ΑΚΟΥ ΑΝΘΡΩΠΑΚΟ

Σε ονομαζουν <ανθρωπακο>,<κοινο ανθρωπο>.Λενε οτι μια νεα εποχη αρχισε,η <εποχη του κοινου ανθρωπου>.Δεν το λες εσυ αυτο,Ανθρωπακο.Το λενε αυτοι.οι αντιπροεδροι των μεγαλων εθνων,οι εκλεγμενοι ηγετες της εργατιας,οι μετανιωμενοι απογονοι των μπουρζουαδων,οι πολτικοι και οι φιλοσοφοι.
Σου δινουν το μελλον μα δε ρωτανε για το παρελθον σου.

Εισαι κληρονομος ενος φοβερου παρελθοντοσ.Η κληρονομια σου ειναι το πυρωμενο διαμαντι στο χερι σου.
Αυτο σου λεω εγω.


ΒΙΛΧΕΛΜ ΡΑΙΧ

ΤΣΕ ΓΚΕΒΑΡΑ

ΑΧ ΒΡΕ ΤΣΕ......................

ΕΣΥ ΔΕΝ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕΣ ΝΑ ΓΙΝΕΙΣ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ??

ΔΕΝ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕΣ ΝΑ ΜΕΙΝΕΙΣ ΣΤΗΝ ΚΟΥΒΑ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΠΟΥ ΣΕ ΕΒΑΛΕ ΑΜΕΣΩΣ Ο ΚΑΣΤΡΟ??

ΔΕΝ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕΣ ΝΑ ΓΙΝΕΙΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ Η ΝΟΜΑΡΧΗΣ ΣΕ ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΠΟΛΗ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΕΑΝ ΗΘΕΛΕΣ??

ΚΡΙΜΑ..............ΣΗΜΕΡΑ ΘΑ ΗΣΟΥΝ ΑΛΛΟΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ...

ΣΙΓΟΥΡΑ ΖΩΝΤΑΝΟΣ...ΜΑΛΛΟΝ ΚΑΛΟΝΤΥΜΕΝΟΣ...ΠΟΛΥ ΔΙΑΣΗΜΟΤΕΡΟΣ...ΚΑΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙ ΕΥΚΑΤΑΣΤΑΤΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ...ΠΡΟΠΑΝΤΩΣ ΑΥΤΟ..

Παρασκευή 22 Οκτωβρίου 2010

ΚΡΙΕΚΟΥΚΗΣ ΘΑΝΑΣΗΣ--ΝΕΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΚΑΙ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Νέοι άνθρωποι και Αυτοδιοίκηση 

Στις αρχές της προηγούμενης 20ετίας η εφαρμογή του “Καποδίστρια” αλλά και ο νεοσύστατος θεσμός της αιρετής Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης, πέρα από τα θετικά ή τα αρνητικά τους στοιχεία, μας βοηθάει να συμπεράνουμε πως η επιτυχία μιας τέτοιου είδους διοικητικής μεταρρύθμισης εξαρτάται άμεσα και από τα πρόσωπα που την στελεχώνουν. Στις περιπτώσεις των νέων ηλικιακά υποψηφιοτήτων , η εμπειρία των προηγούμενων αναμετρήσεων, δείχνει πως δεν αρκεί το νεαρό της ηλικίας ή η εξωτερική εμφάνιση για μία επιτυχημένη παρουσία στον εκλογικό στίβο. Σε πολλές περιπτώσεις η συμμετοχή νέων στα ψηφοδέλτια είχε ρόλο συμπληρωματικό ή προσχηματικό. Είναι σαφές πως ένας νέος ηλικιακά υποψήφιος συναντά δυσκολίες σε επίπεδο αναγνωρισιμότητας και ισότιμης αποδοχής από τους ψηφοφόρους, πράγμα που δυσχεραίνει την εκπροσώπηση της νέας γενιάς στα όργανα της αυτοδιοίκησης. 

Στις μέρες μας το αίτημα της ανανέωσης παραμένει επιτακτικό. Η απογοήτευση και η οργή από την δημόσια ζωή , εκφράζεται καθημερινά υπέρ της αντικατάστασης του πολιτικού προσωπικού, στο οποίο η κοινωνία αποδίδει ευθύνες για την δύσκολη σημερινή κατάσταση. Η νέα γενιά λοιπόν καλείται να διαδραματίσει κεντρικό ρόλο στην στελέχωση των καινούργιων θεσμών. Αν μάλιστα αναλογιστούμε ότι οι νέες δομές της αυτοδιοίκησης θα αναλάβουν μεγάλο μέρος των εξουσιών του κεντρικού κράτους, οι απαιτήσεις αυξάνονται σημαντικά. Οι καιροί που διανύουμε , όμως, δεν είναι καιροί για δειλία και για δισταγμούς. Δεν είναι καιροί για απομόνωση και ωχαδερφισμό. Είναι καιροί τόλμης και δράσης. Είναι καιροί ευθύνης και οράματος. 

Σήμερα λοιπόν θεωρώ πως η συμμετοχή των νέων στις προσεχείς εκλογές , είναι πιο αναγκαία από ποτέ. Οι νέοι άνθρωποι μπορούν και οφείλουν σε δύναμη αλλαγής, σε δύναμη ελπίδας. Με εφόδια όπως το ήθος, τη σοβαρότητα, την μόρφωση μπορούν να στελεχώσουν άξια τους νέους θεσμούς και να υπηρετήσουν αποτελεσματικά την κοινωνική απαίτηση της ανανέωσης. Αυτό θεωρώ πως είναι ένα από τα βασικότερα στοιχήματα των Δημοτικών και Περιφερειακών Εκλογών της 7ης Νοέμβρη.

Δεν υπάρχουν σχόλια: