ΑΚΟΥ ΑΝΘΡΩΠΑΚΟ

Σε ονομαζουν <ανθρωπακο>,<κοινο ανθρωπο>.Λενε οτι μια νεα εποχη αρχισε,η <εποχη του κοινου ανθρωπου>.Δεν το λες εσυ αυτο,Ανθρωπακο.Το λενε αυτοι.οι αντιπροεδροι των μεγαλων εθνων,οι εκλεγμενοι ηγετες της εργατιας,οι μετανιωμενοι απογονοι των μπουρζουαδων,οι πολτικοι και οι φιλοσοφοι.
Σου δινουν το μελλον μα δε ρωτανε για το παρελθον σου.

Εισαι κληρονομος ενος φοβερου παρελθοντοσ.Η κληρονομια σου ειναι το πυρωμενο διαμαντι στο χερι σου.
Αυτο σου λεω εγω.


ΒΙΛΧΕΛΜ ΡΑΙΧ

ΤΣΕ ΓΚΕΒΑΡΑ

ΑΧ ΒΡΕ ΤΣΕ......................

ΕΣΥ ΔΕΝ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕΣ ΝΑ ΓΙΝΕΙΣ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ??

ΔΕΝ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕΣ ΝΑ ΜΕΙΝΕΙΣ ΣΤΗΝ ΚΟΥΒΑ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΠΟΥ ΣΕ ΕΒΑΛΕ ΑΜΕΣΩΣ Ο ΚΑΣΤΡΟ??

ΔΕΝ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕΣ ΝΑ ΓΙΝΕΙΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ Η ΝΟΜΑΡΧΗΣ ΣΕ ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΠΟΛΗ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΕΑΝ ΗΘΕΛΕΣ??

ΚΡΙΜΑ..............ΣΗΜΕΡΑ ΘΑ ΗΣΟΥΝ ΑΛΛΟΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ...

ΣΙΓΟΥΡΑ ΖΩΝΤΑΝΟΣ...ΜΑΛΛΟΝ ΚΑΛΟΝΤΥΜΕΝΟΣ...ΠΟΛΥ ΔΙΑΣΗΜΟΤΕΡΟΣ...ΚΑΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙ ΕΥΚΑΤΑΣΤΑΤΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ...ΠΡΟΠΑΝΤΩΣ ΑΥΤΟ..

Δευτέρα 5 Σεπτεμβρίου 2011

Βάρκιζα τέλος! Ζήτω η εργασιακή εφεδρεία..



Τελικά, τι ακριβώς έγινε στη συνάντηση της Πέμπτης μεταξύ Ευ. Βενιζέλου και τρόικας; Πράγματι, ο υπουργός Οικονομικών είπε στους τροϊκανούς “Βάρκιζα τέλος” και ξεκίνησε το νέο αντάρτικο; Ή μπροστά στη διαπιστωμένη, πλέον, αδυναμία κυβέρνησης και ΠαΣοΚ να παράγει “πολιτική συναίνεσης” με κοινωνία και κόμματα, επιχείρησε, σε συνεργασία με τον Γ. Παπανδρέου, πολιτικό ελιγμό προκειμένου να μειώσει, όσο το δυνατόν, το εκλογικό κόστος; Ή, μήπως, ο Ευ. Βενιζέλος προετοιμάζει “μια ηρωϊκή έξοδο από τα δεσμά της τρόικας, ως αγανακτισμένος του οποίου τράχηλος ζυγόν δεν υποφέρει, εξερχόμενος ταυτοχρόνως και από το πολιτικό αδιέξοδο στο οποίο έχει περιέλθει σύμπασα η κυβέρνηση” (Ν. Ξυδάκης, Καθημερινή, 03.09.11).
Νυχτερινές ακροβασίες
Ο (νυχτερινός)  πολιτικός χειρισμός, πάντως, που επιχείρησαν Παπανδρέου και Βενιζέλος, με διαρροές “αντίστασης και αγώνα” -και αφορούσε όχι μόνο την κοινωνία αλλά και τις μεταξύ τους σχέσεις-, δεν φαίνεται να θορύβησε την τρόικα. Το υπουργείο Οικονομικών, μάλιστα, που άφηνε να διαρρεύσει ότι αντιστάθηκε στα νέα σκληρά μέτρα που πρότεινε η τρόικα (αποκρατικοποιήσεις, περικοπές και απολύσεις στο δημόσιο, και άλλη μείωση των κρατικών δαπανών), ήρθε να τα εξαγγείλει το μεσημέρι της Παρασκευής!
Όσο για το Μαξίμου, βρήκε ευκαιρία να βάλει στο κάδρο όσων ζητούν εκλογές και τον Ευ. Βενιζέλο. Σύμφωνα με τη “διαρροή”, “το θέμα των εκλογών, μετά και τη δήλωση του Βενιζέλου, έκλεισε” και “η σταθερότητα αποτελεί απαραίτητη προϋπόθεση για έξοδο από την κρίση και ότι όσοι επιχειρούν να την διαταράξουν, ας αναλάβουν τις ευθύνες του”. Η αναφορά στον Βενιζέλο δεν είναι καθόλου τυχαία. Καιρό τώρα σενάριο επιμένει ότι ο υπουργός Οικονομικών επιθυμεί εκλογές, καθώς εκτιμά ότι του “εξασφαλίζουν” ηρωϊκή έξοδο και αρχηγία του ΠαΣοΚ μια και ο Γ. Παπανδρέου θα έχει συντριβεί.
“Φταίει” η τρόικα!...
Ο Γ. Παπανδρέου, πάντως, στη χθεσινή συνεδιάσκεψη του ΠαΣοΚ, ξόρκισε και πάλι τις εκλογές -“οι πολίτες θα μας κρίνουν το 2013”- σημειώνοντας ότι “η δική μας παράταξη θα βγάλει την χώρα από την επιτήρηση και την εξάρτηση”.
Η κυβέρνηση που δυσκολεύεται, πλέον, να συνεννοηθεί με την τρόικα (θα επανέλθει στις 14 Σεπτεμβρίου), προσπαθεί να εμφανίσει την ύφεση ως αποτέλεσμα των επιλογών της τρόικας -”η ύφεση θα είναι βαθύτερη από αυτήν που και οι θεσμικοί μας εταίροι είχαν προβλέψει το Μάιο του 2011”, είπε ο Βενιζέλος- ανεξάρτητα αν ο Γ. Παπανδρέου και οι συνεργάτες του προσυπόγραφαν τις πολιτικές του μνημονίου, που ισοπεδώνουν οικονομικά και κοινωνικά τη χώρα. Αυτή η κίνηση, όμως, φαίνεται να “δικαιώνει” την πολιτική που ακολουθεί ο Α. Σαμαράς ανεξάρτητα αν η ΝΔ έχει στηρίξει μεσοπρόθεσμο και μνημόνιο και δεν θεωρείται, όχι μόνο από την αριστερά, αντιμνημονιακή δύναμη.
Σε σύγχυση το Μαξίμου
Οι τελευταίες εξελίξεις -που ως ένα βαθμό καταδεικνύουν την ανάγκη της κυβέρνησης να πείσει, έστω και καθυστερημένα, ότι δεν παραδίδεται αμαχητί στην τρόικα...- αποδεικνύουν και τη σύγχυση που επικρατεί σε κυβέρνηση/ Μαξίμου -“Η κυβέρνηση δεν έχει”, γράφει η Καθημερινή (03.09.11), “καθαρή διεύθυνση από την πλευρά του πρωθυπουργού” που “ασχολείται με εξωτικές ιδέες, όπως τα δημοψηφίσματα”. Τον καλεί, μάλιστα, “να ασκήσει τα καθήκοντά του”, καθώς η ”χώρα δεν αντέχει ούτε για μια μέρα παραπάνω μια κυβέρνηση  η οποία σέρνεται πίσω από τις ραγδαίες εξελίξεις”.
Στην ίδια γραμμή και τα Νέα (2-3.09.11) εκτιμούν (κύριο άρθρο) ότι τα φαινόμενα σύγχυσης στην κυβέρνηση είναι “ιδεολογικά, πολιτικά και ιστορικά”, ότι “εφαρμόζει πολιτικές που απέχουν από τις ιδεολογικές της καταβολές”, ότι “προσπαθεί να εφαρμόσει μια πολιτική που δεν ασπάζονται με την ίδια θέρμη όλα τα μέλη της”.
Διέξοδος οι εκλογές;
Πιο αποκαλυπτικός ο Γ. Πρετεντέρης, εκτιμά ότι “οι εκλογές είναι η μόνη διέξοδος” (Νέα, 30.08.11) γιατί κυβερνητική συνεργασία “δεν μπορεί να υλοποιηθεί χωρίς να προηγηθούν εκλογές”.
Θα οδηγηθούμε σε εκλογές; Δύσκολα, και μόνο λόγω εξελίξεων -οικονομική κατάρρευση. ΠαΣοΚ και ΝΔ δεν τις θέλουν, καθώς, σύμφωνα με όλες τις δημοσκοπήσεις, μπορεί το ΠαΣοΚ να ηττηθεί (αναμενόμενο), αλλά και η ΝΔ δύσκολα (σήμερα) είναι αυτοδύναμη. Και επειδή “τα θέματα τα οποία τίθενται είναι βαθύτατα πολιτικά” (Ευ. Βενιζέλος), η κυβέρνηση θα επιχειρήσει να συμφωνήσει με τους ηγέτες της Ευρωζώνης για αποτροπή νέων φορολογικών μέτρων (ενώ συζητείται και η μείωση των φορολογικών συντελεστών κάτω από το 23%, πιθναόν 19%) και τις απολύσεις στο στενό δημόσιο τομέα να τις ονοματίσει εργασιακή εφεδρεία -“στη γενική κυβέρνηση και στις παρυφές του στενού δημόσου τομέα”, όπως είπε ο Ευ. Βενιζέλος.
Η σκληρή, όμως, νεοφιλελεύθερη πολιτική που ακολουθεί η ΕΕ, απέναντι στην οικονομική κρίση δεν επιτρέπει αισιοδοξία στο κυβερνητικό στρατόπεδο, ιδιαίτερα μάλιστα τη στιγμή που η Α. Μέρκελ έχει να αντιμετωπίσει μια σειρά εκλογικών αναμετρήσεων (σήμερα δοκιμάζεται στο Μακλεμβούργο-Δυτική Πομερανία, ένα από τα φτωχότερα κρατίδια της Γερμανίας με 1,8 εκ. κατοίκους, κυρίως γεωργούς, ενώ στις 18 Σεπτεμβρίου ψηφίζει το Βερολίνο) και την ψηφοφορία στο γερμανικό κοινοβούλιο (29/9) για το δεύτερο πακέτο στήριξης προς την Ελλάδα.
Κρίσιμη συνεδρίαση
Αύριο Α. Μέρκελ και Χ. Βαν Ρομπάι θα συζητήσουν, στο Βερολίνο, για την κρίση στην Ευρωζώνη, ενώ την ίδια μέρα η ομάδα εμπειρογνωμώνων των υπουργείων Οικονομικών συνεδριάζει για τον ίδιο λόγο. Στις 16 – 17/9 έχουμε άτυπο συμβούλιο υπουργών Οικονομίας της ευρωζώνης, στην Πολωνία ενώ την Τρίτη οι υπουργοί Οικονομικών Γερμανίας, Ολλανδίας και Φινλανδίας θα συναντηθούν στο Βερολίνο με αντικείμενο τις ελληνικές εγγυήσεις. Ένας θερμός Σεπτέμβριος με κρίσιμες αποφάσεις όχι μόνο για την Ελλάδα -“Η παγκόσμια οικονομία θα εισέλθει σε μια νέα επικίνδυνη φάση το φθινόπωρο», δήλωσε ο πρόεδρος της Παγκόσμιας Τράπεζας Ρόμπερτ Ζέλικ από το Πεκίνο.

Α.Π. Θάνος

Δεν υπάρχουν σχόλια: