ΑΚΟΥ ΑΝΘΡΩΠΑΚΟ

Σε ονομαζουν <ανθρωπακο>,<κοινο ανθρωπο>.Λενε οτι μια νεα εποχη αρχισε,η <εποχη του κοινου ανθρωπου>.Δεν το λες εσυ αυτο,Ανθρωπακο.Το λενε αυτοι.οι αντιπροεδροι των μεγαλων εθνων,οι εκλεγμενοι ηγετες της εργατιας,οι μετανιωμενοι απογονοι των μπουρζουαδων,οι πολτικοι και οι φιλοσοφοι.
Σου δινουν το μελλον μα δε ρωτανε για το παρελθον σου.

Εισαι κληρονομος ενος φοβερου παρελθοντοσ.Η κληρονομια σου ειναι το πυρωμενο διαμαντι στο χερι σου.
Αυτο σου λεω εγω.


ΒΙΛΧΕΛΜ ΡΑΙΧ

ΤΣΕ ΓΚΕΒΑΡΑ

ΑΧ ΒΡΕ ΤΣΕ......................

ΕΣΥ ΔΕΝ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕΣ ΝΑ ΓΙΝΕΙΣ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ??

ΔΕΝ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕΣ ΝΑ ΜΕΙΝΕΙΣ ΣΤΗΝ ΚΟΥΒΑ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΠΟΥ ΣΕ ΕΒΑΛΕ ΑΜΕΣΩΣ Ο ΚΑΣΤΡΟ??

ΔΕΝ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕΣ ΝΑ ΓΙΝΕΙΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ Η ΝΟΜΑΡΧΗΣ ΣΕ ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΠΟΛΗ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΕΑΝ ΗΘΕΛΕΣ??

ΚΡΙΜΑ..............ΣΗΜΕΡΑ ΘΑ ΗΣΟΥΝ ΑΛΛΟΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ...

ΣΙΓΟΥΡΑ ΖΩΝΤΑΝΟΣ...ΜΑΛΛΟΝ ΚΑΛΟΝΤΥΜΕΝΟΣ...ΠΟΛΥ ΔΙΑΣΗΜΟΤΕΡΟΣ...ΚΑΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙ ΕΥΚΑΤΑΣΤΑΤΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ...ΠΡΟΠΑΝΤΩΣ ΑΥΤΟ..

Πέμπτη 8 Σεπτεμβρίου 2011

Παμε jumbo...παμε praktiker..αλλα να μην γκρινιαζουμε μετα...






    • Γιάννης Καλυμνάκης Απαράδεκτη συμπεριφορά (πολιτική) από εργαζόμενους στο καινούριο κατάστημα (πολυκατάστημα) στην παραλία της Ελευσίνας.

      Απαράδεκτη συμπεριφορά (πολιτική) από εργαζόμενους στο καινούριο κατάστημα (πολυκατάστημα) στην παραλία της Ελευσίνας.
      Τρίτη 6 Σεπτεμβρίου 2011 ώρα 19:00-19:30 περίπου
      Υπάρχουν στην έξοδο των ταμείων, 4-5 άτομα (εργαζόμενοι) που στους 6 από τους 10 πελάτες κάνουν έλεγχο αποδείξεων και εμπορεύματος, καθόλου κακό αν γίνεται με όμορφο τρόπο όπως σε άλλα μεγάλα πολυκαταστήματα των Αθηνών, αυτό όμως που παρατηρήθηκε στο μισάωρο περίπου που παρακολουθούσα (περίμενα κάποιο γνωστό μου πρόσωπο να βγει από το κατάστημα) ήταν πως γινόταν με τρόπο όχι και τόσο άψογο με τα δεδομένα της Ελευσίνας, που όλοι γνωριζόμαστε και ίσως υπάρξει κάποια παρεξήγηση.
      Αυτό που ήταν όμως απαράδεκτο και μου έκανε τρομερή εντύπωση… και με ανάγκασε να παρέμβω, ήταν το σταμάτημα πρώτα σε δύο αγοράκια 11-12 ετών και προσωπική έρευνα από τους παραπάνω υπαλλήλους.
      Αμέσως τους ενημέρωσα πως αυτό που κάνουν απαγορεύεται και πως χρειάζεται Εισαγγελέας, δεν μου δόθηκε καμία απάντηση!!!
      Σε 5 λεπτά σταματάνε 2 κορίτσια 15-16 ετών και πάλι αρχίζουν να κάνουν έρευνα σε προσωπικά αντικείμενα (όχι σε τσάντες γιατί δεν είχαν τα παιδιά) σε μικρά τσαντάκια που είχαν στην μέση, τα κοριτσάκια τα έχασαν και δεν ήξεραν πώς να αντιδράσουν με αυτή την απαράδεκτη συμπεριφορά!!!
      Σε αυτή την εικόνα δεν άντεξα και έβαλα τις φωνές στον διευθυντή που ήταν και αυτός εκεί, (μέσα στα 4-5 άτομα εργαζόμενους) πως δεν έχουν κανένα δικαίωμα να εξεφτιλίζουν έτσι τα παιδιά, έχουν να κάνουν με μία πόλη που γνωριζόμαστε όλοι αναμεταξύ μας και που στο κάτω – κάτω αυτό που γίνεται απαγορεύεται!!!
      Η απάντηση ήταν να μην φωνάζω (για να μην χαλάσω την καλή εικόνα του πολυκαταστήματος, συγνώμη αλλά δεν μπορώ πλέον αυτό το πολυκατάστημα με 4-5 άτομα μόνο στην έξοδο των ταμείων, να το ονομάζω κατάστημα).
      Εδώ θέλω να απευθύνω πρώτα από όλα ερώτημα στις αρχές… επιτρέπεται η προσωπική έρευνα των πελατών, δίχως την παρουσία… έστω της Αστυνομίας;
      Δεύτερον στους πελάτες, πως το επιτρέπουν να γίνεται αυτός ο εξευτελιστικός έλεγχος στο καρότσι τους 1-2 μέτρα αφού έχουν φύγει από το ταμείο; Η μόνη λύση αυτή την στιγμή είναι, ναι κάνε μου έλεγχο και αμέσως θέλω να τα κάνω επιστροφή όλα αυτά που έχω στο καρότσι μου.
      Θα πρέπει να καταλάβουν κάποιοι κύριοι πως εδώ είναι Ελευσίνα, οι κάτοικοι γνωρίζονται μεταξύ τους και δεν είμαστε ούτε κλέφτες ούτε απατεώνες, αυτά δεν έχουν γίνει σε κανένα κατάστημα που έχει ανοίξει στην πόλη μας και να είναι σίγουροι πως δεν θα το ανεχτούμε.
      Πρέπει να αποφασίσουμε, θέλουμε στην Ελευσίνα μας να μπαίνουμε σε ένα κατάστημα που να μας σέβονται, να μας προσέχουν και να ενδιαφέρονται για εμάς προσωπικά, ή θέλουμε ένα πολυκατάστημα που θα πάμε να ψωνίσουμε φτηνά (έτσι νομίζουμε) και απρόσωπα.
      Όλοι έχουμε σκεφτεί πως πολλές φορές πας σε ένα τέτοιο πολυκατάστημα, για ένα συγκεκριμένο πράγμα που θέλεις να αγοράσεις και φεύγεις με 10 άχρηστα (δεν τα χρησιμοποιείς ποτέ) γιατί έχουν κάνει την κατάλληλη προβολή, και σου έχει γίνει (επαγγελματική) πλύση εγκεφάλου. 

2 σχόλια:

Στρατος Διαμαντακος είπε...

Δεν μου προκαλει καμια εκπληξη το σκηνικο που περιγραφετε, αμα αναλογιστει κανεις οτι το καταστημα στελεχωθηκε απο προσωπικο με μεσο. Δημοτικος συμβουλος της πολης μας εβαλε αβερτα κοσμο μεσα, ετσι για να δουμε το πως λειτουργει η δημοτικη αρχη κατ'επεκταση της κεντρικης εξουσιας, δηλαδη πελατειακα. Αυτο που θελω να πω ειναι οτι οταν υποχρεωνεσαι για μια θεση στα τζαμπο εισαι ετοιμος να κανεις το μαντροσκυλο αμα χρειαστει δυστυχως. Κανενας αξιοπρεπεις ανθρωπος δεν δεχεται να τον ψαχνουν με αυτον τον τροπο, και οχι μονο οταν προκειται για τον ιδιο προσωπικα αλλα και οταν συμβαινει για τους αλλους και το βλεπει με τα ιδια του τα ματια
Περα ομως απο το περιστατικο αυτο, θα πρεπει να δουμε συνολικα αυτο που συμβαινει. Κατεβαινοντας την Ιριδος βλεπεις ενα τσιγκινο αποκρουστικο κουτι στο δεξι σου χερι, η ασχημεια σε ολο της το μεγαλειο σε μια περιοχη στην οποια θα μπορουσαν να γινουν πολλα σχεδια αναπλασης. Αντ'αυτου ερχεται και στηνεται ενα παιχνιδαδικο φαστ φουντ με ποιοτητα παιχνιδιων χειροτερη απο αυτην που επαιζα οταν ειμουν εγω μικρος περιπου 30 χρονια πριν. Τα παιδια τωρα παιζουν με πολλα και πλαστικα παιχνιδια, φθηνιαρικα και της πλακας ενω εγω θυμαμαι επαιζα με μεταλικα βαρια παιχνιδια, φινιρισμενα ομορφα αμαξακια κλπ. Τα αναφερω ολα αυτα για να θιξω την ουσια που ειναι οτι ο συγχρονος γονιος βαριεται να αφιερωσει λιγο χρονο παραπανω για να βρει ενα καλο παιχνιδι για το παιδι του. Προτιμαει να του παρει 10 σκουπιδια αντι για ενα ποιοτικο παιχνιδι που στην τελικη θα του ερχοταν το ιδιο στην τσεπη. Δεν υπαρχουν αντισταεις πλεον και οτι τους σερβιρουν το τρωνε χωρις κριτηρια ποιοτητας που τοσο πολυ λειπουν απο τις κοινωνιες μας και καποιοι πρεπει να παλεψουμε για τετοια ιδανικα

Ανώνυμος είπε...

Η παιχνιδούπολη έκλεισε. Πρόκειται για το κατάστημα παιχνιδιών στον κεντρικό δρόμο της πόλης. Σάββατο βράδυ ξεφορτώνανε. Ο κεντρικός δρόμος της πόλης αρχίζει να σκοτεινιάζει. Κάποιες μέρες πριν εξαφανίστηκε και το multirama. Αρχίζουν να αγνοούνται καταστήματα...