ΑΚΟΥ ΑΝΘΡΩΠΑΚΟ

Σε ονομαζουν <ανθρωπακο>,<κοινο ανθρωπο>.Λενε οτι μια νεα εποχη αρχισε,η <εποχη του κοινου ανθρωπου>.Δεν το λες εσυ αυτο,Ανθρωπακο.Το λενε αυτοι.οι αντιπροεδροι των μεγαλων εθνων,οι εκλεγμενοι ηγετες της εργατιας,οι μετανιωμενοι απογονοι των μπουρζουαδων,οι πολτικοι και οι φιλοσοφοι.
Σου δινουν το μελλον μα δε ρωτανε για το παρελθον σου.

Εισαι κληρονομος ενος φοβερου παρελθοντοσ.Η κληρονομια σου ειναι το πυρωμενο διαμαντι στο χερι σου.
Αυτο σου λεω εγω.


ΒΙΛΧΕΛΜ ΡΑΙΧ

ΤΣΕ ΓΚΕΒΑΡΑ

ΑΧ ΒΡΕ ΤΣΕ......................

ΕΣΥ ΔΕΝ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕΣ ΝΑ ΓΙΝΕΙΣ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ??

ΔΕΝ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕΣ ΝΑ ΜΕΙΝΕΙΣ ΣΤΗΝ ΚΟΥΒΑ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΠΟΥ ΣΕ ΕΒΑΛΕ ΑΜΕΣΩΣ Ο ΚΑΣΤΡΟ??

ΔΕΝ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕΣ ΝΑ ΓΙΝΕΙΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ Η ΝΟΜΑΡΧΗΣ ΣΕ ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΠΟΛΗ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΕΑΝ ΗΘΕΛΕΣ??

ΚΡΙΜΑ..............ΣΗΜΕΡΑ ΘΑ ΗΣΟΥΝ ΑΛΛΟΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ...

ΣΙΓΟΥΡΑ ΖΩΝΤΑΝΟΣ...ΜΑΛΛΟΝ ΚΑΛΟΝΤΥΜΕΝΟΣ...ΠΟΛΥ ΔΙΑΣΗΜΟΤΕΡΟΣ...ΚΑΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙ ΕΥΚΑΤΑΣΤΑΤΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ...ΠΡΟΠΑΝΤΩΣ ΑΥΤΟ..

Τρίτη 27 Σεπτεμβρίου 2011

Κύμα ανυπακοής στα «λύτρα» που ζητάει η κυβέρνηση


ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΕΣ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΕΣ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗ ΧΩΡΑ



 

Μια εξαιρετικά κρίσιμη εβδομάδα ξεκινά από αύριο. Καθώς την επόμενη Παρασκευή ο ημεροδείκτης θα σημαδεύει την τελευταία μέρα του Σεπτέμβρη κι αφού στις 30 του μήνα λήγει η προθεσμία, που έχουν ορίσει προς τους πολίτες, οι κατ’ επάγγελμα πλέον εκβιαστές της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ για την καταβολή της πρώτης δόσης. Πρόκειται για την πρώτη δόση των λεγόμενων εισφορών «αλληλεγγύης» και τελών επιτηδεύματος, αν και ο όρος λύτρα, τα οποία δια της βίας απαιτεί μια εγκληματική συμμορία, θα απέδιδε πιο πιστά την πραγματικότητα.
Κι αυτά ενώ ακολουθεί αμέσως μετά το προκλητικό χαράτσι των ακινήτων. Αυτό το μέτρο της ντροπής που συμπαρασύρει καλύβια και ανέργους και που από διετούς διάρκειας έγινε την επόμενη μέρα τετραετούς, για να εξαγγελθεί τη μεθεπόμενη ως μόνιμο.
Είναι φυσικό το ερώτημα που κυριαρχεί στην κοινωνία να είναι βασικά ένα. Θα έχει προλάβει ως τότε ή έστω σ’ ένα σύντομο χρονικό διάστημα μια οργισμένη αλλά ταυτόχρονα μαζική, οργανωμένη, ενωτική, κεντρικά συντονισμένη, αποτελεσματική, λαϊκή κινητοποίηση να αποτρέψει τη ληστεία και να καταργήσει στην πράξη τα μέτρα;
Την εβδομάδα που πέρασε εκατοντάδες συλλογικές πρωτοβουλίες διαμορφώθηκαν σ’ ολόκληρη τη χώρα. Σε χώρους δουλειάς και σε γειτονιές, σε πόλεις και χωριά ένα μεγάλο και συνεχώς αυξανόμενο κομμάτι της κοινωνίας αντιδρά. Μέσα από σωματεία, συνδικάτα, επιστημονικούς φορείς, κοινωνικές συλλογικότητες αρνείται την υπακοή και τη συμμόρφωση στις εντολές της κυβέρνησης και της τρόικας, καταστρέφει μαζικά τα ειδοποιητήρια, δηλώνει την αδυναμία του και την άρνησή του να πληρώσει τα άδικα χαράτσια.
Δεκάδες κείμενα, με πλούσια πλέον και τη νομική συνδρομή κυκλοφορούν από χέρι σε χέρι αλλά και στο διαδίκτυο. Χαρακτηριστικό παράδειγμα οι περισσότεροι δικηγορικοί σύλλογοι που συμμετέχουν πλέον σε διεργασίες και δράσεις. Ο μεγαλύτερος από αυτούς, ο Δικηγορικός Σύλλογος Αθήνας, κατέθεσε ήδη προσφυγή στο Συμβούλιο της Επικρατείας κατά του τέλους επιτηδεύματος χαρακτηρίζοντάς το παράνομο, αντισυνταγματικό αλλά και αντίθετο με την ευρωπαϊκή νομοθεσία.

Θα μας κόψουν το φως; Να τους αλλάξουμε τα φώτα!

Έτσι τιτλοφορεί το προς υπογραφή κείμενό της ομάδα καλλιτεχνών, συγγραφέων, εργαζόμενων-συνδικαλιστών, ανθρώπων της τοπικής αυτοδιοίκησης, που συγκροτούν πρωτοβουλία πολιτών ενάντια στα χαράτσια. «Όταν η αδικία γίνεται νόμος η αντίσταση γίνεται καθήκον σημειώνει στη δική της ανακοίνωση η Λαϊκή Συνέλευση της πλατείας Συντάγματος.
Στο χώρο της ριζοσπαστικής αριστεράς, από τις τοπικές συνελεύσεις έως τη Γραμματεία και την Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ εντείνονται οι προσπάθειες για την ουσιαστική συμμετοχή όλων των μελών και των φίλων του, στις κινηματικές πρωτοβουλίες και δράσεις. Από τον Αλέξη Τσίπρα στη κοινή συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας και της Γραμματείας κατατέθηκε πρόταση για δημόσια δήλωση των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, με την οποία θα αρνούνται να πληρώσουν το κυβερνητικό χαράτσι και θα καταθέτουν το ποσό που τους αναλογεί σε ταμεία αλληλεγγύης. Η οργάνωση Κόκκινο προτείνει στην πρωτοβουλία αυτή να συμμετάσχουν και τα μέλη της Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ. Πάνω στην πρόταση του Αλέξη Τσίπρα, τελική απόφαση θα ληφθεί στις συνεδριάσεις της Γραμματείας και της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, Δευτέρα και Τρίτη.

Συγκροτήθηκε Πρωτοβουλία πολιτών Ενάντια στα Χαράτσια

* Συγκεντρώνονται υπογραφές


Στη συγκρότηση Πρωτοβουλίας Ενάντια στα Χαράτσια προχώρησαν πολίτες από όλη τη χώρα, αντιδρώντας στην άδικη φοροεπιδρομή που έχει εξαπολύσει η κυβέρνηση. Στο πλαίσιο της Πρωτοβουλίας έχει ήδη ξεκινήσει η συγκέντρωση υπογραφών. Ολόκληρο το κείμενο έχει ως εξής: «Εμείς οι εργαζόμενοι- μισθωτοί της χώρας που αγωνιούμε για το καθημερινό μεροκάματο, οι άνεργοι και οι άνεργες που ψάχνουμε διεξόδους για την επιβίωση, οι νέες κι οι νέοι που αναζητούμε προοπτική για το μέλλον μας, οι συμβασιούχοι και οι συμβασιούχες που χρόνια μας εκμεταλλεύονται, οι ελεύθεροι επαγγελματίες και οι μικρομεσαίοι που βάζουμε λουκέτα και βλέπουμε να χάνονται οι κόποι μιας ζωής, οι άνθρωποι της γνώσης, της επιστήμης και του πνεύματος που βιώνουμε την κρίση των αξιών, οι αγρότες και οι αγρότισσες που βλέπουμε την περιφέρεια να μαραζώνει, όλοι εμείς που παράγουμε τον πλούτο αυτής της χώρας, έχουμε πλέον καταλάβει τι σημαίνει για κάθε ένα ξεχωριστά και για ολόκληρη την κοινωνία το νέο εθνικό όραμα του πρωθυπουργού του Μνημονίου «ένας εργαζόμενος σε κάθε οικογένεια». Οι έκτακτες εισφορές, οι εργασιακές εφεδρείες (βλ. απολύσεις), οι περικοπές των εισοδημάτων, το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας, είναι πλευρές της καταστροφικής αντικοινωνικής πολιτικής της κυβέρνησης. Ο κεφαλικός φόρος των «πολυεκκαθαριστικών» (ειδική εισφορά αλληλεγγύης, έκτακτη εισφορά και τέλος επιτηδεύματος), καθώς και η τελευταία ανάλγητη απόφαση για ειδικό τέλος στα ακίνητα, ξεπερνά κάθε προηγούμενο. Μετά την κατάσχεση των εισοδημάτων μας, τώρα δημεύουν και την πρώτη κατοικία μας. Δηλώνουμε την αποφασιστικότητα και τη θέλησή μας να αγωνιστούμε ώστε να αποσυρθούν όλα τα φορομπηχτικά, παράνομα και βάρβαρα μέτρα, που εξευτελίζουν εργαζόμενους, οικογένειες, ολόκληρη την κοινωνία. Στηρίζουμε και συμμετέχουμε στην Πρωτοβουλία Πολιτών Ενάντια στα Χαράτσια. Συντονιζόμαστε με τις κοινωνικές συλλογικότητες, τα εργατικά συνδικάτα, τους επιστημονικούς συλλόγους, τους νομικούς φορείς, ώστε να αποσυρθούν όλα τα χαράτσια. Κανείς μόνος του στην κρίση και την επίθεση που δεχόμαστε! Να φορολογηθεί το μεγάλο κεφάλαιο! Να πληρώσουν οι τράπεζες! Δεν πληρώνουμε γιατί δεν πρέπει, δεν θέλουμε, δεν έχουμε. Δεν πληρώνουμε την κρίση, δεν πληρώνουμε τα χαράτσια».


Δεν υπάρχουν σχόλια: