Σόλωνα αύξησε τον αριθμό των φυλών σε 10 απο 4 και όρισε να εκπροσωπούνται απο 50 άτομα η καθε μια.Ορισε δηλαδή μια βουλή που αποτελούνταν απο 500 άτομα στην οποία και έδωσε αυξημένες αρμοδιότητες.
Η "κοινοβουλευτική" περίοδος αν μπορούμε να την πούμε διαρκούσε 36 ημέρες κατά τις οποίες η κάθε φυλή με τους 50 εκπροσώπους της ασκούσε εξουσία εναλλάξ.
Για να αποφύγει στο μέλλον τον κίνδυνο επαναφοράς ενός τυραννικού καθεστώτος εφάρμοσε τον νόμο του οστρακισμού.Σύμφωνα με τον οποίο ο λαός μπορούσε να εξορίσει τον οποιονδήποτε μπορούσε να γίνει τύραννος ή να βλάψει τα συμφέροντα της πόλης.
Οι τολμηρές αυτές μεταρρυθμίσεις του θορύβησαν τους αντίπαλους ολιγαρχικούς που με επικεφαλής τον Ισαγόρα ζήτησαν από τους Σπαρτιάτες να επέμβουν για να ξαναφέρουν την ολιγαρχία. Οι ενέργειες όμως αυτές δεν στέφθηκαν με επιτυχία λόγω της αντίδρασης του λαού.

Δεν υπάρχουν σχόλια: