ΑΚΟΥ ΑΝΘΡΩΠΑΚΟ

Σε ονομαζουν <ανθρωπακο>,<κοινο ανθρωπο>.Λενε οτι μια νεα εποχη αρχισε,η <εποχη του κοινου ανθρωπου>.Δεν το λες εσυ αυτο,Ανθρωπακο.Το λενε αυτοι.οι αντιπροεδροι των μεγαλων εθνων,οι εκλεγμενοι ηγετες της εργατιας,οι μετανιωμενοι απογονοι των μπουρζουαδων,οι πολτικοι και οι φιλοσοφοι.
Σου δινουν το μελλον μα δε ρωτανε για το παρελθον σου.

Εισαι κληρονομος ενος φοβερου παρελθοντοσ.Η κληρονομια σου ειναι το πυρωμενο διαμαντι στο χερι σου.
Αυτο σου λεω εγω.


ΒΙΛΧΕΛΜ ΡΑΙΧ

ΤΣΕ ΓΚΕΒΑΡΑ

ΑΧ ΒΡΕ ΤΣΕ......................

ΕΣΥ ΔΕΝ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕΣ ΝΑ ΓΙΝΕΙΣ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ??

ΔΕΝ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕΣ ΝΑ ΜΕΙΝΕΙΣ ΣΤΗΝ ΚΟΥΒΑ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΠΟΥ ΣΕ ΕΒΑΛΕ ΑΜΕΣΩΣ Ο ΚΑΣΤΡΟ??

ΔΕΝ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕΣ ΝΑ ΓΙΝΕΙΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ Η ΝΟΜΑΡΧΗΣ ΣΕ ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΠΟΛΗ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΕΑΝ ΗΘΕΛΕΣ??

ΚΡΙΜΑ..............ΣΗΜΕΡΑ ΘΑ ΗΣΟΥΝ ΑΛΛΟΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ...

ΣΙΓΟΥΡΑ ΖΩΝΤΑΝΟΣ...ΜΑΛΛΟΝ ΚΑΛΟΝΤΥΜΕΝΟΣ...ΠΟΛΥ ΔΙΑΣΗΜΟΤΕΡΟΣ...ΚΑΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙ ΕΥΚΑΤΑΣΤΑΤΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ...ΠΡΟΠΑΝΤΩΣ ΑΥΤΟ..

Παρασκευή 4 Φεβρουαρίου 2011

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ// ΣΧΕΤΙΚΗ ΑΝΑΡΤΗΣΗ 2 ΦΕΒ.2010 X


Φιλες και φιλοι του blogg...



Σεβόμενος και προσπαθώντας να διερμηνεύσω τις ευαισθησίες σας που δέν αφήνουν αδιάφορο κανένα σκεπτόμενο πολίτη, παρατηρώ να μένει  ασχολίαστη η ανάρτηση του blog,για την δημοτική αστυνομία, και το παράνομο παρκάρισμα.
Ως ενεργός και αιρετός πολίτης, προσπαθώ να κατανοήσω τη λογική που έμμεσα αλλά σαφώς συσχετίζει και δικαιολογεί την παράνομη στάθμευση ,(με ότι αυτό συνεπάγεται  για την ένταση του κυκλοφοριακού προβλήματος στον κεντρικό οδικό άξονα της πόλης,) με την ανάγκη στήριξης  του τζίρου των καταστημάτων που πραγματικά δοκιμάζονται οικονομικά όπως όλοι οι Έλληνες.
Αδυνατώ  να κατανοήσω τη λογική που με το πρόσχημα της κακής οικονομικής κατάστασης των πολιτών έμμεσα αλλα σαφώς "αμνηστεύει" την  παράνομη στάθμευση.
Τη «λογική», ότι η παρεμπόδιση της ομαλής ροής των οχημάτων(γιατί αυτό θα σημάνει η χαλαρή αστυνόμευση) μεταξύ των οποίων μεγάλος αριθμός αστικών και υπεραστικών λεωφορείων βοηθάει την τοπική αγορά.
Ότι παραβλέπεται το μποτιλιάρισμα του κεντρικότερου οδικού άξονα της Ελευσίνας, τα κορναρίσματα, οι εκατέρωθεν εκτοξευόμενες βρισιές  και τα ελληνικά φασκελώματα των αγανακτισμένων οδηγών που μόνο ζημιά προκαλούν στην επισκεψιμότητα των παρακείμενων καταστημάτων..
 Ότι η  ατμοσφαιρική ασφυξία από τις εξατμίσεις των μπλοκαρισμένων οχημάτων, ο πανικός και η σύγχυση  πεζών και εποχουμένων που δοκιμάζονται οι αντοχές τους, δέν προάγουν την εικόνα της αγοράς, δέν προτρέπουν ούτε προδιαθέτουν  τον κάτοικο της πόλης να επισκεφθεί  για τις αγορές του τα καταστήματα του κέντρου.
Με ποια εικόνα και κίνητρο, ο περαστικός και ο επισκέπτης θα θελήσει να επιλέξει η να παρατείνει  την παραμονή του στην Ελευσίνα, να πιεί τον καφέ του, να επισκεφτεί την τοπική αγορά και να τονώσει με το βαλάντιό του, την οικονομική ζωή της πόλης.
Ως πολίτης που πλήττομαι το ίδιο σκληρά από τα οικονομικά μέτρα, θέλω να  εκφράσω την διαφωνία μου σε παρόμοιες έστω έμμεσες προσεγγίσεις, που θεωρώ  λαθεμένες και αντιπαραγωγικές για την βελτίωση της εικόνας της πόλης μας.
Το ίδιο ενίσταμαι για τον - έμμεσο αλλά σαφή φωτογραφικό χαρακτηρισμό -της δημοτικής αστυνομίας, ως  αντικοινωνικού και  καταπιεστικού  εισπρακτικού μηχανισμού( οι ερμηνείες δικές μου και καθόλου αυθαίρετες).
Αν αποδεχθούμε αυτούς τους χαρακτηρισμούς  για την υπηρεσία της δημοτικής αστυνομίας, θα πρέπει να βρούμε χαρακτηρισμό και για τον καταστηματάρχη που νομίζοντας λαθεμένα ότι προβάλει την επιχείρηση  του παρεμποδίζει με τα παράνομα και  κατά παρέκκλιση της άδειάς του τοποθετημένα εμπορεύματά του, την διέλευση των εν δυνάμει πελατών του, των πεζών, των ΑΜΕΑ, των εγκύων, των μητέρων με τα βρεφικά καροτσάκια και των ηλικιωμένων.
Πρέπει επίσης να βρούμε χαρακτηρισμό, για τον συμπολίτη που καταστρέφει τα προστατευτικά κολονάκια  και τοποθετεί κάθετα! Το όχημά του επί του πεζοδρομίου, εφαπτόμενο με το κατάστημα του και παρεμποδίζει την διέλευση πεζών και μαθητών που διακινδυνεύουν την σωματική τους ακεραιότητα βαδίζοντας υποχρεωτικά επί του οδοστρώματος, όταν σε απόσταση αναπνοής υπάρχει διαθέσιμος χώρος στάθμευσης.
Με βρίσκει αντίθετο η αντίληψη, ότι η προσπάθεια εξωραϊσμού και ευταξίας της εικόνας της πόλης με διοικητικά μέτρα (όπου η έλλειψη σεβασμού και αυτοσεβασμού δημιουργούν ανυπέρβλητα προβλήματα  και βλάπτουν το κοινωνικό σύνολό), είναι έκφραση αντικοινωνικής συμπεριφοράς της δημοτικής αρχής προς τους δημότες.
Το ίδιο και οι άστοχες συμπεριφορές  σε βάρος των δημοτικών αστυνομικών, με κίνητρα ιδιοτελεί και αυθαίρετες ερμηνείες(που φυσικά δεν αφορούν εσάς).
Στόχος μας δεν πρέπει να είναι η αντιπαράθεση με φόντο την εικόνα της άγριας δύσης, αλλά η συνεργασία με όλη την τοπική κοινωνία, και ο αλληλοσεβασμός, για την βελτίωση της καθημερινότητάς μας  και την ουσιαστική αναβάθμιση της εικόνας της πόλης μας.
Πέρα από όλες αυτές τις προϋποθέσεις και την αυτονόητη υποχρέωση του δήμου, να προσφέρει με επάρκεια και ποιότητα τις υπηρεσίες του στους δημότες, η ευαισθητοποίηση των πολιτών είναι καθοριστική για την επιτυχία των στόχων μας.
Όσο για τα προβλήματα «ύφους» και συμπεριφοράς είναι θέμα που μπορεί να συζητηθεί, με τους υπεύθυνους επικεφαλής, και το προσωπικό της δημοτικής αστυνομίας, που αποτελείτε από νέα παιδιά ικανά να κατανοήσουν τον ρόλο τους και την ανάγκη της προσέγγισης του πολίτη με τον απαιτούμενο σεβασμό και ευγένεια, εφόσον  και στον βαθμό που παρόμοιες συμπεριφορές διαπιστώνονται και επισημαίνονται τεκμηριωμένα στον υπεύθυνο επικεφαλής.
Να θυμίσω  τέλος τα σχόλια και τις αντιφατικές συμπεριφορές συμπολιτών που επιστρέφουν από επισκέψεις και ταξίδια στο εξωτερικό, με την διαπίστωση ότι κανείς έλληνας δεν διανοείται να ρυπάνει τους δρόμους ,να παρκάρει παράνομα, να κορνάρει ενοχλητικά και αναίτια γνωρίζοντας την αυστηρότητα των νόμων και την αντίστοιχη παιδεία των πολιτών της χώρας που επισκέπτονται.
Κι αν ορισμένοι επιμένουν να μας τονίζουν ότι «εδώ είναι Βαλκάνια», θα πρέπει να τους θυμίζουμε ότι υπερηφανευόμαστε γιατί από εδώ ξεκίνησε ο ευρωπαϊκός πολιτισμός... 
Ευχαριστώ για την φιλοξενία.
Φιλικά,
Γρηγόρης Κοροπούλης .
Πρόεδρος του συμβουλίου Δημοτικής κοινότητας Ελευσίνας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: