ΑΚΟΥ ΑΝΘΡΩΠΑΚΟ

Σε ονομαζουν <ανθρωπακο>,<κοινο ανθρωπο>.Λενε οτι μια νεα εποχη αρχισε,η <εποχη του κοινου ανθρωπου>.Δεν το λες εσυ αυτο,Ανθρωπακο.Το λενε αυτοι.οι αντιπροεδροι των μεγαλων εθνων,οι εκλεγμενοι ηγετες της εργατιας,οι μετανιωμενοι απογονοι των μπουρζουαδων,οι πολτικοι και οι φιλοσοφοι.
Σου δινουν το μελλον μα δε ρωτανε για το παρελθον σου.

Εισαι κληρονομος ενος φοβερου παρελθοντοσ.Η κληρονομια σου ειναι το πυρωμενο διαμαντι στο χερι σου.
Αυτο σου λεω εγω.


ΒΙΛΧΕΛΜ ΡΑΙΧ

ΤΣΕ ΓΚΕΒΑΡΑ

ΑΧ ΒΡΕ ΤΣΕ......................

ΕΣΥ ΔΕΝ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕΣ ΝΑ ΓΙΝΕΙΣ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ??

ΔΕΝ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕΣ ΝΑ ΜΕΙΝΕΙΣ ΣΤΗΝ ΚΟΥΒΑ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΠΟΥ ΣΕ ΕΒΑΛΕ ΑΜΕΣΩΣ Ο ΚΑΣΤΡΟ??

ΔΕΝ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕΣ ΝΑ ΓΙΝΕΙΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ Η ΝΟΜΑΡΧΗΣ ΣΕ ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΠΟΛΗ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΕΑΝ ΗΘΕΛΕΣ??

ΚΡΙΜΑ..............ΣΗΜΕΡΑ ΘΑ ΗΣΟΥΝ ΑΛΛΟΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ...

ΣΙΓΟΥΡΑ ΖΩΝΤΑΝΟΣ...ΜΑΛΛΟΝ ΚΑΛΟΝΤΥΜΕΝΟΣ...ΠΟΛΥ ΔΙΑΣΗΜΟΤΕΡΟΣ...ΚΑΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙ ΕΥΚΑΤΑΣΤΑΤΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ...ΠΡΟΠΑΝΤΩΣ ΑΥΤΟ..

Τρίτη 27 Σεπτεμβρίου 2011

Χρεοκοπία με... δόσεις



ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΕΙΣ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΟ ΑΔΙΕΞΟΔΟ, ΣΕ ΗΠΑ, ΕΥΡΩΠΗ ΚΑΙ ΑΘΗΝΑ


Δραστική διαγραφή του χρέους, κοινωνική και οικονομική πολιτική που θα ανατρέπει
το μνημόνιο και τις συνέπειές του, η εναλλακτική πρόταση της Αριστεράς

Εμπλοκή, αδιέξοδο και κυοφορία νέων επιθετικών μέτρων. Αυτά είναι τα στοιχεία που αποδίδουν το κλίμα που επικρατεί αυτή τη στιγμή στις ελίτ της εξουσίας της ΕΕ, όπου με αφορμή το ναυάγιο της πολιτικής τους στην Ελλάδα αποφασίζουν για την κρίση στην Ευρώπη συνολικά. Η δήλωση Σόιμπλε ότι απαιτείται αναπροσαρμογή των αποφάσεων για την Ελλάδα, η οποία, ωστόσο, πρέπει να παραμείνει στην ευρωζώνη και να εφαρμόσει λιτότητα για 10 χρόνια, προϊδεάζουν ότι οδηγούμαστε σε χρεοκοπία που θα συνοδεύεται από συμφωνία εξασφάλισης επί μακρόν λιτότητας. Η ελληνική κυβέρνηση με συναντήσεις εκπροσώπων της, συγκεκριμένα του Ευ. Βενιζέλου σήμερα στις ΗΠΑ με την κ. Λαγκάρντ και την Τρίτη στο Βερολίνο του κ. Παπανδρέου με την κ. Μέρκελ, συζητά τις λεπτομέρειες του σχεδίου χωρίς, όμως, να έχει ίχνος διάθεσης και αντοχής για να αντισταθεί.
Αυτό το αφάνταστα καταστροφικό σενάριο για την ελληνική κοινωνία μόνο με τη διατύπωση μιας εναλλακτικής πρότασης από την πλευρά της αριστεράς, επείγον πλέον καθήκον, μπορεί να ανατραπεί. Αυτή η πρόταση, που θα απαιτεί δραστική διαγραφή του χρέους ύστερα από διαπραγμάτευση, και οικονομική και κοινωνική πολιτική που θα ανατρέπει τα μνημόνια και τις συνέπειές τους θα συναποτελέσει το έδαφος πάνω στο οποίο θα στηριχθούν τα κινήματα και η συντριπτική πλειοψηφία της κοινωνίας για να κινητοποιηθούν αγωνιστικά. Να ανατρέψουν την επιβολή μέτρων, όπως το χαράτσι στα ακίνητα, τη μείωση του αφορολογήτου και όλα τα μέτρα των μνημονίων.
Ήδη πολλαπλασιάζονται οι πρωτοβουλίες και τα δίκτυα αλληλεγγύης που θα συνδράμουν τους πολίτες στην άρνηση πληρωμής. Πια, το «δεν έχουμε, δεν πληρώνουμε» είναι ένα σύνθημα που υιοθετείται από την πλειοψηφία της κοινωνίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: