ΑΚΟΥ ΑΝΘΡΩΠΑΚΟ

Σε ονομαζουν <ανθρωπακο>,<κοινο ανθρωπο>.Λενε οτι μια νεα εποχη αρχισε,η <εποχη του κοινου ανθρωπου>.Δεν το λες εσυ αυτο,Ανθρωπακο.Το λενε αυτοι.οι αντιπροεδροι των μεγαλων εθνων,οι εκλεγμενοι ηγετες της εργατιας,οι μετανιωμενοι απογονοι των μπουρζουαδων,οι πολτικοι και οι φιλοσοφοι.
Σου δινουν το μελλον μα δε ρωτανε για το παρελθον σου.

Εισαι κληρονομος ενος φοβερου παρελθοντοσ.Η κληρονομια σου ειναι το πυρωμενο διαμαντι στο χερι σου.
Αυτο σου λεω εγω.


ΒΙΛΧΕΛΜ ΡΑΙΧ

ΤΣΕ ΓΚΕΒΑΡΑ

ΑΧ ΒΡΕ ΤΣΕ......................

ΕΣΥ ΔΕΝ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕΣ ΝΑ ΓΙΝΕΙΣ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ??

ΔΕΝ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕΣ ΝΑ ΜΕΙΝΕΙΣ ΣΤΗΝ ΚΟΥΒΑ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΠΟΥ ΣΕ ΕΒΑΛΕ ΑΜΕΣΩΣ Ο ΚΑΣΤΡΟ??

ΔΕΝ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕΣ ΝΑ ΓΙΝΕΙΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ Η ΝΟΜΑΡΧΗΣ ΣΕ ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΠΟΛΗ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΕΑΝ ΗΘΕΛΕΣ??

ΚΡΙΜΑ..............ΣΗΜΕΡΑ ΘΑ ΗΣΟΥΝ ΑΛΛΟΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ...

ΣΙΓΟΥΡΑ ΖΩΝΤΑΝΟΣ...ΜΑΛΛΟΝ ΚΑΛΟΝΤΥΜΕΝΟΣ...ΠΟΛΥ ΔΙΑΣΗΜΟΤΕΡΟΣ...ΚΑΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙ ΕΥΚΑΤΑΣΤΑΤΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ...ΠΡΟΠΑΝΤΩΣ ΑΥΤΟ..

Τετάρτη, 8 Δεκεμβρίου 2010

ΕΡΓΟΔΟΤΕΣ ΚΑΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΣΥΝΕΤΑΙΡΟΙ ΣΤΙΣ ΖΗΜΙΕΣ, ΚΑΘΩΣ ΟΙ ΜΙΣΘΟΙ ΘΑ ΕΞΑΡΤΩΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΖΙΡΟ ΚΑΙ ΤΑ ΚΕΡΔΗ ΤΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ, ΒΑΣΕΙ ΤΟΥ ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΓΣΕΕ ΣΕ ΠΟΛΥ ΘΕΡΜΕΣ ΣΤΙΓΜΕΣ ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ Η ΟΠΟΙΑ ΥΠΕΓΡΑΨΕ ΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΓΝΩΡΙΖΩΝΤΑΣ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΠΑΡΑΜΕΤΡΟΥΣ ΤΟΥ...

ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΛΥΤΗ ΞΕΦΤΙΛΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΚΑΙ ΕΡΓΑΤΟΠΑΤΕΡΩΝ...

ΜΕ ΤΟΝ ΤΖΙΡΟ της επιχείρησης και τα κέρδη του εργοδότη θα συνδέεται ο μισθός του υπαλλήλου, που θα καλείται να εργαστεί με αμοιβή ακόμη και στα επίπεδα αυτών του ανειδίκευτου εργάτη.

Η εφιαλτική αυτή προοπτική για τα εισοδήματα του μισθωτού προκύπτει από την πρόβλεψη του μνημονίου, ώστε να υπερισχύουν -σε κάθε περίπτωση- οι επιχειρησιακές συμβάσεις των κλαδικών. Και οπωσδήποτε να μην έχει την ευχέρεια ο μισθωτός να επιλέγει την καλύτερη, την συμφερότερη, σύμβαση (συρροή).

Το αναθεωρημένο μνημόνιο του περασμένου Αυγούστου προβλέπει σαφώς ότι οι επιχειρησιακές συμβάσεις θα μπορούν να αποκλίνουν (επί τα χείρω), όχι μόνο των κλαδικών (για παράδειγμα ένα σουπερμάρκετ να προβλέπει αμοιβές κάτω της σύμβασης που συνάπτει η Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων, δηλαδή τα 903,67), αλλά και κάτω της Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης, που υπογράφει η ΓΣΕΕ για τους μισθούς ασφαλείας (740 ευρώ μεικτά το μήνα).Δεν υπάρχουν σχόλια: