ΑΚΟΥ ΑΝΘΡΩΠΑΚΟ

Σε ονομαζουν <ανθρωπακο>,<κοινο ανθρωπο>.Λενε οτι μια νεα εποχη αρχισε,η <εποχη του κοινου ανθρωπου>.Δεν το λες εσυ αυτο,Ανθρωπακο.Το λενε αυτοι.οι αντιπροεδροι των μεγαλων εθνων,οι εκλεγμενοι ηγετες της εργατιας,οι μετανιωμενοι απογονοι των μπουρζουαδων,οι πολτικοι και οι φιλοσοφοι.
Σου δινουν το μελλον μα δε ρωτανε για το παρελθον σου.

Εισαι κληρονομος ενος φοβερου παρελθοντοσ.Η κληρονομια σου ειναι το πυρωμενο διαμαντι στο χερι σου.
Αυτο σου λεω εγω.


ΒΙΛΧΕΛΜ ΡΑΙΧ

ΤΣΕ ΓΚΕΒΑΡΑ

ΑΧ ΒΡΕ ΤΣΕ......................

ΕΣΥ ΔΕΝ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕΣ ΝΑ ΓΙΝΕΙΣ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ??

ΔΕΝ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕΣ ΝΑ ΜΕΙΝΕΙΣ ΣΤΗΝ ΚΟΥΒΑ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΠΟΥ ΣΕ ΕΒΑΛΕ ΑΜΕΣΩΣ Ο ΚΑΣΤΡΟ??

ΔΕΝ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕΣ ΝΑ ΓΙΝΕΙΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ Η ΝΟΜΑΡΧΗΣ ΣΕ ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΠΟΛΗ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΕΑΝ ΗΘΕΛΕΣ??

ΚΡΙΜΑ..............ΣΗΜΕΡΑ ΘΑ ΗΣΟΥΝ ΑΛΛΟΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ...

ΣΙΓΟΥΡΑ ΖΩΝΤΑΝΟΣ...ΜΑΛΛΟΝ ΚΑΛΟΝΤΥΜΕΝΟΣ...ΠΟΛΥ ΔΙΑΣΗΜΟΤΕΡΟΣ...ΚΑΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙ ΕΥΚΑΤΑΣΤΑΤΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ...ΠΡΟΠΑΝΤΩΣ ΑΥΤΟ..

Δευτέρα 16 Μαΐου 2011

ΧΩΡΙΑ SOS: ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΑΙΤΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΦΙΛΟΞΕΝΙΑ ΠΑΙΔΙΩΝ ΑΠΟΡΩΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΩΝ


Λουκέτο σε έναν οργανισμό που αναπληρώνει την απουσία κοινωνικής πολιτικής






Ραγδαία αύξηση των αιτήσεων προς τα χωριά SOS, οικογενειών για υποστήριξη είτε οικονομική είτε για την ανάληψη της ανατροφής  των παιδιών τους, σημειώνεται τον τελευταίο χρόνο. Οι ατέρμονες και αλλεπάλληλες περικοπές μισθών και περιστολές κοινωνικών δαπανών της μνημονιακής κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ, δε δείχνουν να διστάζουν, ούτε όταν αφορά σε μία τόσο λεπτή και ευαίσθητη πτυχή ενός κοινωνικού προβλήματος. Οικογένειες που ενδεχομένως να είχαν κάποια οικογενειακά προβλήματα, πλέον καταφεύγουν στα χωριά SOS, ζητώντας βοήθεια για να μεγαλώσουν τα παιδιά τους.
Όπως χαρακτηριστικά τόνισε  ο γενικός διευθυντής των παιδικών χωριών SOS, Γιώργος Πρωτόπαπας, «οι οικογένειες που καταφεύγουν στα χωριά SOS για τη συνδρομή στη φροντίδα και το μεγάλωμα των παιδιών τους, κατά 80% αντιμετωπίζουν τρομερά οικονομικά προβλήματα. Αντίθετα, παλαιότερα τα περισσότερα παιδιά προέρχονταν από σπίτια με προβλήματα ενδοοικογενειακής βίας ή διάλυσης γάμου, περιπτώσεις στις οποίες το οικονομικό στοιχείο συνόδευε τα υπόλοιπα προβλήματα, χωρίς όμως να είναι πρωτεύον».
Ένα ακόμα στοιχείο που υπογραμμίζει τα αποτελέσματα της κυβερνητικής κοινωνικής αναλγησίας, είναι ότι, όπως σημείωσε ο κ. Πρωτόπαπας, η συντριπτική πλειοψηφία των παιδιών που καλούνται τα χωριά SOS να βοηθήσουν, είναι παιδιά Ελλήνων και όχι μεταναστών. «Μέσα στην απόγνωσή τους οι γονείς προβαίνουν σε διαβήματα να πάρουμε τα παιδιά στα χωριά μας, κάτι το οποίο σε πρώτη τουλάχιστον φάση δεν έχει καμία λογική. Για αυτό το λόγο, έχουμε αρχίσει να παρέχουμε βοήθεια στις οικογένειες  που έχουν ανάγκη και οι οποίες κρατούν κοντά τους τα παιδιά, είτε με την παροχή μαθησιακής λογοθεραπείας, όπου αυτό είναι απαραίτητο, είτε με ψυχολογική υποστήριξη, σε περιπτώσεις που οι γονείς δε αντέχουν οικονομικά να απευθυνθούν σε ψυχολόγο, ή τέλος με τρόφιμα και πληρωμή λογαριασμών στις οικογένειες που αντιμετωπίζουν ανυπέρβλητα οικονομικά προβλήματα. Ο τελευταίος τρόπος συνδρομής είναι κάτι καινούργιο για τα χωριά SOS, αφού μέχρι στιγμής, αναλαμβάναμε να φροντίσουμε παιδιά που έμεναν ορφανά, είτε για κοινωνικούς είτε για πραγματικούς λόγους. Δυστυχώς, όμως, τον τελευταίο χρόνο είναι και ο πιο συχνός, αφού η εξέλιξη των δημοσιονομικών στοιχείων και της οικονομικής πολιτικής της κυβέρνησης δημιουργεί μία νέα κατηγορία φτώχειας και οικονομικής εξαθλίωσης».
Τη στιγμή που τα χωριά SOS βοηθούν οικονομικά 70 οικογένειες, εκτός των παιδιών που μένουν μέσα στα χωριά, τα οποία βασίζονται αποκλειστικά σε δωρεές και δε λαμβάνουν καμία οικονομική επιχορήγηση, το υπουργείο Οικονομικών φρόντισε από τον Απρίλιο του 2010 να αλλάξει το νόμο και στο πλαίσιο της φοροεισπρακτικής επιδρομής και να επιβάλλει φορολογία στις δωρεές προς τα κοινωφελή ιδρύματα, να φορολογήσει όλη την περιουσία τους με βαρύτατο φορολογικό συντελεστή και τέλος να καταργήσει τις φορολογικές εκπτώσεις σε όσους έδιναν χορηγίες σε αυτά. «Έτσι με πρόσχημα την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής των πλουσίων, οι οποίοι μέσω των δωρεών καταφέρνουν να «κλέβουν» το δημόσιο μειώνονται σημαντικά τα έσοδά μας και αντιμετωπίζουμε σοβαρό οικονομικό πρόβλημα, αφού βασιζόμαστε αποκλειστικά στην ευαισθησία του κόσμου, ο οποίος πλέον εκτός των πραγματικά ευαίσθητων, δεν έχει κίνητρο να κάνει δωρεά. Το υπουργείο Οικονομικών επιχειρεί έτσι ουσιαστικά να οδηγήσει στο λουκέτο έναν οργανισμό που αναπληρώνει την απουσία κρατικής κοινωνικής πολιτικής» τόνισε χαρακτηριστικά στην «Εποχή» ο κ. Πρωτόπαπας.

Νίκος Ανδριόπουλος

Δεν υπάρχουν σχόλια: