ΑΚΟΥ ΑΝΘΡΩΠΑΚΟ

Σε ονομαζουν <ανθρωπακο>,<κοινο ανθρωπο>.Λενε οτι μια νεα εποχη αρχισε,η <εποχη του κοινου ανθρωπου>.Δεν το λες εσυ αυτο,Ανθρωπακο.Το λενε αυτοι.οι αντιπροεδροι των μεγαλων εθνων,οι εκλεγμενοι ηγετες της εργατιας,οι μετανιωμενοι απογονοι των μπουρζουαδων,οι πολτικοι και οι φιλοσοφοι.
Σου δινουν το μελλον μα δε ρωτανε για το παρελθον σου.

Εισαι κληρονομος ενος φοβερου παρελθοντοσ.Η κληρονομια σου ειναι το πυρωμενο διαμαντι στο χερι σου.
Αυτο σου λεω εγω.


ΒΙΛΧΕΛΜ ΡΑΙΧ

ΤΣΕ ΓΚΕΒΑΡΑ

ΑΧ ΒΡΕ ΤΣΕ......................

ΕΣΥ ΔΕΝ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕΣ ΝΑ ΓΙΝΕΙΣ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ??

ΔΕΝ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕΣ ΝΑ ΜΕΙΝΕΙΣ ΣΤΗΝ ΚΟΥΒΑ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΠΟΥ ΣΕ ΕΒΑΛΕ ΑΜΕΣΩΣ Ο ΚΑΣΤΡΟ??

ΔΕΝ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕΣ ΝΑ ΓΙΝΕΙΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ Η ΝΟΜΑΡΧΗΣ ΣΕ ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΠΟΛΗ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΕΑΝ ΗΘΕΛΕΣ??

ΚΡΙΜΑ..............ΣΗΜΕΡΑ ΘΑ ΗΣΟΥΝ ΑΛΛΟΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ...

ΣΙΓΟΥΡΑ ΖΩΝΤΑΝΟΣ...ΜΑΛΛΟΝ ΚΑΛΟΝΤΥΜΕΝΟΣ...ΠΟΛΥ ΔΙΑΣΗΜΟΤΕΡΟΣ...ΚΑΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙ ΕΥΚΑΤΑΣΤΑΤΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ...ΠΡΟΠΑΝΤΩΣ ΑΥΤΟ..

Πέμπτη 2 Ιουνίου 2011

Στις πλατείες της Ευρώπης!


Στις πλατείες της Ευρώπης!


Νέοι, κυρίως, άνθρωποι ξεσηκώνονται. Πιο παλιά στο Σιάτλ, πρόσφατα στην Αραβική Χερσόνησο, στην Πορτογαλία, στην Ισπανία, στην Ελλάδα και απ’ ό,τι φαίνεται θα αγκαλιάσει όλη την Ευρώπη, με πρόβα τζενεράλε σήμερα το βράδυ.
Τελικά, το διαδίκτυο δεν αποξενώνει μόνο^ πολλές φορές ενώνει εκατοντάδες χιλιάδες σε ένα πρωτόγνωρο, ιδιότυπο διεθνισμό. Οι άνθρωποι που κατέβηκαν στις πλατείες είναι μεροκαματιάρηδες, συνταξιούχοι, άνεργες, που τους ψαλιδίζουν τη ζωή. Οι περισσότεροι, όμως, είναι νέοι και νέες που υπερασπίζονται τα όνειρά τους. Ο φόβος και ο εκβιασμός σπάει. Βγαίνουν στις πλατείες άνθρωποι και συναντούν ανθρώπους με τα ίδια προβλήματα, άνθρωποι που ίσως να μην είχαν βγει άλλη φορά στους δρόμους.
Η δική μας αριστερά είναι μαζί τους, είναι μέσα τους, με τις δικό της φορτίο, αλλά σεβόμενη απολύτως την αυτονομία αυτού του μαζικού κινήματος. Αυτή η αριστερά είναι που στάθηκε -και με τις αδυναμίες της- δίπλα στους νέους του Δεκέμβρη. Που αντιστέκεται στα μνημόνια και στην εξαφάνιση των δικαιωμάτων. Αυτή η αριστερά, δεν μπορεί παρά και σήμερα να συναντιέται με τους χιλιάδες πολίτες και με τα όνειρά τους, που πρέπει να γίνουν πραγματικότητα...

Δεν υπάρχουν σχόλια: