ΑΚΟΥ ΑΝΘΡΩΠΑΚΟ

Σε ονομαζουν <ανθρωπακο>,<κοινο ανθρωπο>.Λενε οτι μια νεα εποχη αρχισε,η <εποχη του κοινου ανθρωπου>.Δεν το λες εσυ αυτο,Ανθρωπακο.Το λενε αυτοι.οι αντιπροεδροι των μεγαλων εθνων,οι εκλεγμενοι ηγετες της εργατιας,οι μετανιωμενοι απογονοι των μπουρζουαδων,οι πολτικοι και οι φιλοσοφοι.
Σου δινουν το μελλον μα δε ρωτανε για το παρελθον σου.

Εισαι κληρονομος ενος φοβερου παρελθοντοσ.Η κληρονομια σου ειναι το πυρωμενο διαμαντι στο χερι σου.
Αυτο σου λεω εγω.


ΒΙΛΧΕΛΜ ΡΑΙΧ

ΤΣΕ ΓΚΕΒΑΡΑ

ΑΧ ΒΡΕ ΤΣΕ......................

ΕΣΥ ΔΕΝ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕΣ ΝΑ ΓΙΝΕΙΣ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ??

ΔΕΝ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕΣ ΝΑ ΜΕΙΝΕΙΣ ΣΤΗΝ ΚΟΥΒΑ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΠΟΥ ΣΕ ΕΒΑΛΕ ΑΜΕΣΩΣ Ο ΚΑΣΤΡΟ??

ΔΕΝ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕΣ ΝΑ ΓΙΝΕΙΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ Η ΝΟΜΑΡΧΗΣ ΣΕ ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΠΟΛΗ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΕΑΝ ΗΘΕΛΕΣ??

ΚΡΙΜΑ..............ΣΗΜΕΡΑ ΘΑ ΗΣΟΥΝ ΑΛΛΟΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ...

ΣΙΓΟΥΡΑ ΖΩΝΤΑΝΟΣ...ΜΑΛΛΟΝ ΚΑΛΟΝΤΥΜΕΝΟΣ...ΠΟΛΥ ΔΙΑΣΗΜΟΤΕΡΟΣ...ΚΑΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙ ΕΥΚΑΤΑΣΤΑΤΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ...ΠΡΟΠΑΝΤΩΣ ΑΥΤΟ..

Τετάρτη 8 Δεκεμβρίου 2010

ΜΕ ΑΛΛΑ ΛΟΓΙΑ ΜΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ,ΜΕ ΤΟ ΠΡΟΣΧΗΜΑ ΤΗΣ ΣΥΝΕΧΙΣΗΣ ΤΗΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΗΣ,ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ,ΘΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΤΗΣ ΜΕΙΩΣΗΣ ΜΙΣΘΩΝ ΤΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΟΣΟ ΕΚΕΙΝΗ ΓΟΥΣΤΑΡΕΙ(ΕΩΣ12%)...ΧΩΡΙΣ ΒΕΒΑΙΑ ΑΥΤΟ ΝΑ ΕΞΑΣΦΑΛΙΖΕΙ ΣΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΠΩΣ ΔΕΝ ΘΑ ΑΠΟΛΥΘΟΥΝ ΚΑΠΟΙΑ ΣΤΙΓΜΗ...

(φωτογραφια απο τη ΔΕΘ το 2009,
πριν ο Γιωργακης γινει πρωθυπουργος)

ΚΑΤΑΛΑΒΑΤΕ ΤΩΡΑ ΓΙΑΤΙ Ο ΓΙΩΡΓΑΚΗΣ ΠΡΙΝ ΓΙΝΕΙ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΙΧΕ ΤΗΝ ΑΜΕΡΙΣΤΗ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΣΥΣΣΩΜΟΥ ΤΟΥ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΥ ΚΟΣΜΟΥ;;; ΚΑΤΑΛΑΒΑΤΕ ΓΙΑΤΙ ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ Ο ΙΔΙΟΣ Ο ΚΟΚΚΑΛΗΣ ΕΙΧΕ ΠΑΕΙ ΣΤΗ ΔΕΘ ΟΤΑΝ ΜΙΛΑΓΕ,ΠΡΙΝ ΓΙΝΕΙ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟΝ ΑΚΟΥΣΕΙ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ 2009;
(Η παραπανω φωτογραφια δημοσιευτηκε στον Ελυθερο Τυπο,
επι Γιαννας εποχης στις 2ΜΑΡΤΙΟΥ 2009)

ΚΑΤΑΛΑΒΑΤΕ ΤΙ ΣΚΟΠΟ ΕΙΧΑΝ ΤΑ ΔΕΙΠΝΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΕΠΙΧΕΡΗΜΑΤΙΕΣ ΤΟ ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟ ΤΟΥ 2009
ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ;;;

ΜΕ ΜΙΑ εντυπωσιακή «τράμπα» της τελευταίας στιγμής φεύγει από το κυβερνητικό σχέδιο για τις αλλαγές στο εργασιακό το «κοστούμι» της μείωσης των μισθών σε επιχειρησιακό επίπεδο κατά 12%.
Παράλληλα προβλέπεται η επέκταση των κλαδικών συμβάσεων έτσι ώστε να καλύπτει τόσο τις εταιρείες που δεν ανήκουν σε εργοδοτικές ενώσεις όσο και τους εργαζόμενους που δεν είναι μέλη κάποιου σωματείου.
Το δύο αυτά ζητήματα, και κυρίως η κήρυξη των συμβάσεων ως υποχρεωτικών με ταυτόχρονη επέκτασή τους στο σύνολο των εργαζόμενων σε κάθε επιχείρηση (είναι ή όχι η εταιρεία μέλος της αντίστοιχης εργοδοτικής οργάνωσης) και σε όλους τους εργαζόμενους (συνδικαλισμένους ή μη), αποτέλεσαν τον σκληρό πυρήνα των διαπραγματεύσεων μεταξύ των εργοδοτών και της ΓΣΕΕ.
Ωστόσο η κοινή, σε σημαντικό βαθμό, αυτή θέση θα μεταφερθεί από αύριο στον γενικό διευθυντή του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου Ντομινίκ Στρος Καν ο οποίος επισκέπτεται τη χώρα μας.
Το ζήτημα της ίσης αμοιβής των μισθωτών που ασκούν την ίδια ειδικότητα (υποχρεωτικότητα και επέκταση κλαδικών συμβάσεων) έθεσαν την περασμένη Παρασκευή με επιστολές τους προς τον πρωθυπουργό Γ. Παπανδρέου οι πρόεδροι των εργοδοτικών ενώσεων Δ. Δασκαλόπουλος (ΣΕΒ), Δ. Ασημακόπουλος (ΓΣΕΒΕΕ) και Β. Κορκίδης (έμποροι). Κοινή επωδός και των τριών ήταν η ανάγκη παράκαμψης του αναθεωρημένου (Αύγουστος του 2010) μνημονίου το οποίο απαγορεύει την επέκταση των κλαδικών μισθών σε όλες τις επιχειρήσεις. Οι εργοδότες πίσω από την δρακόντεια πρόβλεψη των δανειστών βλέπουν την απαρχή κατάλυσης των όρων υγιούς ανταγωνισμού, καθώς ορισμένες εταιρείες θα έχουν μειωμένο μισθολογικό κόστος από άλλες ομοειδείς επιχειρήσεις.
Η υπουργός Εργασίας Λούκα Κατσέλη ενημέρωσε την Παρασκευή, στο περιθώριο του υπουργικού συμβουλίου, τον πρωθυπουργό για την ανισορροπία που θα επιφέρει στο ασφαλιστικό και, κυρίως, στο ΙΚΑ τυχόν ευθεία μείωση των αποδοχών (και άρα των εισφορών που εισπράττουν τα ταμεία). Είτε μέσω της μη επέκτασης των κλαδικών συμβάσεων είτε από την γενικευμένη καθιέρωση των ειδικών επιχειρησιακών συμβάσεων. Σε μια τέτοια περίπτωση «θα πρέπει να μειωθούν και πάλι, από τις αρχές του 2011, οι συντάξεις» φέρεται να ενημέρωσε αρμόδιος παράγοντας. Και αυτό γιατί αυτά τα μέτρα «θα έχουν επίπτωση μέσα σε λίγους μήνες στα έσοδα του ΙΚΑ». Σε κάθε περίπτωση το κυβερνητικό σχέδιο, υπό την πίεση της ΓΣΕΕ, τελεί υπό την τελική έγκριση της τρόικας.
Ο Στρος Καν
Υπό αυτά τα δεδομένα, και με τη βεβαιότητα ότι το εργασιακό θα βρεθεί στην ατζέντα των συζητήσεων του κ. Παπανδρέου με τον Ντομινίκ Στρος Καν -αλλά και στις επαφές που θα έχει με τους αρμόδιους υπουργούς και τους κοινωνικούς εταίρους- για την... πολιτική μεταρρύθμιση του μνημονίου, το νέο εργασιακό τοπίο θα διαμορφωθεί με νομοσχέδιο το οποίο θα συζητηθεί την προσεχή Πέμπτη στο υπουργικό συμβούλιο και αμέσως μετά θα κατατεθεί στη Βουλή. Σε αυτό θα προβλέπεται:
**Δικαίωμα υπογραφής ειδικής επιχειρησιακής σύμβασης θα έχουν οι εργοδότες μόνο στις επιχειρήσεις όπου λειτουργεί σωματείο. Ουσιαστικά πρόκειται για 200 εταιρείες οι οποίες απασχολούν συνολικά περίπου το 15% των μισθωτών της χώρας.
**Η διάρκεια της σύμβασης θα είναι 1+1 έτος (συνολικά διετής).
**Ο εργοδότης θα μπορεί να επικαλεστεί οικονομικά προβλήματα έτσι ώστε να ζητήσει την ενεργοποίηση της ρύθμισης για μείωση των αποδοχών. Ο νόμος δεν θα προβλέπει ανώτατο όριο στη μείωση των αποδοχών. Μοναδικό κριτήριο είναι το ότι δεν μπορεί να υποχωρήσει κάτω από τις προβλέψεις της Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας (την υπογράφει η ΓΣΕΕ και φέτος ανέρχεται στα 740 ευρώ πέραν των τριετιών και των επιδομάτων). Τα υπόλοιπα θα εξαρτώνται από τον οικείο σύλλογο. Την απάλειψη του μέγιστου ποσοστού μείωσης των αποδοχών ζήτησε η τρόικα, αλλά τη δέχεται και η ΓΣΕΕ. Σύμφωνα με την κυβέρνηση αν έμπαινε ένα συγκεκριμένο ποσοστό τότε οι εργοδότες θα επέμεναν σε αυτή τη μείωση σαν αυτό να είναι γενικευμένη κρατική πρόβλεψη, και μάλιστα με νόμο.
**Στις υπόλοιπες μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις όπου δεν λειτουργεί σύλλογος εργαζομένων (αφορά το 96% των επιχειρήσεων όπου εργάζεται το 85% των μισθωτών, δηλαδή 3,8 εκατ. εργαζόμενοι) το εργοδοτικό αίτημα για υπογραφή ειδικής επιχειρησιακής σύμβασης θα διαπραγματεύεται η οικεία ομοσπονδία εργαζομένων.
**Στη διάρκεια τη σύμβασης θα απαγορεύονται οι απολύσεις και μετά την πάροδο της διετίας αυτομάτως οι μισθοί θα επανέρχονται στο κλαδικό επίπεδο (όπως αυτό θα έχει διαμορφωθεί εκείνη την περίοδο).
**Οι ειδικές επιχειρησιακές συμβάσεις δεν θα κηρύσσονται υποχρεωτικές. Σε αντιδιαστολή με αυτό τεκμαίρεται ότι οι κλαδικές θα επεκτείνονται από το υπουργείο Εργασίας προκειμένου να καλύψουν όλους τους μισθωτούς.
Είναι προφανές ότι με την επάνοδο των μισθών στο αντίστοιχο κλαδικό επίπεδο θα μπορεί ο εργοδότης να απολύει. Επίσης, μια επιχειρησιακή σύμβαση μπορεί να προβλέπει «πάγωμα» ή ακόμη και μείωση αποδοχών με ελεύθερη συμφωνία των συμβαλλόμενων μερών, αρκεί αυτές οι αποδοχές να μην παραβιάζουν την κλαδική σύμβαση.
Του ΧΡΗΣΤΟΥ ΜΕΓΑ



Δεν υπάρχουν σχόλια: