ΑΚΟΥ ΑΝΘΡΩΠΑΚΟ

Σε ονομαζουν <ανθρωπακο>,<κοινο ανθρωπο>.Λενε οτι μια νεα εποχη αρχισε,η <εποχη του κοινου ανθρωπου>.Δεν το λες εσυ αυτο,Ανθρωπακο.Το λενε αυτοι.οι αντιπροεδροι των μεγαλων εθνων,οι εκλεγμενοι ηγετες της εργατιας,οι μετανιωμενοι απογονοι των μπουρζουαδων,οι πολτικοι και οι φιλοσοφοι.
Σου δινουν το μελλον μα δε ρωτανε για το παρελθον σου.

Εισαι κληρονομος ενος φοβερου παρελθοντοσ.Η κληρονομια σου ειναι το πυρωμενο διαμαντι στο χερι σου.
Αυτο σου λεω εγω.


ΒΙΛΧΕΛΜ ΡΑΙΧ

ΤΣΕ ΓΚΕΒΑΡΑ

ΑΧ ΒΡΕ ΤΣΕ......................

ΕΣΥ ΔΕΝ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕΣ ΝΑ ΓΙΝΕΙΣ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ??

ΔΕΝ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕΣ ΝΑ ΜΕΙΝΕΙΣ ΣΤΗΝ ΚΟΥΒΑ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΠΟΥ ΣΕ ΕΒΑΛΕ ΑΜΕΣΩΣ Ο ΚΑΣΤΡΟ??

ΔΕΝ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕΣ ΝΑ ΓΙΝΕΙΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ Η ΝΟΜΑΡΧΗΣ ΣΕ ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΠΟΛΗ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΕΑΝ ΗΘΕΛΕΣ??

ΚΡΙΜΑ..............ΣΗΜΕΡΑ ΘΑ ΗΣΟΥΝ ΑΛΛΟΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ...

ΣΙΓΟΥΡΑ ΖΩΝΤΑΝΟΣ...ΜΑΛΛΟΝ ΚΑΛΟΝΤΥΜΕΝΟΣ...ΠΟΛΥ ΔΙΑΣΗΜΟΤΕΡΟΣ...ΚΑΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙ ΕΥΚΑΤΑΣΤΑΤΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ...ΠΡΟΠΑΝΤΩΣ ΑΥΤΟ..

Δευτέρα 16 Μαΐου 2011

Η ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΗΣ ΝΔ


«Επανεκκίνηση οικονομίας» μέσω νέου μνημονίου!




Του
Μάκη Ντόβολου
Eνα νέο μνημόνιο που βαφτίστηκε «Επανεκκίνηση της Οικονομίας» παρουσίασε την Πέμπτη ο πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς, με την κυβέρνηση να αναζητεί εκείνα τα σημεία σύμπτωσης που θα επιτρέψουν να δημιουργηθεί μια εικόνα συναίνεσης των δύο μεγάλων κομμάτων, όπως άλλωστε απαιτεί και η τρόικα.
Το οικονομικό μανιφέστο της ΝΔ κινείται στο ίδιο μοντέλο που εφαρμόζει η κυβέρνηση, ενώ περικλείει και ορισμένες φιλολαϊκές πινελιές σε μια προσπάθεια το «πακέτο» να καταστεί ελκυστικότερο στο μέσο ψηφοφόρο σε σχέση με το ισχύον μνημόνιο. Η κεντρική όμως ιδέα παραμένει η ίδια: πώληση δημόσιας περιουσίας, περικοπές κοινωνικών δαπανών και μισθών, νέες διευκολύνσεις και παροχές στους έχοντες και κατέχοντες, στην επιχειρηματική τάξη και σε όσους διαθέτουν μαύρο χρήμα. Εξάλλου όπως ομολόγησε ο ίδιος ο κ. Σαμαράς, η πρόθεσή του δεν είναι η κατάργηση του μνημονίου αλλά η επαναδιαπραγμάτευση του (πώς άραγε;) δήθεν για να απαλλαγούμ από αυτό όσο γίνεται νωρίτερα.
Οι προτάσεις της ΝΔ
κινούνται στους εξής
άξονες:
•Νέα μείωση των ήδη μειωμένων φορολογικών συντελεστών για τις επιχειρήσεις στο 15% (από 20% φέτος) και παρακράτηση φόρου 15% επί των μερισμάτων από 25% που είναι σήμερα. Μείωση και των εργοδοτικών εισφορών κατά 25% με γενικόλογες αναφορές για πάταξη της ανασφάλιστης εργασίας και της εισφοροδιαφυγής. Τα παραπάνω δωράκια θα πλήξουν τα έσοδα του προϋπολογισμού αλλά και τα ασφαλιστικά ταμεία με αμφίβολο έως ανύπαρκτο αποτέλεσμα στην ανάπτυξη και την απασχόληση. Το πρόβλημα στην αγορά είναι η έλλειψη ζήτησης και όχι ή ούτως ή άλλως χαμηλή επιβάρυνση των εργοδοτών.
•Μείωση του ανώτατου φορολογικού συντελεστή φυσικών προσώπων από 45 στο 40%, με στόχο να μειωθεί σε 3 χρόνια στο 30%. Εδώ η ΝΔ κλείνει το μάτι στα ανώτερα μεσοστρώματα χωρίς παράλληλα να κάνει κάποια νύξη για τα χαμηλότερους φορολογικούς συντελεστές.
•Μείωση ΦΠΑ από 23 στο 19%, από 13 στο 9% και 4,5% για τον Τουρισμό (σε ολόκληρο το τουριστικό πακέτο). Σταδιακή μείωση φορολογίας καυσίμων σε 2 χρόνια και κατάργηση «φόρων υπέρ τρίτων». Θεωρείται εξαιρετικά αμφίβολο αν θα δώσει το πράσινο φως η υπερ-κυβέρνηση της τρόικα για την εφαρμογή των παραπάνω προτάσεων. Συν τοις άλλοις η μείωση του ΦΠΑ δεν σημαίνει ότι θα μειωθούν αυτόματα και οι τιμές. Επιπλέον πολλοί φόροι υπέρ τρίτων χρηματοδοτούν ασφαλιστικά ταμεία. Τι θα γίνει σε αυτές τις περιπτώσεις;
•Κατάργηση για τρία χρόνια του πόθεν έσχες κατοικίας – οποιασδήποτε πρώτης, δεύτερης, εξοχικής και ανεξαρτήτως μεγέθους και «παράθυρο» ενός έτους για τη δήλωση κάθε λογής περιουσιακών στοιχείων, χωρίς φορολογική επιβάρυνση ή έλεγχο, ώστε να επαναπατριστούν και να δηλωθούν κεφάλαια που σήμερα βρίσκονται εκτός της οικονομίας. Με λίγα λόγια ελάτε παράνομοι, φοροφυγάδες, έμποροι ναρκωτικών, όπλων, σωματέμποροι και άλλα μπουμπούκια της κοινωνίας να ξεπλύνετε το μαύρο χρήμα σας.
•Νομιμοποίηση των αυθαιρέτων κτισμάτων, αποκτώντας κανονικούς τίτλους, με αντίτιμο το οποίο θα πρέπει να εξοφληθεί εντός τριών ετών. Θα εξαιρεθούν όσα ακίνητα είναι σε αρχαιολογικούς χώρους, πάνω στον αιγιαλό και όσα είναι επικίνδυνα για το περιβάλλον (π.χ. σε ρέματα που έχουν ήδη μπαζωθεί).
•Κινείται στη λογική της ρύθμισης που θέλει να περάσει η κυβέρνηση και έχει ζητήσει εδώ και ένα χρόνο η τρόικα.
•Εξόφληση των εκκρεμοτήτων του κράτους προς τους ιδιώτες - το τρέχον ‘’εσωτερικό χρέος’’ - είτε σε μετρητά, είτε με συμψηφισμό, είτε με ομόλογα.
•Δέσμευση των τραπεζών να προσφέρουν στην πραγματική οικονομία ένα μέρος 20-30% των εγγυήσεων που παίρνουν από το Ελληνικό Δημόσιο. Άγνωστο παραμένει πως θα δεσμευτούν οι τράπεζες και το κυριότερο τι θα γίνει αν δεν τηρήσουν τη δέσμευσή τους. Πρόκειται περισσότερο, για επικοινωνιακό πυροτέχνημα και όχι για πρόταση που θα εφαρμοστεί διότι σε μια τέτοια περίπτωση θα απαιτηθεί σύγκρουση με το τραπεζικό κατεστημένο. Κάτι που η ΝΔ δεν έχει τη διάθεση και την πρόθεση να το πράξει.
Πρόσθετες περικοπές δαπανών από:
•Πάγωμα προσλήψεων για τρία χρόνια, μετά 1 πρόσληψη σε 5 απολύσεις.
•Εφαρμογή ‘’εργασιακής εφεδρείας’’ (καμουφλαρισμένη απόλυση) για τους οργανισμούς που καταργούνται ή συγχωνεύονται.
Πώληση μεμονωμένων δημοσίων ακινήτων και ενοικίαση πολλών άλλων. Μαζικές ιδιωτικοποιήσεις σε ΔΕΗ, ΕΥΔΑΠ, ΕΥΑΘ (με υποδομές δικτύων υπό κρατικό έλεγχο), ΕΛΤΑ, ΔΕΠΑ, ΛΑΡΚΟ, Καζίνο, Λαχεία, ΟΔΙΕ, Αλυκές, Τουριστικά Ακίνητα. Και φυσικά στο πρόγραμμα της ΝΔ υπάρχει το απαραίτητο «τυράκι» που περιλαμβάνει μέτρα όπως: Αποκατάσταση χαμηλοσυνταξιούχων (όσων έπαιρναν μέχρι 700 ευρώ), αποκατάσταση ενισχύσεων στους πολυτέκνους, επιδότηση επιτοκίου κατοικίας κατά 2%, ενίσχυση Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων, πρόγραμμα βελτίωσης ενεργειακού δυναμικού κατοικιών και αξιοποίηση ΕΣΠΑ, με στήριξη της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων, για την ελληνική συμμετοχή.

Δεν υπάρχουν σχόλια: